Un teolog acuzat că a cerut favoruri sexuale de la o elevă, repus director la Postliceala Sanitară Neamţ
Dimensiune font:
Un profesor a fost scos de sub controlul judiciar în dosarul ce vizează folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi este din nou la conducerea Şcolii Postliceale Sanitare din Piatra Neamţ.
La un recent termen al procesului de la Judecătoria din municipiul menţionat, magistraţii au menţinut măsura preventivă în cazul profesorului Mihai Floroaia, una prin care i se interzicea să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în contextul căreia a săvârşit fapta.
Cum decizia nu era definitivă, cel în culpă, a uzat de calea de atac la care-i dă dreptul justiţia, iar cererea a ajuns pe rolul Tribunalului Neamţ. Judecătorii au considerat că nu se mai impune controlul judiciar, acesta a fost anulat, la fel stând lucrurile şi în ceea ce priveşte interdicţiile, astfel că el poate îndeplini atribuţii didactice.
Pe care le-a reluat de câteva zile. Redacţia „Adevărul“ a încercat să obţină un punct de vedere de la profesorul Floroaia, dar ieri, 26 ianuarie 2024, la telefonul Şcolii Postliceale Sanitare nu a răspuns nimeni. Urmărirea penală în dosarul cadrul didactic a fost finalizată de procurori în septembrie anul trecut, când s-a dispus trimiterea în judecată.
Potrivit datelor de anchetă, teologul, care a fost şi inspector general adjunct în trecut, este acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale de la o elevă a instituţiei pe care o conducea. Se pare că două ar fi fost cererile „neortodoxe“ ale directorului unităţii de învăţământ din Piatra Neamţ, după care tânăra a decis să-l reclame autorităţilor.
„În data de 05.03.2023, în jurul orei 23.00, respectiv pe data de 06/07.03.2023, în jurul orei 00.29, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prevalându-se de situaţia de autoritate pe care i-o conferea funcţia, aceea de director al şcolii Postliceale Sanitare, a pretins favoruri de natură sexuală unei eleve a şcolii pentru a nu o exmatricula“, preciza Parchetul Piatra Neamţ.
Mihai Floroaia este licenţiat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, iar în 2010 a obţinut titlul de doctor în Teologie, cu distincţia „Magna cum Laude“, la Universitatea „Babeş Bolyai“ Cluj. A urmat câteva stagii de cercetare doctorală şi postdoctorale la universităţi din Belgia şi Elveţia, fiind autorul mai multor cărţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau