Ministrul Economiei: "Companiile din industria de apărare şi Ministerul Economiei nu au contracte cu livrare de muniţie în Ucraina"
Dimensiune font:
Ministrul Economiei, a anunţat că ministerul pe cxare il conduce, cat si companiile din industria de aparare nu au contracte cu livrare de munitie in Ucraina.
“Companiile din industria de apărare şi-au mărit cifra de afaceri pe contracte care ţin de achiziţia internă, dar şi de achiziţia internaţională. Companiile din industria de apărare şi Ministerul Economiei nu au contracte cu livrare de muniţie în Ucraina. Avem contractele tradiţionale pe care ni le onorăm, dar e adevărat, în actualul context privind asigurarea capabilităţilor şi asigurarea necesarului de muniţie, cifrele de afaceri au crescut. (...) Avem beneficiari tradiţionali pe care îi păstrăm şi atunci, în contextul generat de asigurarea acestor stocuri, cifrele au crescut. Au crescut şi cifrele pe achiziţiile interne şi de aceea discuţiile pe care le avem cu Ministerul Apărării Naţionale sunt în direcţia măririi acestor stocuri pentru asigurarea necesarului Ministerului Apărării pentru situaţii normale de aprovizionare”, a declarat Florin Spătaru, la Europa Liberă.
Ministrul Economiei a precizat cateva din produsele militare in fabricatie.
“Vorbim de muniţie. Companiile din industria de apărare de stat, avem companii care produc muniţie calibru mic şi calibru mediu şi avem asigurarea mentenanţei pentru echipamentele care sunt în funcţiune. Sunt echipamente care sunt în dotarea MApN. Pentru transportoare mobile avem acest contract cu cei de la General Dynamics şi construim şi continuăm să adaptăm, să furnizăm din ce în ce mai mult pe transportoarele Piranha care se construiesc la Uzina Mecanică Bucureşti, care va asigura şi mentenanţa acestor echipamente”, a explicat ministrul Economiei.
Ministrul Economiei a precizat si cateva produse livrate de industria locală de apărare Armatei Române.
“Vorbim de partea de muniţie. Muniţie necesară pentru stocuri, cum este ea stabilită prin necesarul MApN. Vorbim de modernizarea unor avioane, vorbim de mentenanţa pentru transportoarele în funcţiune ale MApN şi, de asemenea, pentru UMB, de această integrare. Foarte mulţi producători, inclusiv din Polonia sau din alte ţări, nu au motoarele, nu au echipamentele principale şi ei le achiziţionează din altă parte, doar că procesul de integrare şi construcţie a acestor transportoare este un proces care aduce plus-valoare. Nu trebuie să ignorăm acest aspect. Dacă ar fi să avem transportoare realizate împreună cu centrul de cercetare al Ministerului Apărării Naţionale motoarele ar trebui să le achiziţionăm din altă parte pentru că România nu are un producător de motoare”, a explicat Florin Spătaru.
Ministrul Economiei a explicat de ce se mai produce munitie de tip rusesc desi suntem tara NATO.
“Avem în proces de omologare muniţie NATO, dar această muniţie non-NATO este cea care este solicitată de MApN, de Ministerul de Interne, de toate structurile ţării care au nevoie de astfel de produse”, a precizat Florin Spătaru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau