Primăvară bogată în evenimente la Casa de Cultură a Studenților
Dimensiune font:
În cadrul conferinței de presă de ieri, directorul Casei de Cultură a Studenților
din Iași, Bogdan Crucianu, a prezentat situația ultimei sesiuni de înscrieri la cursurile gratuite dedicate tinerilor, dar și programul cultural din cadrul lunii martie. Casa de Cultură a Studenților Iași organizează anual două sesiuni de înscrieri la cursuri susținute de referenții de specialitate din cadrul departamentului
cultural al instituției. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri s-au înscris
studenți, masteranzi, doctoranzi pasionați de artă din Iași sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puțin o dată pe săptămână. „În perioada 3 februarie – 1 martie 2020, aproximativ 300 de tineri au ales cursuri din domeniile: literatură, dans modern și sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică și electrică. Cei mai mulți dintre aceștia au ales cursurile de la Ansamblul Folcloric Studențesc Doina Carpaților Iași, club cu care ne mândrim de fiecare dată”, a precizat Bogdan Crucianu.
Tonul a fost dat aseară, cu spectacolul „Mărțișoare Folclorice“, care a
reunit pe aceeași scenă Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților”,
Ansambul Folcloric Studențesc „Mugurelul” și Ansambul Folcloric „Suflet de
român”, alături de care s-au aflat soliștii Roxana Cojocaru Serea, Luiza Maria
Lauș, Roxana Filip și Ionuț Timofte. Surprizele continuă mâine, când trupa de teatru „Ludic“ a Casei de Cultură a Studenților va prezenta două spectacole cu „Insula Femeilor“, în regia lui Andrei Ciobanu, de la ora 17:00, respectiv 19:00. „Mă bucur că după ce am pus în scenă spectacolul «Bani din cer», care s-a jucat cu sala plină, am reușit să aduc în atenția dumneavoastră, o nouă piesă care e sold out din primele zile de promovare“, a spus Andrei Ciobanu, adăugând că numărul mare de cereri a impus o nouă reprezentație pe 13 martie, de la ora 19:00, în sala „Aurel Luca”. În perioada 11 martie-2 aprilie, CCS, împreună cu asociațiile studențești, organizează Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“, ediția a VII-a. „Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România“, a precizat Bogdan Crucianu. După cum se vede, agenda de primăvară a CCS este foarte bogată și oferă șansa tinerilor artiști de a-și promova și valorifica talentele.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau