Orașul din România unde se va construi un spital de 3,3 miliarde de lei. Cum arată proiectul unității medicale
Dimensiune font:
Autorităţile locale au anunțat că vor începe lucrările de pregătire a terenului, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă la procedura de achiziție finalizată încă de la începutul lunii noiembrie 2023.
Contractul preliminar legat de pregătirea construirii Spitalului Regional de Urgență de la Iași presupune lucrările de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces poate fi semnat. Aceste prime intervenții în teren au fost evaluate la aproximativ 26,3 milioane lei, fără TVA, conform ofertei declarate câștigătoare.
Cea mai mare licitaţie organizată în Judeţul Iaşi
În timp ce se pregăteşte terenul pentru SRU Iaşi, se lucrează şi la demararea licitaţiei pentru construirea unităţii medicale.
,,Este o veste foarte bună pentru noi toți. Încep lucrările la SRU Iași. În paralel, se lucrează la demararea celei mai mari licitații organizate vreodată în județul nostru, respectiv cea care presupune construirea unității medicale. Întreg proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași este estimat la 3,3 miliarde lei, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați la finalul anului trecut de Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu", a precizat prefectul Bogdan Cojocaru.
Cum va arăta SRU Iaşi
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, structurat pe 9 niveluri 2S+P+5E+Eth, desfășurat pe o suprafață de teren de 120.000 mp, cu 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.
Noul spital, o construcţie cu 850 de paturi, 20 de săli de operație și circa 3.000 de angajați, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, şi va îmbunătăţi activitatea de predare şi cercetare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.
Unitatea regională va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţională în 2027.
Se preconizează că spitalul va gestiona în primul an de funcționare peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe.
Costul investiției a fost actualizat la 3,3 miliarde de lei, însemnând circa 668 de milioane de euro, din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiții şi de la bugetul de stat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau