Transformare radicală a pieţelor din oraş
Dimensiune font:
Municipalitatea lucrează la proiect menit a uniformiza în toate locaţiile deţinute de EcoPiaţa conceptul de pieţe ţărăneşti * „pieţele agroalimentare trebuie să se ducă spre conceptul de producător, nu spre cel de mall spune primarul * la rândul său, directorul Radu Botez anunţă măsuri vizând digitalizarea instituţiei, finalizate până la finele lui ianuarie 2023 * nu în ultimul rând, a fost achiziţionat un aparat menit a compara valorile de pesticide, nitraţi, radiaţii în produsele din piaţă comparativ cu produsele care se vând în supermarketuri
Directorul interimar al SC Ecopiaţa, Radu Botez, continuă să iniţieze proiecte menite a aduce pe un făgaş de normalitate activitatea societăţii pe care o păstoreşte. „La ora actuală mai avem multe de făcut. În următoarele două luni ne dorim să finalizăm aşa-zisz digitalizare a socetăţii pentru a şti în fiecare moment, în fiecare loc, cine a plătit, cum a platit, cât a plătit, până la tot felul de economii pe care încercăm să le facem, de la sistemul de pază sau cantitatea de gunoi pe care o plătim, până la apă. Va mai fi şi un program nou de contabilitate, lucruri care sunt convins că se vor întâmpla pâna la sfârşitul lunii ianuarie, când, sper eu, să fie ales un nou director”, a spus Radu Botez.
În prezent, la EcoPiaţa are loc finalizarea procedurilor vizând prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administraţie.
Directorul Botez mai spune că producătorii autohtoni trebuie încurajaţi să-şi vândă mărfurile în pieţele din oraş. „Dorim să facem şi un mini studiu şi am achiziţionat deja un aparat, care nu a fost absolut deloc costisitor, pentru a vedea valorile de pesticide, nitraţi, radiaţii în produsele din piaţă comparativ cu produsele care se vând în supermarketuri. Probabil vom face public acest lucru la un moment dat tocmai pentru a încerca să arătăm avantajele producătorului român sau dacă aceste avantaje există...”, a mai spus şedul EcoPiaţa.
Schimbări benefice
Potrivit primarului, dincolo de ceea ce se întîmplă în pieţe, marele câştig pe care l-a adus noua conducere a pieţelor este faptul că a putut fi evitat falimentul societăţii. „Falimentul era scris deja pentru că nu aveau bani de utilităţi, nu aveau bani de salarii, nu aveau bani de întreţinere... Practic, prin această mişcare de aducere a domnului Botez şi de reformă completă în pieţe, prin schimbarea administratorului pe fiecare piaţă, prin schimbarea tuturor cel care se ocupau de pază, de ordine, a responsabilului de activităţi, pieţele au intrat în mişcare. Cel care închiriază este mulţumit, cel care cumpăra este mulţumit, curăţenie se face la sânge, ca să spun aşa”, a spus primarul Mihai Chirica.
Piaţă ţărănească
Edilu-şef a mai spus că se lucrează la proiect menit a uniformiza în toate locaţiile deţinute de EcoPiaţa conceptul de pieţe ţărăneşti, şi nu pe cel de pieţe moderne. „Pieţele agroalimentare trebuie să se ducă spre conceptul de producător, micul producător, marele producător, fermierul român şi nu spre cel de mall. Mall-uri avem, hipermarketuri avem, piete condensate în interior avem. Astea sunt, există. Noi nu vrem să le facem concurenţă pentru că pierdem, automat trebuie să ne ducem pe cealaltă nişă, de produs agroalimentar, cel al fermierului român”, a mai spus primarul. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau