Din tainele seducției

1SEDUCTIA

Dimensiune font:

| 22-06-2024 09:56

Seducția a fost întotdeauna o forță primordială, o artă subtilă ce transcende timpuri și culturi. În antichitate, seducția nu era doar o formă de atracție, ci un joc de putere și influență. Egiptenii, grecii și romanii au înțeles bine acest concept. În Egiptul antic, femei precum Cleopatra au folosit seducția nu doar pentru a câștiga inimi, ci și pentru a câștiga teritorii și alianțe politice. Ea și-a folosit farmecul pentru a cuceri nu doar lideri puternici, ci și o națiune întreagă.

În Grecia antică, arta seducției era integrată în mitologie și literatură. Afrodita, zeița iubirii, a inspirat povești nesfârșite despre dorință și atracție. Seducția, în acea epocă, era adesea asociată cu frumusețea fizică și puterea poetică. „Eros”, zeul iubirii, a fost întruchiparea dorinței care încolțește în inima fiecărui muritor.

În perioada medievală, seducția a fost acoperită de o aură de mister și interzis. În ciuda moralității stricte a bisericii, poveștile de dragoste și seducție au continuat să fie spuse pe ascuns. Trubadurii cântau balade despre doamne nobile și cavaleri îndrăgostiți, iar aceste cântece, de multe ori, conțineau în ele secretele seducției.

Un exemplu faimos este povestea lui Tristan și Isolda, o poveste de dragoste care a trecut dincolo de limitele permisibile ale epocii. Dragostea lor, marcată de pasiune interzisă și sacrificiu, a devenit un simbol al seducției ce înfruntă convențiile sociale.

„Cortigiana onesta”

Renașterea a adus o schimbare majoră în percepția seducției. Oamenii au început să celebreze frumusețea și individualitatea. „Cortigiana onesta”, curtezana respectabilă din Italia, era un exemplu al femeii care combina frumusețea cu inteligența pentru a influența bărbații puternici. Figuri precum Veronica Franco au demonstrat că seducția nu era doar despre frumusețe, ci și despre intelect și spirit.

În același timp, arta și literatura au reflectat această schimbare. Picturile lui Botticelli și Leonardo da Vinci au captat esența frumuseții feminine, devenind simboluri ale seducției. Personajele din operele lui Shakespeare, precum Cleopatra în „Antoniu și Cleopatra”, au explorat complexitatea seducției și puterea sa.

În secolul al XVIII-lea, epoca iluminismului a revoluționat concepțiile despre iubire și seducție. Filosofii și scriitorii au început să exploreze iubirea ca o formă de libertate personală și expresie individuală. Jean-Jacques Rousseau a scris despre iubirea romantică ca un drept natural, iar seducția a devenit un mijloc de explorare a identității personale.

Madame de Pompadour, metresa regelui Ludovic al XV-lea, a fost o maestră a seducției. Ea a folosit farmecul și inteligența sa pentru a influența politica Franței, demonstrând că seducția putea fi un instrument de putere în mâinile potrivite.

Revoluția sexuală și emanciparea femeilor

Cu trecerea timpului, seducția a evoluat odată cu schimbările sociale și tehnologice. În anii 1920, odată cu revoluția sexuală și emanciparea femeilor, seducția a început să fie privită și ca un act de împuternicire personală. Femeile au început să revendice controlul asupra propriei lor sexualități, iar moda și cinematografia au reflectat această schimbare.

Filme precum „Casablanca” și „Breakfast at Tiffany's” au devenit embleme ale romantismului și seducției. Actori precum Humphrey Bogart și Audrey Hepburn au definit noi standarde de farmec și atracție, devenind simboluri culturale ale seducției moderne.

În era digitală, seducția a devenit o parte integrantă a culturii online. Rețelele sociale, aplicațiile de dating și influențele virtuale au transformat modul în care interacționăm și ne atragem reciproc. Seducția a devenit mai accesibilă, dar și mai complexă, navigând între autenticitate și perfecțiunea filtrată.

Astăzi, seducția nu mai este limitată la gen sau roluri tradiționale. Oamenii caută conexiuni autentice și complexe. Valorile moderne de incluziune și diversitate au schimbat paradigma seducției. Este o artă care îmbină comunicarea, empatia și respectul reciproc. Într-o lume în care intimitatea se redefinește, seducția rămâne o constantă universală, un dans al emoțiilor și al intențiilor.

Clara DIMA

Seducția a fost și va rămâne o parte esențială a experienței umane. De la Cleopatra la swipe-uri pe Tinder, esența sa rezidă în capacitatea noastră de a comunica dorință, afecțiune și autenticitate. Într-o lume în continuă schimbare, seducția ne amintește de frumusețea conexiunilor umane și de misterul irezistibil al atracției.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:10

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Ia românească, simbol al identității naționale și patrimoniu cultural UNESCO
23/06/2024 11:57

Ia ocupă un loc central in cultura si traditiile romanesti. Este purtată cu mandrie in zilele de sărbătoare, la evenimente importante si in viata de zi cu zi. Pentru multe generatii de romani, ia a fost un ...

Râsul, elixirul fericirii
23/06/2024 09:01

  Cuvintele ca bucurie, ras infloritor si sănătate radiantă isi impletesc firul intr-o poveste ce deschide usa către o lume a fericirii. Într-un univers in care zambetul este monedă de schimb, ...

Grâul alac, o redescoperire a tradiției
22/06/2024 16:09

În ultimii ani, graul alac a revenit in atentia cultivatorilor si consumatorilor de cereale datorită beneficiilor sale nutritionale si istoricului său fascinant. Alacul, cunoscut si sub denumirea de &bd ...

Sănătate și vigoare. Rolul sportului în creșterea armonioasă a copiilor
22/06/2024 15:30

Educatia fizică joacă un rol esential in dezvoltarea fizică, mentală si socială a copiilor. Promovează sănătatea cardiovasculară prin activităti care cresc ritmul cardiac si imbunătătesc circulatia ...

Casele ecologice, viitorul durabilității în construcții
22/06/2024 14:51

În ultimii ani, casele construite din materiale naturale au devenit din ce in ce mai populare, iar tendintele recente in arhitectură si design se indreaptă tot mai mult spre proiecte ecologice. Mai mult ...

Designul comportamental, o revoluție în înțelegerea și influențarea comportamentului uman
22/06/2024 14:38

Designul comportamental reprezintă o disciplină emergentă care combină principiile psihologiei, economiei comportamentale si designului pentru a crea solutii care influentează si modelează comportamentul ...

Autismul tehnologic, o realitate a vremurilor moderne
22/06/2024 13:50

Autismul tehnologic se referă la fenomenul prin care indivizii devin din ce in ce mai izolati si mai distanti emotional din cauza utilizării excesive a tehnologiei. Termenul evocă imaginea clasică a autismu ...

 Pasiunea pentru căsuțele hobbit. Un refugiu din povești adus în realitate
22/06/2024 12:58

  În ultimii ani, multi oameni caută o evadare din cotidian, un loc in care să-si regăsească linistea si conexiunea cu natura. Această nevoie profundă de refugiu a dus la nasterea unei miscăr ...

Pi, o constantă universală
22/06/2024 12:48

Numărul pi, reprezentat adesea prin simbolul π, este una dintre cele mai fascinante si fundamentale constante matematice. Definind raportul dintre circumferinta unui cerc si diametrul său, pi este un numă ...

Magia eternă a circului. O călătorie prin timp și uimire
22/06/2024 12:37

Circul, această formă unică de divertisment, a fascinat si incantat publicul de-a lungul secolelor. De la primele sale manifestări in antichitate pană la spectacolele moderne, circul a evoluat si s-a adapt ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei