O firmă cu doi angajați din fieful baronului PSD Paul Stănescu ar putea primi o finanțare de 235 de milioane de lei printr-un program al Ministerului Agriculturii. Patronul firmei a fost urmărit penal de DNA într-un dosar de evaziune
Dimensiune font:
Firma Vivendi Food a primit cel mai mare punctaj la evaluarea pentru finanțarea de la stat a unor proiecte de procesare a alimentelor. Compania cu sediul în Slatina (Olt), fieful baronului PSD Paul Stănescu, a cerut 235 de milioane de lei. Acționar unic și administrator al Vivendi Food este Mihai Răzvan Țigănilă, inculpat într-un dosar DNA din 2013.
Finanțarea va veni din bugetul de stat, prin Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), o instituție subordonată Ministerului Agriculturii. Site-ul AFIR nu dă detalii despre proiectul depus de firma Vivendi, iar Mihai Răzvan Țigănilă nu a răspuns la nici unul dintre telefoanele asociate cu companiile sale.
Guvernul Ciolacu a lansat anul trecut schema de subvenții pentru investiții în industria alimentară numită INVESTALIMENT. Gestionarii subvențiilor de la bugetul de stat sunt Ministerul Agriculturii condus de Florin Barbu, considerat omul baronului PSD Paul Stănescu, și AFIR. Fondurile distribuite nu au legătură cu UE, așa că eventualele nereguli nu pot fi anchetate de Parchetul European, ci doar de autoritățile române.
Firma Vivendi Food avea în 2022 doar doi angajați, potrivit Ministerului Finanțelor. Cele mai recente date financiare disponibile arată că firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei. Firma a avut până în decembrie 2023 sediul în Slatina, pe Strada Sevastopol.
De notat că firma cu doi angajați, puțin cunoscută pe piața agroalimentară, a primit de la AFIR un punctaj mai mare decât firme cu istoric semnificativ în industrie, precum Cristim sau Aldis.
Acționarul și administratorul firmei este Mihai Răzvan Țigănilă. El a fost inculpat într-un dosar DNA din 2013 care privea o schemă infracțională derulată prin peste o sută de firme în industria cărnii. Țigănilă era acuzat de DNA că ar fi avut rolul de asociat la mai multe firme- fantomă implicate într-un circuit evazionist intracomunitar. Pe portalul instanțelor nu apare informația dacă acest dosar a fost trimis în instanță. Țigănilă nu a răspuns la apelurile G4Media pe numerele de telefon ale companiilor sale din Recom pentru a ne spune ce s-a întâmplat cu dosarul DNA.
De notat că în octombrie 2021 Mihai Răzvan Țigănilă a făcut o mărire de capital cu 45.000 de lei finanțat printr-un împrumut luat de la Justin Paraschiv, potrivit unei mențiuni din Registrul Comerțului.
Justin Paraschiv a fost și el inculpat în dosarul DNA privitor la mafia cărnii din 2013, ca și Țigănilă. El a fost chiar arestat preventiv în 2013, potrivit Agerpres. Nici în cazul său nu apar mențiuni oficiale legate de statutul dosarului – dacă a fost trimis sau nu în judecată.
Mihai Răzvan Țigănilă este apropiat de președintele PSD Olt, Marius Oprescu. Oprescu a fost propulsat în funcția de președinte al Consiliului Județean Olt de către Paul Stănescu, baronul PSD de Olt care este și secretar general al PSD, potrivit G4Media.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau