La Iaşi, în HoReCa nu se mai fac angajări
Dimensiune font:
* ceva mai puţine locuri de muncă faţă de săptămâna trecută, asta pentru că în HoReCa nu mai este niciun post disponibil * în confecţii, oferta aproape că s-a dublat * construcţiile se pregătesc de hibernare * e nevoie de infirmiere şi asistente * nemţii şi-au găsit cele două sute de măcelari de care aveau nevoie * estonienii oferă salarii prea mici şi nimeni nu se înghesuie să lucreze la fabricarea nadelor de pescuit
După săptămâni în şir de creştere a ofertei de muncă, recentul centralizator remis presei de către AJOFM indică o oarece scădere şi asta, în principal, datorită faptului că în HoReCa nu mai este niciun post disponibil. Săptămâna trecută erau 45! În schimb, confecţiile aproape că şi-au dublat necesarul de personal, acum înregistrându-se 60 locuri de muncă vacante. Construcţiile dau semn că se pregătesc de hibernare, mai sunt doar 188 posturi, faţă de 198, câte erau în intervalul precedent. Tot nimic în asigurări, se păstrează criza de şoferi şi apar tot mai multe locuri de muncă în sfera serviciilor, altele decât cele menţionate. Industria oferă, în continuare, destule oportunităţi, fiind nevoie de electricieni, electromecanici, lăcătuşi confecţii metalice, lăcătuşi mecanici, un oţelar, strungari şi sudori. Sănătatea resmite din plin presiunea valului patru al pandemiei, e nevoie de 18 infirmiere şi asistente.
A crescut numărul posturilor disponibile ce presupun studii universitare, acum sunt 112, faţă de 105 câte erau săptămâna trecută, iar paleta e foarte diversă: agent de turism, agent servicii clienţi, analist, analist financiar, analist informaţii, analist servicii clienţi, asistent manager, consilier juridic, consilier orientare privind cariera, contabil, director economic, expert legislaţia muncii, geograf, gestionar custode sală, ingineri (autovehicule rutiere, CFDP, CCIA, de sistem în informatică, ecolog, energetician, geodez, instalaţii, mecanic, proiectant energetician, confecţii-tricotaje), manager energetic, manager financiar, manager proiect, peisagist, profesor în învăţământul primar, proiectant arhitect, proiectant sisteme de securitate, responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, responsabil proces, specialist îmbunătăţire produse, specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator şi specialist resurse umane.
Nici pentru necalificaţi veştile nu sunt rele. Aceştia îşi pot găsi de lucru în construcţii, ca agenţi de pază, curieri, femei de serviciu sau legători manual.
Norvegienii au nevoie de maeştri bucătari
Cât priveşte piaţa muncii la nivel continental, aşa cum e ea reflectată de platforma EURES, oferta s-a redus la jumătate. În special datorită faptului că nemţii şi-au rezolvat necesarul de măcelari, în această ţară mai fiind nevoie doar de : brutari, lucrători în construcţii, lucrători în producţia şi prelucrarea sticlei şi un şef atelier restaurare textile. În total, doar 40 posturi vacante, faţă de 296, câte erau în intervalul precedent.
Norvegia revine pe primul loc în clasamentul angajatorilor, mulţumită celor 48 posturi de maeştri bucătari. Scandinavii mai caută brutari, electricieni, frizer, lucrători hotelieri, recepţioneri, mecanici auto şi montatori de podele.
Estonienii n-au găsit niciun amator pentru a ocupa vreunul din cele 20 posturi de operator la fabricarea nadelor de pescuit şi asta din pricina salariului modest. Ciudat e că, de aproape două luni de zile, spaniolii nu găsesc şoferi de TIR pentru transporturi internaţionale. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau