Scandal politic la Iaşi: Deputat PNL cere demisia prefectului şi trimiterea corpului de control al MAI la Prefectură
Dimensiune font:
Scandal politic la Iaşi: Deputat PNL cere demisia prefectului şi trimiterea corpului de control al MAI la Prefectură
Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, solicită demisia prefectului social-democrat Bogdan Cojocaru şi trimiterea corpului de control al MAI la Prefectura Iaşi pentru a investiga unele informaţii apărute în presă despre "modul abuziv" în care se aplică reglementările legale.
Parlamentarul liberal consideră că prefectul a demonstrat prin faptul că a ajuns în atenţia Ministerului Afacerilor Interne pentru modul "abuziv" în care îşi exercită mandatul, incapacitatea de a îndeplini concomitent poziţiile de prefect şi de preşedinte interimar al PSD Iaşi.
"Informaţiile apărute în presă despre modul abuziv în care aplică cu dublă măsură reglementările legale în funcţie de interese politice sunt alarmante şi reprezintă motivul pentru care solicit demisia prefectului penal Bogdan Cojocaru şi trimiterea urgentă a corpului de control al MAI pentru a investiga activitatea Instituţiei Prefectului Iaşi. Puse în oglindă, două situaţii similare din comuna Popeşti şi Prisăcani sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru", afirmă Alexandru Muraru, într-un comunicat de presă transmis joi.
Preşedintele PNL Iaşi a explicat că în cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al judeţului Iaşi a validat o şedinţă de consiliu local deşi aceasta nu avea cvorum, iar în cazul comunei Popeşti, Bogdan Cojocaru a decis că un consilier local nu poate să-şi exercite mandatul deoarece a depus jurământul într-o şedinţă fără cvorum.
"Motivul a fost evident unul politic, întrucât respectiva şedinţă, cu caracter extraordinar, a fost organizată pentru depunerea jurământului unui consilier local PSD, deşi aceasta nu este o procedură cu caracter urgent. Potrivit legii, validarea şi depunerea jurământului nu poate avea loc decât în faţa unui plen legal constituit, aşa cum a arătat inclusiv Ministerul Dezvoltării, care a emis îndrumări în acest sens pentru mai multe primării care s-au confruntat cu situaţii similare. O situaţie identică s-a întâmplat la Popeşti, unde prefectul PSD Bogdan Cojocaru a decis că un consilier local care a depus jurământul într-o şedinţă la care nu s-a întrunit cvorumul necesar nu poate intra în exercitarea mandatului. Două cazuri similare, decizii diferite, în funcţie de interesele de partid. Este clar pentru toată lumea că Bogdan Cojocaru foloseşte Instituţia Prefectului Iaşi ca instrument politic şi confundă biroul de prefect cu cel de preşedinte interimar al PSD Iaşi", a menţionat Alexandru Muraru.
Parlamentarul PNL Iaşi susţine şi că din momentul în care a preluat mandatul de prefect, Bogdan Cojocaru s-a remarcat în repetate rânduri cu atacuri la instituţiile conduse de liberali, "cu numeroase gafe şi politică 100% la locul de muncă".
"Bogdan Cojocaru este singurul prefect din ţară care este şi preşedinte interimar al unui partid politic, un conflict de funcţii care blochează dezvoltarea judeţului nostru şi buna colaborare instituţională pentru proiectele Iaşiului. Rămân la convingerea că pălăria este prea mare pentru Bogdan Cojocaru şi un cadou nemeritat primit de la Maricel Popa, motiv pentru care şeful interimar al PSD Iaşi trebuie să demisioneze din funcţia de prefect", a mai afirmat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau