Spitalele continuă să se aglomereze cu pacienți COVID
Dimensiune font:
În România continuă să crească indicatorii care arată modul în care evoluează pandemia de COVID; gradul de pozitivare a testelor se apropie de 3%, cu 868 de cazuri noi raportate ieri şi 19 decese asociate infectării cu SARS-CoV-2 în 24 de ore.
În spitale sunt internaţi acum aproape 2.000 de bolnavi, iar 269 dintre ei sunt în stare gravă în secţiile de terapie intensivă. În aceste condiţii, unităţile medicale au început din nou să se aglomereze, mai ales cele din judeţele în care se înregistrează un număr mare de infectări. Ieri cele mai multe cazuri noi au fost în Capitală, în judeţul Timiş şi în Suceava, unde sunt deja spitale care nu mai au locuri de terapie intensivă.
Numărul localităţilor în care nu se registrează cazuri de COVID-19 este din ce în ce mai mic. Potrivit Prefecturii Suceava, din cele 114 localităţi, 44 nu au niciun caz de infecţie cu coronavirus. Secţiile de anestezie şi terapie intensivă din Spitalul Judeţean Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi nu au niciun loc liber pentru pacienţii cu forme grave. Prefectura a informat că din totalul celor 537 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Ioan cel Nou’ 51 de pagini sunt diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care şapte au forme grave. La unitatea de terapie intensivă nu mai sunt paturi pentru pacienţi COVID, sunt 18 ventilatoare libere, din care două pentru pacienţii COVID. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 26 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care două persoane cu forme critice de boală. Totalul persoane internate şi diagnosticate cu COVID-19 la nivelul judeţului Suceava este de 86, iar incidenţae la mia de locuitori este de 0,36.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau