Sfârşit tragic pentru un bătrân în vârstă de 90 de ani, din Păun
Dimensiune font:
* după ani grei de suferinţă, bărbatul a murit mistuit de flăcările care i-au cuprins casa & cadavrul său carbonizat a fost găsit de pompierii care încercau să stingă vâlvătăile focului * incendiul a afectat şi casa de 400 de metri pătraţi în care locuia bărbatul
Duminică dimineaţă, ISU Iaşi a fost informat prin SNUAU 112, în Dispeceratul Integrat ISU - SMURD - SAJ Iaşi, despre producerea unui incendiu la o casă bătrânească în localitatea Păun.
La locul solicitării au fost deplasate trei autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de prim ajutor calificat.
La ajungerea forţelor şi mijloacelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuinţă şi anexe cu posibilitatea extinderii la casele din imediata apropiere. „În incendiu a fost descoperită o persoană carbonizată, din datele persoanelor aflate la faţa locului, victima, bărbat, în vârstă de aproximativ 90 de ani era imobilizată la pat. În urma incendiului au ars casa pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp cu bunurile aferente. Au fost salvate locuinţele învecinate”, a spus Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost căderea jarului şi scânteilor din soba cu acumulare de căldură.
Pentru a evita astfel de situaţii, pompierii ieşeni recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor la gospodăriile populaţiei. „Nu folosiţi sobe şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supra-alimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile; verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic; nu depozitaţi materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinţei; nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat. De asemenea, nu aşezaţi sau păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură; nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete; nu fumaţi în locuri cu materiale combustibile, explozibile”, spun cei de la ISU Iaşi.
La fel de important este să nu folosiţi flacără pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului ori a conductei de gaz, iar verificarea să fie făcută numai cu emulsie de apă cu săpun. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau