Portretul unui economist sensibil. Tablou cu flori, oameni și cifre

413178d9-5c05-47ae-9571-865de0182609

Dimensiune font:

| 29-02-2024 07:39

Într-o lume guvernată adesea de rigiditatea cifrelor și de răceala calculelor economice, există și povești care aduc o notă de căldură și umanitate în acest peisaj aparent arid. Una dintre acestea este a Cristinei Cioancă, un economist cu o pasiune pentru rigoarea cifrelor, care iubește natura și oamenii. O prezență adorabilă, care îmbină grațios cele mai diverse aspecte ale vieții. Prietenii știu că mereu își găsește bucuria în cele mai simple lucruri: în petalele delicate ale unei flori, în râsul unui copil, în cifrele care îi dezvăluie tainele economiei. Pentru ea, lumea nu este doar un loc al cifrelor și profiturilor, ci un teren vast plin de oportunități de a aduce bucurie și îmbunătățiri. Pentru ea, florile sunt simboluri ale frumuseții efemere și ale fragilității vieții. Florile sunt viața mea. Prietenii știu că ultimul ban din buzunar îl dau tot pentru o floare și că, oricât de multe aș avea, niciodată nu sunt prea multe! Acum, ce să zic, au ajuns și specialiștii la concluzia că o casă plină de plante îți asigură o viață de calitate datorită frumuseții și îngrijirii lor. La fel de mult îmi place să-mi personalizez casa, cu sau fără motiv. Spre exemplu, de Crăciun îmi creez câte o scenă nouă în fiecare an; niciodată nu este la fel, niciodată aceleași culori. Grădina mea este un loc sacru unde mă joc cu plantele care îmi plac atât de mult. Am avut aceste pasiuni încă din copilărie, dar nu le-am dezvoltat decât atunci când, sufocată de facturi, balanțe și bilanțuri, am regăsit în flori și amenajări un mijloc bun și mai ales frumos de relaxare”, am aflat de la Cristina.

De la suflet, la suflet

Fiecare floare are povestea sa, iar ea le întâmpină cu inima deschisă în fiecare dimineață, savurând fiecare petală ca pe o comoară efemeră. La fel de mult îi place și să fie de ajutor, pasiunea pentru oameni și pentru acțiuni caritabile fiind un alt aspect al personalității sale. Nu se mulțumește doar să privească problemele din jurul ei, ci se implică activ în schimbarea lor. Indiferent că este vorba de colectarea de fonduri pentru campanii dedicate fie copiilor, bătrânilor în nevoie sau femeilor, este mereu alături, oferindu-și timpul și energia pentru a face o diferență reală în viețile celorlalți. „Dorința de a fi împreună cu cei din jur este profundă. Ofer ajutor celor aflați în suferință sau nevoi, copii și adulți, dar mai ales seniori, pentru care viața, după o etapă lungă și intensă de lucru, nu este ușoară, iar pentru mulți dintre ei, singurătatea devine o povară. Prin intermediul unor prietene și prieteni buni, am participat la diferite campanii, mai mult sau mai puțin publice. Nu regret niciodată timpul acordat copiilor, seniorilor sau refugiaților, de multe ori în detrimentul familiei sau al serviciului, pentru că bucuria trăită făcând aceste lucruri îmi dă sens vieții”, a adăugat Cristina.

Experiența ca economist i-a oferit o minte ordonată, în care orice proiect are un loc bine stabilit. În viața profesională, am trecut prin multe obiecte de activitate, de la domeniul textil, la cel al fundațiilor non-profit care se ocupau de victimele violenței domestice, și am încheiat cu domeniul construcțiilor, unde am și rămas datorită soțului meu. Este greu, este o lume a bărbaților în general, și este greu să convingi un inginer pasionat că lucrurile stau altfel în fața autorităților. Din fericire, întotdeauna am fost tratată și chiar răsfățată în această lume a bărbaților”, a zâmbit economistul pasionat de frumos și pentru care compasiunea ține loc de credință.

„Împreună putem face mai mult pentru comunitatea noastră”

Prin tot ceea ce face ne arată că putem merge dincolo de granițele convenționale ale profesiei și că putem găsi bucurie în a oferi sprijin celorlalți. Am ales să înființez, alături de câteva prietene, grupul INNER WHEEL IAȘI, deoarece împreună putem face mai mult pentru comunitatea noastră. Vizibilitatea îți asigură o rată mai mare de succes în a schimba unele lucruri. Vrem să aducem tinerii și seniorii împreună, fiecare să împărtășească din experiență și să ofere din darul vârstei. Vrem să ajutăm doamnele să aibă o viață mai sănătoasă, să meargă la controalele obligatorii, pe tineri să îi sprijinim în alegerea unor meserii potrivite, seniorilor să le îndulcim singurătatea. Încet și cu răbdare, cu ajutorul comunității în care trăim, al prietenilor și, de ce nu, al soților noștri, sunt convinsă că vom reuși și ne vom dezvolta în marea familie IW, un club care se adresează doar doamnelor. Fiecare dintre noi are o expertiză proprie în domeniul din care face parte. Împreună sunt convinsă că vom reuși să încheiem parteneriate pentru a ne derula programele așa cum visăm!”, a devoalat Cristina o parte a planurilor de viitor. Își dorește ca pasiunea ei pentru frumos să impacteze și Iașul: „Îmi doresc foarte mult să contribuim la înfrumusețarea orașului nostru, arătându-le tinerilor ce pot face cu un minim de resurse, dar cu un maxim de efort și implicare. Vrem să le arătăm că fiecare în jurul școlii, blocului sau a casei își poate crea o oază de verdeață, care, pe lângă starea de bine a ta, contribuie și la scăderea nivelului de poluare al orașului atât de drag nouă”.

Drumul ei nu a fost mereu unul ușor, însă a găsit mereu resurse să îl străbată cât mai frumos. „Am început să lucrez devreme, am avut și greutăți, și reușite. Sunt convinsă că toate experiențele profesionale și personale m-au făcut ceea ce sunt acum: o minte tânără (ca la 20 de ani) într-un corp mai matur, empatică, drăgăstoasă, cu încredere în binele care va învinge răul întotdeauna, veselă și oricând gata să ofer ajutor. Umorul și optimismul m-au însoțit mereu de-a lungul vieții și m-au făcut să văd și să îmi amintesc doar ceea ce este frumos în această minunată călătorie - VIAȚA”, a zâmbit Cristina Cioancă, în timp ce răsfoia agenda în care a trecut, ca planuri de suflet, promovarea Clubului Inner Wheel și o afacere dedicată altcuiva decât frumosului, în care florile și decorațiunile să fie domeniul principal de activitate.

Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
„Tarași & friends”. Experiențele refigurativului
17/04/2024 16:05

ArtEast Gallery vă invită joi, 18 aprilie, de la ora 18:00 la vernisajul expozitiei „Tarasi & friends”, curatoriată de Dana Lungu si Dan Lungu. Expozitia va putea fi vizitată in perioada 18 ...

Bebelușul găsit mort în mașina de spălat, în Suceava, a avut parte de o moarte cumplită. Ce a dezvăluit raportul preliminar de necropsie
17/04/2024 13:23

Apar noi detalii in cazul bebelusului din Suceava găsit mort in masina de spălat. Potrivit raportului preliminar de necropsie, acesta a fost strangulat. Raportul preliminar de necropsie a indicat că fătul ...

Consilierii de probațiune acuză umilințele la care sunt supuși de către Ministerul Justiției
17/04/2024 12:24

* „Este regretabil ca la 17 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeană, sistemul de probatiune din Romania să fie măcinat de greve ale foamei si proteste in randul consilierilor de probatiune, ge ...

Zilele Botoșaniului, mutate la debutul campaniei electorale, cu un buget record: 500 de mii de lei / Consilier: ”Insistă să se facă campanie electorală pe bani publici”
17/04/2024 09:31

Primarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, a obtinut votul alesilor locali pentru organizarea Zilelor Municipiului la startul campaniei electorale. Proiectul presupunea o cheltuială de 500.000 de lei din ...

Doar 53.600 de ieșeni s-au vaccinat antigripal, în acest sezon
17/04/2024 04:30

* numărul virozelor respiratorii, in uşoară scădere * din totalul infecţiilor respiratorii acute inregistrate săptămana trecută, 3.842 sunt infectii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 8 ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

 Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu a ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu aplicar ...

România se află în faţa unei epidemii de obezitate
17/04/2024 02:59

* specialistii sustin că 35% dintre adulţi vor suferi de obezitate pană in anul 2035, in lipsa unor măsuri coordonate care să lupte impotriva acestui „flagel” * proiecţiile specialiştilor con ...

Soldat judecat pentru că se juca pe telefonul mobil
16/04/2024 22:23

* e inculpat pentru incălcarea consemnului Ştefan F. face parte din trupele de elită ale Armatei Romane, e angajat la o unitate specială, unde condiţiile sunt extrem de dure. Restricţii cat cuprinde, le ...

Poliția ieșeană, în alertă maximă. Lumea interlopă se pregătește de priveghi
16/04/2024 22:22

* sute de oameni au venit, in această aseară, să astepte trupul neinsufletit al lui Costel Corduneanu * acesta este depus intr-o locatie selectă, la un restaurant de lux din Iasi, unde va rămane pentru tre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei