Orașul din România care le are pe toate vrea și „Autostrada Albastră”. Va fi cel mai important din țară
Dimensiune font:
Un oraș din România se dezvoltă rapid și are toate șansele să ia fața Bucureștiului și marilor centre Timișoara sau Cluj. Mediul academic este recunoscut internațional, iar tinerii sunt din ce în ce mai atrași să studieze aici pentru că orașul oferă foarte multe posibilități de angajare. Vorbim despre Iași, orașul care la acest moment deține cel de-al doilea mare aeroport din țară și singurul cu sursă de energie verde. Mai mult, județul Iași devine singurul din țară care în curând va fi conectat la două autostrăzi. Autoritățile din Iași gândesc un nou proiect: „Autostrada Albastră”.
Iași, un oraș tot mai atrăgător
Iașiul devine un oraș tot mai atrăgător care întinerește cu fiecare an. Tot mai mulți tineri aleg să studieze aici, orașul devenind în ultimii ani un centru foarte important pentru domeniul IT.
Mai mult, posibilitățile de angajare după terminarea facultății sunt mult mai mari la Iași decât în alte orașe ale țării, inclusiv Capitala.
Singurul aeroport din țară cu sursă de energie verde
Iașul deține al doilea cel mai mare aeroport din România, construit de la zero, prin care anual trec peste 3,5 milioane de pasageri.
Aeroportul din Iași este singurul din ţară care deţine o sursă de energie regenerabilă, cu ajutorul parcului fotovoltaic, care se întinde pe o suprafaţă de 1 hectar, are o capacitate de 1,3 MWh și asigură aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al aeroportului.
Singurul județ conectat la două autostrăzi
O dată cu Autostrăzile A7 și A8, județul Iași devine singurul din țară care va fi conectat la două autostrăzi. Astfel, șansele să devină un pol important de dezvoltare economică sunt uriașe.
Tot aici se construiește și cel mai mare nod rutier turbion din Romania pe lotul 3 al autostrăzii A7, Bacău-Pașcani, situat la intersecția A7-Autostrada Moldovei cu A8-Autostrada Unirii.
„Autostrada Albastră”
Mediul de Afaceri din Iași a solicitat Guvernului derularea a cinci proiecte de investiții care să stimuleze dezvoltarea economică. Printre acestea este și „Autostrada Albastră”
Proiectele solicitate:
Înființarea unui Centru de date destinat Cloud-ului guvernamental
Racordarea municipiului Iași la Rețeaua energetică națională de 400 kV
„Construirea unei centrale SMR. „Având în vedere că la Stânca-Costești, în jud. Botoșani, se află un important nod hidroenergetic, că lacul de acumulare este printre cele mai mari din țară, că în acest punct va ajunge și LEA 400 kV ce va alimenta Republica Moldova, considerăm că este util un Studiu de fezabilitate pentru construirea unei centrale cu reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni”, transmite Camera de Comerț și Industrie Iași.
Amenajarea hidrotehnică și pentru navigație a râului Prut: „Autostrada Albastră”
„Prin această amenajare strategică, ar putea fi transportate anual câteva sute de mii de tone, ar putea fi alimentați cu apă circa 1,5 mil. locuitori, s-ar putea iriga aproape 0,5 mil. ha, s-ar putea amenaja piscicol circa 10.000 ha și s-ar combate inundațiile pe circa 120.000 ha.
Dezvoltarea acestei „autostrăzi albastre” ar permite întregirea și echilibrarea la nivelul întregii Europe a celui mai important, mai eficient și mai verde sistem interior de navigație: Rin-Dunăre, iar pe viitor ar permite dezvoltarea și construcția unui coridor european de transport: Gdansk-Galați.
Înființarea unui Hub Logistic și Nod Intermodal de transport pentru viitoarele activități de reconstrucție a Ucrainei
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau