Beneficiile consumului de morcovi
Dimensiune font:
Morcovul, a doua legumă din lume după cartof într-un clasament al consumului, este asociată din cele mai vechi timpuri cu puteri magice. Multă vreme s-a crezut că femeile care nu puteau să aibă copii se puteau vindeca prin consumul seminţelor de morcovi. Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. Chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic. Antioxidanţii conţinuţi de morcovi fac din această legumă una foarte bună pentru a trata diverse tipuri de cancer. Este ideal şi pentru a preveni boli cardiovasculare. Morcovul permite sinteza vitaminei A, care, împreună cu vitamina D, este cea care intervine în creşterea şi fixarea minerală. Consumul de morcovi îmbunătăţește vederea, previne cancerul, scade nivelul colesterolului, ajută la vindecarea acneei, la uniformizarea tenului, contribuie la detoxifierea ficatului şi previn deshidratarea. Curăţă dantura și este un laxativ moderat, dar și un excelent vermifug. Reglează tranzitul intestinal, are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei, este un duşman al durerii de oase. Ajută la eliminarea acidului uric din organism şi este recomandat împotriva reumatismului, gutei sau artritei.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau