Măsuri dure luate împotriva bugetarilor nevaccinați în SUA: Funcționarii din LA trebuie să plătească două teste săptămânale de 65 de dolari fiecare/ Suspendare fără plată în Chicago / Rezilierea contr

+18 000-vaccinare

Dimensiune font:

| 28-10-2021 08:35

Angajații publici din Los Angeles care nu sunt vaccinați vor trebui să se testeze de două ori pe săptămână împotriva coronavirusului, în timpul lor liber, și să plătească 65 de dolari pentru fiecare test din propriul buzunar.



Aceasta în contextul în care ofițerii de poliție, pompierii și alți angajați municipali vor trebui să fie vaccinați până la 18 decembrie, în caz contrar urmând să fie supuși unor „acțiuni coercitive.” În plus, vaccinarea anti-COVID a devenit condiție de angajare în instituțiile municipale din metropolă. Los Angeles nu este însă singurul oraș american care a luat măsuri împotriva angajaților nevaccinați anti-COVID-19.


Termen limită

Funcționarii municipali care nu vor respecta solicitarea de a se vaccina până la 18 decembrie se vor confrunta cu „acțiuni corective,” conform unui plan adoptat marți de Consiliul Local din Los Angeles.

Până atunci, angajații nevaccinați – pompieri, polițiști, bibliotecari etc. – vor trebui să fie testați de două ori pe săptămână pentru coronavirus, în timpul lor liber, și la un cost de 65 de dolari, care vor fi retrași din cecul lor de salarii.



Conform planului aprobat, angajații publici care doresc scutiri medicale sau religioase vor trebui, de asemenea, să fie testați de două ori pe săptămână, dar orașul le va rambursa costurile de testare dacă aceștia vor primi în final derogările solicitate.

Los Angeles Times a precizat, citându-l pe ofițerul administrativ al orașului, Matt Szabo, că deși Consiliul Local a decis să prelungească termenul limită de vaccinare și să ofere angajaților municipalității mai mult timp pentru a se vaccina, ar putea exista consecințe mai rapide pentru funcționarii care refuză să-l respecte.

Conform planului, angajații care nu au demonstrat că sunt vaccinați sau care au anunțat că doresc o scutire vor fi obligați să semneze o notificare care le cere să prezinte dovada vaccinării până pe 18 decembrie. Dacă refuză să semneze acea notificare, ar putea să primească o avertizare care va începe procesul de reziliere a contractului de muncă, a afirmat Szabo.

Planul – care a fost aprobat printr-o rezoluție cu 13 voturi pentru și niciunul împotrivă – stipulează că nerespectarea cerințelor notificării „va duce la acțiuni corective adecvate și imediate.”

În luna august, membrii Consiliului Local au adoptat o ordonanță care impunea angajaților orașului să se vaccineze împotriva COVID, cu excepția cazului în care sunt aprobați pentru o scutire medicală sau religioasă. Acele reguli au devenit condiții de angajare în oraș săptămâna trecută, dar legea nu a precizat ce se va întâmpla, la acea vreme, cu persoanele care refuzau să se vaccineze.



Primarul Eric Garcetti a precizat într-o declarație săptămâna trecută că ordinul de vaccinare obligatorie „este esențial pentru protejarea sănătății și siguranței forței noastre de muncă și a locuitorilor din Los Angeles pe care îi servim.”

„Angajații trebuie să fie vaccinați până pe 18 decembrie și, între timp, punem în aplicare un program riguros de testare. Să fie clar: orice angajat care refuză să fie vaccinat până la această dată ar trebui să fie pregătit să-și piardă locul de muncă,” a spus primarul.

Până luni, aproape 73% dintre angajații orașului – fără a include aici angajații Department of Water and Power (Departamentul de Apă și Energie) – au fost vaccinați cu cel puțin o doză, potrivit unei analize a datelor municipalității realizată de jurnaliștii de la Los Angeles Times.

Aproape 12% dintre funcționarii publici au raportat că nu sunt vaccinați, iar alți 15% nu au furnizat informații despre statutul lor de vaccinare.

Oficialii au spus că aproape 5.000 de angajați municipali intenționează să obțină derogări medicale sau religioase. De asemenea, angajații pot primi o „amânare medicală” pentru vaccinare dacă au fost recent diagnosticați cu COVID-19 sau au fost tratați pentru coronavirus.

Oficialii din Los Angeles au solicitat inițial sancțiuni mai aspre pentru bugetarii care ignoră sau sfidează regulile. O propunere anterioară a cerut ca aceștia să fie sancționați cu cinci zile de suspendare pentru insubordonare, apoi să li se trimită o notificare de reziliere dacă se întorceau fără să fi făcut „progrese substanțiale pentru a se conforma” cu mandatul de vaccinare.

Contestații în justiție

Cerințele de vaccinare pentru lucrătorii orașului au dus la declanșarea unei acțiuni în instanță din partea unui grup de angajați ai Departamentului de Poliție din Los Angeles care contestă ordinul. Un grup de pompieri a intentat și el un proces din cauza obligativității vaccinului, argumentând că ordonanța le încalcă drepturile.

De altfel, oficialii din Los Angeles au aprobat planul privind vaccinarea obligatorie a funcționarilor municipali după săptămâni de întâlniri dificile cu sindicatele, care nu s-au finalizat cu un acord. În ciuda opoziției sindicatelor, municipalitatea a descris însă planul drept „ultima ofertă, finală și cea mai bună” cu privire la modul în care vor funcționa cerințele privind vaccinul.

Pentru a implementa planul, Consiliul Local a adoptat o rezoluție prin care constată că orașul a ajuns într-un impas și că „există o nevoie imperioasă de o astfel de acțiune unilaterală pentru a proteja sănătatea și siguranța publică și siguranța la locul de muncă.”

Un purtător de cuvânt al sindicatului Service Employees International Union Local 721, care reprezintă numeroși angajați municipali, inclusiv lucrători din domeniul salubrității și mecanici, a declarat că, după luni de negocieri, „am epuizat toate căile către un acord.”

Deși sindicatul „își încurajează cu tărie” membrii să se vaccineze, „nu am fost de acord cu ordonanța orașului privind mandatul obligatoriu de vaccinare și nu am fost de acord cu modul în care o pun în aplicare,” a spus purtătorul de cuvânt al sindicatului, Mike Long. El a adăugat că sindicatul a reușit totuși să obțină extinderea termenului limită de vaccinare și asigurarea că sunt disponibile scutiri medicale și religioase.

La rândul său, sindicatul polițiștilor a anunțat că a negociat cu succes mai mulți termeni cheie cu municipalitatea, inclusiv necrearea unui dosar disciplinar pentru ofițerii de poliție care vor fi concediați pentru că nu s-au vaccinat.

În acest context, merită menționat că sindicatul de poliție a cerut o anchetă cu privire la un contract acordat de primărie pentru testarea COVID, după ce s-a aflat că unul dintre co-proprietari este un membru desemnat al Board of Fire and Police Pension Commissioners, care a făcut donații politice pentru oficialii orașului.
Alții angajați au criticat planul municipalității ca fiind „inechitabil și exagerat,” deoarece ar putea duce la rezilierea contractelor de muncă pentru mii de lucrători nevaccinați, într-un moment în care există un deficit acut de personal. De exemplu, o angajată care s-a identificat ca dispecer al poliției a avertizat consilierii locali că concedierea lucrătorilor municipali va agrava lipsa de personal în disceperat.

„Dacă cetățenii cred că este o tragedie acum, când așteaptă două minute ca un operator să răspundă în timp ce un membru al familiei lor moare din cauza unui atac de cord, imaginați-vă indignarea care se va produce atunci când nu va fi nimeni să răspundă la telefon timp de câteva minute și vor începe să moară și mai mulți oameni,” a declarat ea.

Acțiuni împotriva celor nevaccinați

Los Angeles nu este însă singurul oraș din Statele Unite care a implementat penalități împotriva angajaților publici care nu sunt vaccinați. Unele jurisdicții au adoptat o linie mai dură decât municipalitatea din metropola californiană.

De exemplu, Primăria din Chicago a început săptămâna trecută să pună ofițerii de poliție care nu s-au conformat mandatului său de vaccinare într-un mod de lucru „fără plată.” Aceasta pe fondul opoziției puternice din partea sindicatelor.

Potrivit unor surse, până la jumătate dintre polițiștii din Chicago ar putea fi trimiși în concediu fără plată din cauza unei dispute între sindicatul lor și primarul Lori Lightfoot cu privire la solicitarea orașului ca ofițerii și ceilalți angajați muncipali să-și dezvăluie statutul de vaccinare.

Săptămâna trecută, Primăria San Jose a început să suspende angajații municipali nevaccinați, după ce a prelungit termenul limită pentru a convinge reticienții să se vaccineze împotriva COVID-19.

Toți cei 7.037 de funcționari publici au primit o perioadă de grație de o săptămână după termenul limită de 30 septembrie pentru a furniza dovada vaccinării înainte de aplicarea mandatului obligatoriu. Celor care au prima doză în această perioadă li se va acorda un timp rezonabil pentru a-și finaliza vaccinarea, potrivit primăriei. Ei nu vor fi pedepsiți decât dacă nu reușesc să primească a doua doză.

De asemenea, angajații care au o derogare religioasă sau medicală aprobată nu se vor confrunta cu sancțiuni.

Săptămâna trecută, primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat că toți angajații publici din metropolă – inclusiv ofițerii de poliție, pompierii, lucrătorii de la salubritate etc. – trebuie să primească cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 până pe 29 octombrie.

Excepție fac ofițerii de la Department of Corrections, care vor avea timp până la 1 decembrie, și aceasta din cauza unui deficit major de personal la închisoarea de pe Rikers Island. Cei care nu respectă mandatul vor fi trimiși în concediu fără plată și, în cele din urmă, își pot pierde locul de muncă.

Noua regulă acoperă 160.500 de angajați, dintre care aproximativ 46.000 nu sunt încă vaccinați. Mulți dintre aceștia din urmă au luat parte luni la un marș de protest împotriva obligativității vaccinării. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei