UMF Iaşi a devenit membră a unei importante organizaţii internaţionale
Dimensiune font:
Veste bună pentru întreaga comunitate a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Începând din această săptămână, Universitatea ieşeană a devenit membră a Asociaţiei Internaţională pentru Educaţia în Profesiile din domeniul Sănătăţii.
Asociaţia Internaţională pentru Educaţia în Profesiile din domeniul Sănătăţii (AMEE) este o organizaţie internaţională dedicată promovării excelenţei în educaţia medicală la nivel global. Având membri din peste 90 de ţări de pe cinci continente, AMEE serveşte ca un forum extins pentru colaborarea între profesionişti din domeniul educaţiei medicale, oferind acces la o gamă largă de resurse, cercetări şi reţele de contact. „Aderarea la AMEE reprezintă o oportunitate valoroasă pentru comunitatea noastră academică, atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru studenţi, rezidenţi şi doctoranzi. Practic, avem acces la o bibliotecă vastă de resurse educaţionale, inclusiv la jurnale academice precum “Medical Teacher” sau putem participa la programe de formare, ateliere şi seminarii care acoperă o varietate de subiecte în educaţia medicală, de la metode de predare inovative până la evaluarea studenţilor şi dezvoltarea curriculumului”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.
Aderarea la AMEE înseamnă acces la resurse educaţionale de ultimă oră, esenţiale pentru a rămâne la curent cu cele mai recente dezvoltări în pedagogia medicală, conferinţe online, webinarii, şi materiale de instruire.
De asemenea, sunt o serie de oportunităţi de formare profesională, precum programe de formare, ateliere şi seminarii care acoperă o varietate de subiecte în educaţia medicală, de la metode de predare inovative până la evaluarea studenţilor şi dezvoltarea curriculumului.
Fiind membru al AMEE înseamnă a face parte dintr-o reţea globală de profesionişti din educaţia medicală, facilitând schimbul de idei, colaborări de cercetare şi dezvoltarea de parteneriate internaţionale.
AMEE oferă şi îndrumări şi sprijin pentru adoptarea ultimelor tendinţe şi inovaţii în educaţia medicală. Membrii pot beneficia de expertiza liderilor de gândire din domeniu pentru a implementa strategii didactice eficiente şi pentru a îmbunătăţi experienţa educaţională a studenţilor.
Aderarea la o organizaţie recunoscută internaţional precum AMEE poate creşte vizibilitatea şi influenţa instituţiei membre în domeniul educaţiei medicale. Membrii pot contribui la dezbaterea globală privind cele mai bune practici şi politici în educaţia medicală.
De asemenea, AMEE oferă informaţii şi oportunităţi de finanţare pentru proiecte de cercetare şi inovare în educaţia medicală, permiţând membrilor să caute sprijin pentru iniţiativele lor. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau