(VIDEO) Secretul sănătății și al stării de bine Constantin Florin Cercel la 91 de ani
Dimensiune font:
Care este secretul unei vieți trăite în armonie, al unei stări de bine și al unui organism plin de vitalitate chiar și la vârste înaintate? Cumpătarea, echilibrul mental, o alimentație corectă și un regim din care nu lipsesc sportul și suplimentele, ar fi unul dintre răspunsurile oferite de Constantin Florin Cercel, un ieșean care, la cei 91 de ani, se bucură de o stare de sănătate foarte bună.
A avut o carieră frumoasă ca inginer de drumuri și poduri, a fost unul dintre cei mai apreciați proiectanți din Iași, poziție de care acum se bucură din postura de evaluator de proiecte, a coordonat echipe multe de studenți la fostul Institul Politehnic Iași, actualmente Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, iar acum se bucură de tot ceea ce a adunat în caseta de valori a vieții sale.
„Am avut norocul să fiu timp 43 de ani inginer proiectant la Direcția de Drumuri și Poduri , iar în ultimii 20 de ani am fost șeful Proiectării. În plus, timp de cinci ani, am predat cursuri la Institutul Politehnici Iași, apoi, la invitația rectorului, a fost coordonat proiecte pentru examenul de diplomă. Am avut mulți studenți care m-au cunoscut, actualmente ingineri de valoare, alături de care lucrez și acum ca evaluator de proiecte”, a spus Constantin Florin Cercel. În fapt, activitatea pe care o derulează acum ca persoană fizică autorizată este o continuare a carierei frumoase pe care a avut-o. Există și un secret aici. „Ca să poți avea rezultate bune și la vârsta pe care o am acum, trebuie să ții cont de două lucruri - să-ți pui mintea la contribuție și să ai o stare fizică bună. Eu înot zilnic câte o oră pe zi și merg la două piscine - Simphony Exclusive Club și Zenity. Este bine să fii sănătos până când te faci ori îngeraș, ori diavolaș, după cum va hotărî Sfântul Petru”, a glumit Constantin Florin Cercel. De altfel, sportul a făcut mereu parte din viața sa, el practicând sărituri.
Activitatea fizică i-a adus și multe bucurii, însă, la un moment dat și unele probleme de sănătate: „În urmă cu șapte-opt ani eram într-o situație foarte grea, aveam probleme la un genunchi și altele dermatologice, legate de apariția unor negi, 62 la număr. Am avut noroc să mă întâlnesc cu un prieten care mi-a recomandat gama ASEA - un produs lichid și un gel. Lichidul este un supliment alimentar care ne ajută foarte mult. Este, dacă vreți, ca un sistem de avertizare atunci când avem o problemă de sănătate. În momentul în care îl folosești te anunță - uite, ai problemă la creier, la ficat, la genunchi sau unde o fi. Interesant este că organismul reacționează și trimite în zonele bolnave toate elementele în așa manieră încât celulele bolnave să fie îndepărtate și înlocuite cu altele sănătoase. Eu am folosit acest supliment alimentar și starea de sănătate mi s-a îmbunătățit, problemele la genunchi s-au ameliorat”. Constantin Florin Cercel a folosit zilnic suplimentul, la fel ca și gelul RENU 28, cu ajutorul căruia au fost îndepărtați negii. Gelul are efecte foarte bune și în tratamentele cosmetice, lucru dovedit de multe persoane care l-au folosit. „Eu îl folosesc în loc de after-shave și priviți-mi chipul, nu este al unui om de 91 de ani, nu-i așa? Măcar vreo zece ani mi i-a șters de pe chip”, a zâmbit Constantin Florin Cercel.
Folosirea zilnică a acestor produse a condus și la o creștere a imunității: „Eu nu am avut nicio problemă cu acest virus care de doi ani ne-a dat viața peste cap. Mă bucur de o sănătate foarte bună și este vizibilă. Am o imunitate sporită”.
Secretul sănătății
În privința tratamentului, secretul ține de schimburile energetice din celule. Fiecare celulă poate fi tânără şi sănătoasă, dar i se poate afecta structura şi funcţionalitatea, poate îmbătrâni şi, în final, poate muri. Fiecare dintre noi constatăm cum, zi de zi, celulele noastre se deteriorează, de la simpla bronzare, nutriţie necorespunzătoare, efort fizic, până la stres şi alte provocări ale sănătăţii. Astfel, putem considera că sănătatea noastră depinde de sănătatea celulelor noastre. În anul 1950 s-a pus în evidenţă oxidarea moleculelor de oxigen, în urma căreia iau naştere radicalii liberi (RL), cu implicaţii directe în afecţiuni ale sănătăţii precum îmbătrânirea prematură, cancer, accident vascular cerebral, diabet, ateroscleroză, Parkinson, artroze, infarct miocardic, Alzheimer. În anul 1980, pe culturi de celule, s-a pus în evidenţă posibilitatea opririi acestui proces de oxidare, proces cunoscut sub numele de Antioxidare. Imediat au apărut pe piaţă numeroase produse cu proprietăţi antioxidante, sub formă de capsule, tablete, sucuri din fructe etc. După alţi câţiva ani de cercetări, s-a constatat că antioxidanţii din interiorul celulelor sunt eficienţi numai dacă sunt activaţi. Acest lucru este realizat cu ajutorul aşa-numitelor molecule de semnalizare redox (MSR), despre care puteți afla mai multe la Centrul pentru energizare, revitalizare și reîntinerire „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, care a prins contur la inițiativa prof. univ. dr. Gheorghe Pleșu, care își dorește să transforme „Iașul într-un oraș sănătos”.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau