Salata de păpădie reglează glicemia
Dimensiune font:
Păpădia este o plantă care are calităţi diuretice şi tonice. Cea mai cunoscută formă de administrare, infuzia, are o serie de indicaţii terapeutice, însă fomele în care putem beneficia de proprietăţile benefice asupra organismului depăşesc sfera ceaiurilor medicinale din păpădie. De exemplu, tijele de păpădie, recoltate înainte de înflorire, sunt o foarte bună soluţie de detoxifiere a ficatului, de stimulare a funcţiei hepatice şi biliare. Pot fi consumate pe stomacul gol, câte cinci-zece tije pe zi, timp de 14-21 de zile. Cei care nu suportă gustul amar, le pot consuma cu miere de albine. Şi frunzele crude au calităţi terpeutice uimitoare, inclusiv datorită continutului bogat de antioxidanti şi vitamine - vitamina A sub forma de betacaroten, vitamina C, care potenţează absorbţia fierului, vitaminele B1, B2 si B6, vitamina E si vitamina K, dar şi conţinutului de calciu şi fier, cupru, fosfor, mangan, potasiu, magneziu şi aminoacizi esentiali. În cadrul unei cure, frunzele crude se pot administra sub formă de salată, de două-trei ori pe zi. O cură de câteva săptămâni poate regla valorile glicemiei şi insulinei implicit în cazul diabetului insulino-dependent, poate acţiona benefic în caz de ciroză hepatică, hepatite acute şi cronice, dischinezii biliare. Prepare unei astfel de salate este simplă: frunzele de păpadie se spală cu apă sărată şi se rup în bucăţi medii, de unu - trei cm lungime. Se adaugă ceapa verde tăiată rondele şi câteva linguri de zeamă de lămâie, după gust, puţin ulei şi eventual, usturoi pisat. Se condimentează după gust cu sare şi piper.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau