Tinerii ieșeni, în lupta cu păcănelele. Psihologii, îngrijorați
Dimensiune font:
În ultimii ani, susțin psihologii, numărul tinerilor care ajung la cabinetele specialiștilor din cauza jocurilor de noroc a crescut considerabil. Astfel, celebrele păcănele au ajuns să pună stăpânire chiar și pe viețile adolescenților, spre disperarea părinților, care nu mai știu ce să facă pentru a împiedica această dependență. De cele mai multe ori, aceștia ajung să apeleze la ajutorul psihologilor pentru a fi siguri că adolescenții pot scăpa de acest viciu.
„În Iași vorbim de un adevărat fenomen, extrem de îngrijorător”
Conform psihologilor, numărul tinerilor care pică în plasa jocurilor de noroc este din ce în ce mai mare, iar mulți dintre ei ajung să solicite ajutor când deja au foarte multe probleme din cauza acestui viciu. „Cel puțin în Iași vorbim despre un adevărat fenomen, extrem de îngrijorător. Tinerii pică în această capcană tot mai des, iar de la a încerca până la dependență este doar un singur pas. Observă că mulți tineri care ajung la noi la cabinet au aproximativ același traseu. Mulți dintre ei au început cu pariurile sportive și apoi au ajuns să joace sume foarte mari de bani la păcănele. Avem cazuri de adolescenți care sunt aduși de părinți, cu forța. Părinții își dau seama că aceștia se confruntă cu această problemă în momentul în care cer tot mai mulți bani de buzunar și nu pot justifica pentru ce folosesc sumele respective de bani”, a declarat Andreea Coman, psiholog clinician.
Când se instalează dependența cel mai ușor
Conform specialiștilor, perioada adolescenței este cea mai periculoasă când vine vorba despre jocurile de noroc. Aceștia susțin că tinerii neformați pot pica foarte ușor în plasă, din cauza anturajului sau pur și simplu din cauza curiozității. „Este clar, tinerii sunt predispuși la a dezvolta dependențe, fiind vorba despre persoane în curs de formare, neexperimentate. Totodată, avem foarte mulți pacienți maturi, oameni mari, care ne povestesc că au început să joace de la 14-15 ani. Este o situație îngrijorătoare care ne face să ne dăm seama ca ceva nu este reglementat așa cum trebuie. Din păcate, dacă ne plimbăm prin Iași, vedem că la orice colț de stradă există câte o locație cu păcănele. Orice bar din Iași are câteva astfel de aparate. Este foarte, foarte greu să nu ai contact cu ele. Iar ca tânăr, este și mai dificil”, a mai spus psihologul ieșean. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau