Programari oftalmologice Suceava - de ce este important să mergi la un consult periodic

programari oftalmologice suceava

Dimensiune font:

| 10-08-2022 16:09

Cauți programari oftalmologice Suceava? Ca să înțelegi mai bine de ce este atât de important să mergi periodic la un consult și care sunt beneficiile pentru tine, am pregătit în acest articol informații valide și folositoare legate de consultul oftalmologic. 

Vei afla ce este un consult oftalmologic, de ce trebuie efectuat periodic, care sunt factorii de risc și cum se desfășoară.

Ce este un consult oftalmologic și de ce trebuie efectuat periodic

Așa cum mergi periodic ca să-ți faci analize la sânge sau diferite ecografii pentru sâni sau inimă, așa și ochii au nevoie de investigații oftalmologice. Analizele la sânge te ajută să descoperi din timp boli grave care pot avea consecințe fatale. La fel se întâmplă și cu ecografiile sau alte tipuri de analize. 

Ce nu cunosc atât de bine majoritatea oamenilor e că așa se întâmplă și cu investigațiile oftalmologice. Problemele oculare nu se rezolvă niciodată de la sine și nu se „fac mai bine” fără tratament. De aceea, consultul periodic este la fel de important ca orice altă analiză pe care o faci peste an.

Consultul oftalmologic este recomandat nu doar persoanelor care poartă ochelari de vedere, ci și celor care vor să afle care este starea de sănătate a ochilor și ce afecțiuni minore există. Aceste afecțiuni, dacă nu sunt tratate, au de foarte multe ori complicații.  Așadar, acest examen de rutină este necesar pentru păstrarea sănătății ochilor.

PROGRAMARI OFTALMOLOGICE SUCEAVA - FACTORI DE RISC

Medicii oftalmologi recomandă realizarea consultului o data pe an, între vârstele 18-55 ani. După vârsta de 55 de ani, consultul oftalmologic trebuie efectuat mai des. 

Factorii de risc care pot determina apariția de  patologii oculare sunt:
antecedentele familiale. Dacă mai ai membri ai familiei care au avut glaucom, degenerescență    maculară sau alte  patologii oculare.
antecedente personale. Dacă ai mai fost diagnosticat în trecut cu afecțiuni oculare.
boli generale care pot să afecteze sănătatea ochilor. Ex: diabetul sau hipertensiune arterială.
dacă ai prescrise medicamente care pot afecta ochii.
dacă porți lentile de contact.
dacă lucrezi în domenii care presupun lucrul în fața unui calculator.
 
În situația în care ai glaucom sau alte afecțiuni mai severe, consultul oftalmologic se face mai des. Doctorii recomandă să măsori tensiunea oculară de cel puțin 3 ori pe an. 

Bolile ochilor sunt silențioase. Nu te doare nimic, ci pot apărea doar simptome minore. Tocmai de asta este atât de important acest consult. Ca să descoperi problemele încă de la rădăcină, atunci când tratamentul este ușor și accesibil. 

Medicii oftalmologi descoperă din timp simptomele care arată o anumită afecțiune, recomandându-ți tratamentul potrivit.

Cum se desfășoară un consult oftalmologic

Odată ce te-ai hotărât că un consult oftalmologic este cea mai bună decizie pentru sănătatea ta, este momentul să te programezi. La programare, când ajungi la cabinetul Optik Tataru, vei purta o discuție cu medicul oftalmolog, numită anamneză. Acesta va afla detalii despre simptome, istoricul medical și motivele care te-au făcut să vii la consult. Urmează apoi examinarea:

Un consult oftalmologic de rutină cuprinde:
Autorefractometria
Biomicroscopia;
Examinarea fundului de ochi;
Măsurarea tensiunii intraoculare;
Determinarea acuității vizuale;
Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).
Să le luăm pe rând și să vedem ce înseamnă fiecare.

1. Autorefractometria sau mai clar: măsurarea automată a refracției oculare.

În cadrul acestui examen oftalmologic se depistează erorile de refracție a luminii la nivelul ochilor. Cele mai des întâlnite sunt: hipermetropia, miopia și astigmatismul.
Autorefractometria este o metoda obiectivă, deoarece măsuratorile se fac fără vreo acțiune din partea pacientului sau informații subiective.
La fel ca toate celelalte proceduri, și aceasta este neinvazivă și nedureroasă.

2. Biomicroscopia.

Aceasta constă în examinarea părții anterioare a ochiului, a vitrosului și a polului posterior. 
Cu ajutorul biomicroscopiei se pot depista leziuni la nivelul corneei, cristalinului și irisului, conjunctivei, camerei anterioare a ochiului și a pleoapelor.
Biomicroscopul se numește și lampă de secțiune deoarece folosește un fascicul de lumină cu intensitate mare pentru a oferi o imagine de secțiune (oblică) a corneei, a camerei anterioare și a cristalinului. Lumina permite medicului oftalmolog să localizeze cu precizie orice anomalii.

3. Examen fund de ochi

Această investigație oftalmologică ne oferă posibilitatea diagnosticării afecțiunilor retinei și pe cele ale coroidei.
Medicul oftalmolog poate descoperi atât probleme oculare cât și prezența altor tipuri de boli: glaucom, dezlipire de retină, degenerescență maculară, ateroscleroză, diabet sau hipertensiune arterială.

4. Măsurarea tensiunii intraoculare - se face neinvaziv

La OptikTataru, tensiunea intraoculară se măsoară prin metoda non-contact.
Acest examen este recomandat pentru a depista o eventuală creștere a presiunii intraoculare, care poate marca apariția glaucomului. Această afecțiune se manifestă prin alterarea nervului optic, ceea ce duce la pierderea treptată a vederii.

5. Determinarea acuității vizuale - metoda subiectivă

Pentru determinarea acuității vizuale se folosesc teste speciale, care conțin litere, cifre, semne sau desene, numite optotipuri. 
Examinarea se face monocular apoi binocular, prin citirea literelor de pe optotipul situat la distanța de 5 metri.
Pentru acuitate vizuala la aproape se procedeaza la fel, însă se apropie optotipul la 30-35 cm sau la distanțe intermediare în funcție de ocupația pacientului.
Tot la acest pas se vor pune lentile de probă pentru a determina cu exactitate dioptriile de care tu ai nevoie.

6. Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).

În cazul în care medicul oftalmolog nu depistează alte complicații (care necesită un control amănunțit) se va prescrie rețeta de lentile (ochelari sau lentile de contact), dacă este cazul.

Consultul oftalmologic nu este nicidecum un moft. Este o necesitate care poate să-ți salveze vederea. Efectuat periodic, acesta te scapă de eventualele probleme grave, pentru care se intervine greu și care pot avea drept consecință orbirea. 

Un consult pe an este suficient ca să te asiguri că vezi bine și că nu ești predispus la afecțiuni severe. Dacă încă nu ai efectuat consultul oftalmologic sau simți că ceva este în neregulă cu ochii tăi, programează-te acum într-una dintre locațiile Optik Tataru. 

Consultul durează maxim 60 de minute, iar statul pe hol sau așteptatul la rând nu există, pentru că începem la ora stabilită prin programare. Programează-te online pe www.optiktataru.ro sau sună la cea mai apropiată locație (vezi numerele de telefon pe site).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Dotări cu aparatură de ultimă generaţie la Institutul Regional de Oncologie Iași printr-un proiect cu fonduri UE
14/11/2024 00:27

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi implementează un proiect finanţat cu fonduri nerambursabile in valoare de de peste 67,8 milioane de lei, prin care se vor achiziţiona peste 170 de echipamente de ...

Două dosare DNA pentru Eusebiu Diaconu: Angajare dubioasă și achiziții frauduloase la Căminul de Bătrâni din Bacău
14/11/2024 00:20

Fostul consilier local Eusebiu Diaconu se află intr-o situatie tot mai complicată, fiind cercetat de procurorii DNA Bacău pentru constituirea unui grup infractional organizat in legătură cu achizitiile de ...

La un pas de carnagiu pe un drum din judeţ. Planul Roşu a fost activat
13/11/2024 20:40

* in urma ciocnirii dintre un autoturism si un microbuz scolar cu 14 elevi, la Ciortesti, au rezultat două victime, un bărbat in varstă de 44 ani şi o fată in varstă de 15 ani, care a suferit un traumatis ...

De Ziua Națională, Primăria va preda cheile apartamentelor sociale
13/11/2024 20:40

Primăria Municipiului Iasi face in această perioadă ultimele lucrări si demersuri pentru finalizarea blocurilor de locuinte sociale si convenabile C1 si C2 din zona Grădinari. Acestea vor fi predate către ...

Aparatură de ultimă generaţie pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor oncologici
13/11/2024 20:38

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi implementează proiectul „ONCO-PERFMED - Performanţă pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de Oncologie Iaşi”, finanţat cu fonduri neramb ...

Primarul Iașului: „Voi interzice circulația mașinilor în caz de ninsori abundente”
13/11/2024 20:37

* „Pentru unii vin alegerile, pentru mine vine iarna. Încălzirea orasului si pregătirea pentru deszăpezire sunt principalele actiuni pe care le acum acum. Suntem pregătiti in functie de cum vine ...

Firmele de utilități, somate să închidă șantierele și să refacă domeniul public afectat de lucrări
13/11/2024 20:36

  * „În ultima lună au fost date 44 de somatii pentru refacerea domeniului public ca urmare a interventiilor pentru remedierea avariilor ori pentru executarea unor lucrări de extinderi, bran ...

Generația Z schimbă jocurile muncii în companii
13/11/2024 17:44

În era transformării digitale, o nouă generatie de tineri pătrunde in campul muncii, aducand cu sine o suită de asteptări, valori si aspiratii care redesenează peisajul organizational. Generatia Z, ...

Mâinile care rezistă. Meseriile tradiționale supraviețuiesc cu greu în fața valului de automatizare
13/11/2024 15:24

În timp ce automatizarea continuă să remodeleze peisajul economic, viitorul muncii manuale pare mai putin previzibil. Pentru unii, tehnologia este o unealtă care le permite să isi ducă mai departe mu ...

  Lansare de carte umoristică la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”
13/11/2024 14:27

Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi organizează, in colaborare cu Societatea Scriitorilor Fără Frontiere, un eveniment special de lansare a cărtii „No, ghini!” semnată de e ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei