Patrula Sanitară, adoptată de ieșeni
Dimensiune font:
Anul trecut, au fost supravegheate 55 evenimente şi au fost efectuate 1.243 de misiuni privind identificarea și relocarea persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Iași
Anul 2021 s-a dovedit plin de provocări pentru Patrula Sanitară, o structură nou înființată în urma unui proiect comun al Serviciului Voluntar de Ambulanță și al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, care a îndeplinit diverse misiuni de patrulare și asigurare a normelor de protecție anti-COVID-19, dar și de asigurare a unor norme de conviețuire socială, în limita competențelor stabilite de către partenerii din cadrul IPJ Iaşi. Astfel, au fost supravegheate peste 790 de curse de călători atât pe raza județului cât și pe raza municipiului Iași şi au fost efectuate misiuni de patrulare în zona instituțiilor de învățământ de pe raza județului Iași, peste 60 de unități de învățământ fiind supravegheate. De asemenea, au fost supravegheate 55 evenimente şi au fost efectuate 1.243 de misiuni privind identificarea și relocarea persoanelor fără adăpost de pe raza oraşului, fiind preluate, totodată, 82 sesizări venite din partea cetățenilor prin intermediul Dispeceratului S.V.A. și prin intermediul rețelelor de socializare. „Patrula Sanitară a rămas fidel scopului pentru care a fost înființat, anume protejarea sănătății umane, informarea populației și reducerea numărului de persoane sancționate pentru nerespectarea normelor de protecție anti-COVID-19, prin aducerea la cunoștință a acestora regulile de protecție aflate în vigoare la momentul respectiv”, spune Marius Benchea, directorul general al S.V.A. şi iniţiatorul Patrulei Sanitare.
Acesta a mai precizat că împreună cu colegii de la Departamentul de Intervenție Rapidă Dezastre, Divizia de Tineret și Divizia Medicală a fost asigurat permanent suplimentarea de personal pentru D.A.S. Iași la imobilul în care a fost înființat Centrul Temporar de Primiri Persoane Fără Adăpost „Baia Publică”, dar şi pentru Centrul de Vaccinare Fără Programare „C.C.S. Iași”. Cuantificată în cifre, activitatea Patrulei Sanitare a presupus avertizarea a peste 264.000 de persoane privind respectarea normelor de prevenție anti-COVID-19. De asemenea, au fost distribuite, prin afișare la scările de bloc, peste 214 de materiale informative privind campania de vaccinare anti-COVID-19. Au fost şi dpuă situații în care a fost necesară intervenția cadrelor din Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași și Poliției Locale Iași.
Prima maşină proprie
În altă ordine de idei, anul trecut Patrula Sanitară a primit primul vehicul propriu, până în acel moment fiind folosite vehiculele Serviciului Voluntar de Ambulanță, inscripționate Prim Ajutor Premedical. Astfel de vehicule sunt folosite în continuare de către Patrula Sanitară până la dotarea cu suficiente vehicule proprii.
Bugetul Patrulei Sanitare, în anul 2021, a fost în valoare de 25.215 lei din care 8.800 de lei au fost folosiți pentru materiale de protecție, în speță, măști sanitare distribuite populației, 6.215 lei au fost folosiți în vederea acordării primului ajutor premedical, în mare parte persoanelor fără adăpost de pe raza județului Iași, iar 10.200 de lei au fost folosiți pentru a acoperi costurile de transport, reparații, asigurări și taxe de drum. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau