Spital fără recepție, de șapte luni, la Botoșani
Dimensiune font:
Lucrările de construcţie a Spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative din municipiul Botoşani, finanţat din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) au fost finalizate în luna octombrie a anului trecut, însă recepţia finală nu a fost făcută deoarece finanţatorul aşteaptă ca municipalitatea, care este beneficiarul final al investiţiei, să termine racordarea spitalului la utilităţi, a anunţat reprezentantul constructorului, Radu Mihalachi.
„Cei de la CNI, cu care avem contract, nu doresc să facă recepţia fără utilităţi. Domnul primar apare frecvent în presă şi spune că obiectivul nu este gata. V-am chemat pe dumneavoastră, presa, să facem o pre-recepţie. Este o procedură atipică, dar cred că este corectă pentru informarea opiniei publice, în general. Acesta spital este gata în totalitate, 100%. Obiectivul a fost finalizat de anul trecut, din octombrie, dar anul acesta, în februarie, am revenit cu o echipă şi am refăcut o parte din lucrări în subsol, pentru că au fost ploi şi au refulat, pentru că suntem că suntem racordaţi la o canalizare provizorie”, a afirmat Radu Mihalachi.
Declaraţiile publice făcute de reprezentanţii firmei de construcţii survin după ce primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat că lucrările de la noua unitate spitalicească nu sunt terminate. „CNI a făcut o serie de adrese către constructor prin care i s-a solicitat o serie de lucrări suplimentare. La Spitalul de boli paliative astăzi se lucrează. Clădirea nu este gata. În ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor de la acest obiectiv din partea municipalităţii, avem astăzi depusă o ofertă pe care o analizăm atât din punct de vedere financiar, cât şi tehnic, iar, dacă săptămâna viitoare reuşesc colegii mei să facă raportul procedurii, vom avea un câştigător, o firmă de pe plan local care va trebui să realizeze utilităţile de la Spitalul de boli paliative într-un interval de timp de şase luni de zile. Vreau să subliniez faptul că spitalul nu este gata astăzi, să fim în situaţia în care să fie gata clădirea şi să nu avem utilităţile. Încă se lucrează, pentru că, dacă această investiţie ar fi fost gata, CNI ne-ar fi cerut un reprezentant din partea municipalităţii pentru procesul de recepţie, lucru care nu s-a întâmplat”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.
Noul spital este construit cu subsol, parter şi trei etaje şi dispune de 110 de paturi şi spaţii pentru investigaţii RMN. Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli degenerative, neoplazici, cei cu afecţiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformaţii cerebrale.
Lucrările de construcţie au început în 2017 şi au avut un buget de 14,7 milioane de lei. Nicolae DRUMEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau