Pretențiile salariale ale tinerilor, în continuă creștere
Dimensiune font:
* „Cei care doresc să ocupe un post într-o multinațională, nu în IT, ci un post care necesită cunoașterea a două limbi străine, engleză și germană, de exemplu, nu mai discută sub un salariu de 4.500 de lei. Când vine vorba despre IT, lucrurile stau puțin diferit. Pretențiile salariale sunt mai mari, mulți își doresc să câștige, pentru început, 5.000-5.500 de lei...”, explică team-managerul unei mari companii
Iașul, unul dintre cele mai importante centre universitare din România, atrage tinerii ca un magnet, iar acest lucru este constatat și de angajatorii care și-au făcut loc pe piața din capitala Moldovei. În ultimii ani, multinaționale uriașe și-au deschis sedii în clădirile de birouri din oraș, iar acest lucru reprezintă o adevărată oportunitate pentru absolvenți, care au ocazia să lucreze în companii importante chiar din timpul studiilor sau după finalizarea lor.
Domeniul IT este, cu siguranță, la mare căutare, iar Iașul scoate, în fiecare an, specialiști pe bandă rulantă. Mulți dintre ei, din alte orașe, aleg să locuiască în Iași și după finalizarea studiilor și să se angajeze la multinaționalele din capitala Moldovei.
Andrei Burlacu, team-manager în cadrul unei mari companii cu sediu în Iași, a vorbit despre acest subiect. „Angajăm în fiecare an foarte mulți absolvenți de la universitățile din Iași, cei mai mulți dintre ei sunt interesați de joburi în IT. Totodată, avem programe speciale și pentru cei care încă nu au absolvit, pentru studenți. Mulți dintre ei nu sunt din Iași, sunt din toate colțurile țării, iar acest lucru indică faptul că Iașul devine un centru tot mai important, cu forță de muncă calificată. Iașul a crescut foarte mult în ultimii ani când vine vorba despre domeniul IT. Singura problemă, pentru noi, este că angajații nu stau prea mult la un loc de muncă. Aceștia aleg să plece după doar câteva luni, când primesc oferte de la alte companii. Totodată, avem mulți tineri care se formează la companiile din Iași și apoi aleg să plece în străinătate, la companiile de la care au primit oferte”, a declarat Andrei Burlacu, pentru „Evenimentul”.
Salariile cerute de absolvenți, tot mai mari
Reprezentanții marilor companii susțin că pretențiile tinerilor au crescut constant în ultimii ani. Totodată, pe lângă salariu, tinerii sunt interesați și de pachetele de beneficii pe care le oferă angajatorul. „Cerințele lor sunt în continuă creștere. Acum, cei care doresc să ocupe un post într-o multinațională, nu în IT, ci un post care necesită cunoașterea a două limbi străine, engleză și germană, de exemplu, nu mai discută sub un salariu de 4.500 de lei. Când vine vorba despre IT, lucrurile stau puțin diferit. Pretențiile salariale sunt mai mari, mulți își doresc să câștige, pentru început, 5.000-5.500 de lei. În IT oportunitățile sunt multiple, iar cei care pornesc de la un salariu de 5.000 de lei pot ajunge destul de rapid la o sumă mult mai mare, chiar dublă. Mulți aleg să plece în alte companii, care le fac oferte mai bune, pentru a obține această creștere salarială. Totodată, pachetele de benficii oferite de angajator trebuie să fie tot mai diversificate. Sunt interesați de asigurări de sănătate private, de abonamente la sală, beneficii de Crăciun, de Paște, controale oftalmologice și multe alte lucruri. De cele mai multe ori, angajatorii acoperă aceste necesități”, a mai spus Andrei Burlacu. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau