România își ia adio de la spațiul Schengen? Cancelarul austriac se opune în continuare aderării
Dimensiune font:
România și Bulgaria ar trebui să adere la spațiul Schengen, potrivit unei majorități din Parlamentul European. Austria se opune, în continuare, cu același argument bine cunoscut, dar fără legătură, migrația. UE consideră că ambele țări îndeplinesc de ani de zile toate condițiile. Cu toate acestea au existat și excepții, în decembrie. Austria și Olanda s-au opus prin veto în Consiliul de Miniștri al UE. Și Austria își menține poziția.
Marota austriacă
Recent, o rezoluție în Parlamentul European a arătat, de asemenea, cât de singur este guvernul federal de la Viena în această chestiune. 526 de eurodeputați au votat pentru, doar 57 împotriva admiterii cât mai curând posibil a Bulgariei și României în spațiul Schengen. Aceasta a fost una dintre „cele mai tangibile realizări ale integrării europene”, după cum se arată în textul votului. Este inacceptabil ca cetățenii să fie discriminați la graniță cu timpi de așteptare uneori de zile întregi, pierderi economice și gaze de eșapament inutile, potrivit publicației austriece Die Tageszeitung.
Austria, spre deosebire de Țările de Jos, este menționată de două ori în rezoluție. Argumentul folosit de Viena – este vorba despre combaterea migrației ilegale – nu face parte din criteriile clar definite pentru aderarea la Schengen.
Aici este ”mâna” cancelarul Austriei Karl Nehammer, hotărât ca România și Bulgaria să nu intre în Schengen.
Chiar și președintele federal austriac, Alexander Van der Bellen, a regretat decizia guvernului independent de el din decembrie. Austria se afla într-o „situație dificilă” din cauza numărului mare de solicitanți de azil.
„Legătura acestei probleme cu aderarea României și Bulgariei la Schengen, trebuie să mărturisesc, din păcate, că nu o văd.”, a adăugat el.
Cancelaria federală de la Viena și-a menținut votul negativ și a subliniat că Schengen nu este o chestiune de politică de partid, ci una de politică de securitate.
Nevoia de muncitori români
Austria, plânge acum după mâna de muncă românească. La jumătatea lunii martie, ministrul verde al sănătății, Johannes Rauch, s-a pronunțat în favoarea aderării la Schengen – dar a argumentat din motive de politică a muncii. Austria are nevoie urgentă de cei 30.000 de îngrijitori de 24 de ore din România, care în prezent îngrijesc bătrâni și bolnavi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau