Cătina: un miracol al toamnei cu multiple beneficii pentru sănătate

Dimensiune font:

| 24-10-2024 11:55

Cătina: un miracol al toamnei cu multiple beneficii pentru sănătate

Catina este o planta miraculoasa, ale carei frunze, flori, seminte si fructe sunt folosite ca remediu. Este insa mai cunoscuta pentru faptul ca ne ofera unele dintre cele mai nutritive fructe din lume. Acestea sunt deosebit de bogate in antioxidanti si vitamine, avand un profil nutrititional impresionant, care contribuie la fortificarea intregului organism.
In multe zone ale Asiei de Est si Rusiei, catina a fost folosita timp de mii de ani pentru a trata diferite afectiuni, fiind considerata un adevarat panaceu. Denumita uneori si fructul sfant al muntilor Himalaya, este un ingredient popular in remediile ayurvedice si traditionale chineze.

Ce este catina?


Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust intalnit pe tot teritoriul Europei si Asiei, fiind nativ din Mongolia si Siberia si intalnit inclusiv la altitudini mari din regiunea de nord-vest a muntilor Himalaya. Este un arbust spinos, care ajunge in mod normal la 2 – 4 metri inaltime, rezistand foarte bine la conditiile de sol arid si umed, dar si la fluctuatii termice si variatii ale pH-ului.
Lucrul uimitor la catina este ca nu numai fructele prezinta beneficii pentru sanatatea organismului uman, dar se pot folosi inclusiv mugurii si scoarta, care au proprietati antiinflamatorii si ajuta, de asemenea, la scaderea nivelului de colesterol.
Boabele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lunii octombrie, insa le puteti gasi si iarna, aproape inghetate, dar totusi perfecte. In timpul iernii, se recomanda folosirea combinatiei de catina cu miere pentru conservare. Intrucat mierea are un continut de microelemente similar sangelui uman, este usor asimilata in organism, oferind beneficii interesante cum ar fi proprietati antibacteriene, bacteriostatice, curative si reparatoare.


Ce contine catina?


Catina are peste 190 de compusi nutritivi, dintre care continutul de vitamina C este de 10 ori mai mare decat al citricelor si de 2 ori mai mare decat al celebrelor macese. Concentratia de vitamina C din boabele de catina ajunge pana la 2.500 mg/100 g in functie de specie, acesta fiind motivul principal pentru care este recomandata pentru cresterea imunitatii.
Oamenii de stiinta au descoperit ca este deosebit de bogata intr-o varietate de nutrienti, flavonoide si acizi grasi esentiali, cum ar fi caroten, omega-3, -6, -7, -8 si -9, concentratii mari de vitaminele C si E, dar si flavonoizi antioxidanti care distrug radicalii liberi.
Potrivit unor studii recente, omega-7 este o componenta vitala pentru mentinerea sanatatii parului, pielii si unghiilor. Este mai rar decat celelalte tipuri de omega, fiind cunoscut si sub numele de acid palmitoleic. Din acest motiv catina constituie cea mai buna sursa de omega-7 si cea mai bogata sursa vegetala din lume cand vine vorba de acest acid gras esential rar (EFA).
In plus, fructul contine vitamine si oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, betacaroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu si magneziu.
Boabele sunt, de asemenea, o sursa bogata de vitamina E, carotenoide, flavonoide, steroli, inclusiv beta sitosterol, stanoli, superoxid dismutaza (SOD) si lipide polare.


Catina – modalitati de consum si beneficii


Fructele acestui arbust sunt folosite in jeleuri, sucuri, piureuri, sosuri, gemuri, placinte si alte alimente, dar si in lichioruri.


Beneficii pentru sanatate:


• sustine sistemul imunitar (vindeca virozele respiratorii si gripa)
• mentine sanatatea ochilor;
• are efect antiimbatranire, stimuland regenerarea tesuturilor;
• sustine sanatatea cardiovasculara;
• intareste peretii celulari;
• echilibreaza functia endocrina;
• regleaza lipidele din sange;
• are activitate antiinflamatoare semnificativa, reducand durerea;
• anumiti compusi din scoarta si frunze sunt anticancerigeni;
• preparatele din fructele, semintele, frunzele si scoarta acestui arbust s-au dovedit foarte promitatoare in tratamentul mucoaselor, inclusiv al ulcerelor si afectiunilor gastrointestinale, precum si al problemelor vaginale;
• uleiurile si sucul au efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, reducand nivelul de colesterol
• uleiul de catina este eficient in tratamentul arsurilor, escarelor si a unor afectiuni ale pielii, precum dermatita, eczema, rozaceea, acneea, psoriazisul si daunele provocate de radiatiile solare.


Catina cu miere – beneficii pentru imunitate


Pentru administrare facila si un plus de imunitate, fructele acestei plante pot fi transformate in suc sau puteti incerca un amestec delicios de catina cu miere.
1. Combate raceala si gripa
Boabele de catina cu miere sunt cu adevarat uimitoare cand vine vorba de vindecarea durerilor in gat si a gripei.
2. Stimuleaza autoapararea organismului
Se recomanda 1 – 2 lingurite de catina cu miere pe zi, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, deoarece actioneaza ca un excelent imunostimulent, luptand cu diverse boli ale pielii, anemie, hepatita si afectiuni vasculare.
3. Optimizeaza sanatatea inimii si ficatului
Consumul de catina cu miere stimuleaza sistemul digestiv, imbunatateste functiile inimii si pe cele hepatice.
4. Are proprietati antiinflamatoare
Ajuta la prevenirea infectiilor, impiedicand bacteriile infectioase sa provoace inflamatii in organism. Expertii atribuie acest efect, in mare parte, continutului mare de flavonoide, compusi vegetali benefici care va pot creste rezistenta la boli.


Siropul de catina si bolile pe care le trateaza acesta


1. Acneea
Puteti folosi ulei de catina pentru a trata cicatricile postacneice si pentru a ajuta pielea sa se vindece mai repede. Pentru un tratament mai eficient, folositi catina atat intern, cat si extern. Puteti sa aplicati uleiul pe piele si totodata sa beti zilnic suc sau sirop de catina ori sa administrati oral capsule cu extract obtinut din acest arbust.
2. Cancerul
Compusi precum flavonoidele si antioxidantii din Hippophae rhamnoides pot avea efecte antitumorale. De exemplu, catina este bogata in quercetina, un flavonoid care pare sa ajute la distrugerea celulelor canceroase.
3. Menopauza
Catina poate ameliora simptomele menopauzei. Reduce uscaciunea vaginala si poate actiona ca remediu alternativ eficient pentru femeile aflate la postmenopauza si care nu pot administra produse pe baza de estrogen.
4. Sindromul ochilor uscati
Se pare ca planta poate trata ochii uscati. Un studiu a asociat aportul zilnic de catina cu reducerea inrosirii si arsurilor oculare.
5. Ulcerul
Fructul sfant al muntilor Himalaya poate imbunatati digestia si contribuie la prevenirea si tratarea ulcerului.


Ceai de catina – care sunt beneficiile unei cure de imunitate cu ceai de catina


Pentru prepararea ceaiului, va trebuie 2 linguri de fructe uscate si o cana cu apa. Puneti fructele si apa intr-o cratita. Se da amestecul in fiert, apoi se acopera cratita cu un capac si se lasa continutul la infuzat timp de 10 minute. Turnati ceaiul intr-o cana, dupa care puteti adauga optional miere sau suc de lamaie.


1. Ajuta la slabire
Previne depozitarea excesului de grasime in organism, scazand riscul de aparitie a diabetului si bolilor cardiovasculare si ajutandu-va sa va mentineti o greutate sanatoasa.
2. Infrumuseteaza tenul
Datorita continutului mare de vitamina C, catina contribuie la productia colagenului in celule, mentinand pielea sanatoasa si elastica si oferind tenului o stralucire naturala. De asemenea, reduce iritatiile pielii, roseata si mancarimea si grabeste vindecarea. Poate fi folosita chiar si pentru a trata hiperpigmentarea pielii. Pentru a oferi luminozitate tenului, puteti aplica regulat putin ulei de catina peste petele de pe piele.


 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L.,  vinde prin licitatie publica bunurile: cladire 2 camere -Volanschi; „Ferma Coroiesti” ; „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce le deservesc. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
Comuna Timisesti, judetul Neamt  vinde prin licitatie publica terenuri: 2.340 mp. intravilanul  satului Dumbrava. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
Cantitatea de zahăr pe care o poți consuma zilnic. OMS a stabilit gramajele pentru toate vârstele
30/03/2025 08:59

Organizatia Mondială a Sănătătii (OMS) a stabilit o limită clară pentru consumul zilnic de zahăr, in functie de varstă, pentru a preveni problemele de sănătate cauzate de un aport excesiv. In trecut, ...

O nouă boală gravă se răspândește rapid: Virusul periculos transmis de la pisici la oameni face ravagii; epidemie declarată
29/03/2025 18:14

Un nou pericol sanitar loveste orasele mari! O boală misterioasă, provocată de o ciupercă agresivă, a fost confirmată in mai multe regiuni ale lumii. Brazilia a fost prima tară care a declarat oficial ep ...

Creșterea stimulentului pentru donatorii de sânge a dat rezultate: cel puțin 90 de persoane se prezintă zilnic la Centrul de Transfuzii din Iași
28/03/2025 14:12

Zilnic, cel putin 90 de persoane donează sange la Centrul de Transfuzii din Iasi. Dacă in urmă cu doi ani apărea frecvent o criză de sange, situatia s-a imbunătătit semnificativ odată cu majorarea stimu ...

Orașul din România în care numărul îmbolnăvirilor și al deceselor s-a dublat în ultimii 30 de ani
28/03/2025 12:45

 Marius Cristea, expert in dezvoltare urbană, a declarat, la Pro Verde că studiul demonstrează că in ultimii 30 de ani, „numărul valurilor de căldură de din sezonul estival in Cluj, care e o z ...

Peste 4 milioane de români sunt în pericol din cauza hipertensiunii arteriale netratate
27/03/2025 13:49

În spatele aparentei linisti cotidiene, peste 4 milioane de romani se află intr-un pericol real, dar nevăzut – acela de a suferi un accident vascular cerebral, un infarct miocardic sau alte comp ...

Tratament pentru secreții nazale galbene. Ce semnifică în funcție de culoare
26/03/2025 18:25

 Deoarece de cele mai multe ori reprezintă un semn al unei infectii sau al unui proces inflamator in căile respiratorii, este posibil să ai nevoie de tratament pentru secretii nazale galbene. Indiferent ...

HPV, infecția care poate provoca nu doar cancer, ci și boli de inimă
26/03/2025 15:34

O infectie extrem de răspandită, cunoscută mai ales pentru legătura sa cu aparitia mai multor tipuri de cancer, este acum pusă in legătură si cu un risc semnificativ crescut de boli cardiovasculare. Este ...

Revoluție pe piața medicală! Oamenii au un al treilea set de dinți: se lucrează deja la un medicament minune pentru activarea lor
26/03/2025 07:04

Oamenii de stiintă din Japonia lucrează la un medicament care să permită oamenilor să crească un al treilea set de dinti Acest tratament se concentrează pe o genă responsabilă de cresterea dintilor. T ...

Medicul șef al Papei Francisc: Am luat în calcul oprirea tratamentului și să-l lăsăm 'să se ducă'
25/03/2025 18:15

Personalul medical care il ingrijeste pe Papa Francisc s-a gandit să pună capăt tratamentului pentru ca acesta să poată muri in pace. Suveranul Pontif in varstă de 88 de ani a fost spitalizat cu pneumonie ...

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei, îmbunătățește digestia și cele mai sănătoase alternative la zahăr
25/03/2025 12:19

 Un simplu truc poate reduce amărăciunea cafelei fără a-i altera aroma sau proprietătile. Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind nelipsită de la micul dejun pen ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei