Mai sunt doar trei zile până rămânem fără petrolul rusesc! Ce urmează în România
Dimensiune font:
Mai sunt trei zile și, începând din 5 decembrie, petrolul rusesc va fi interzis în Europa. Iar prețurile devin tot mai volatile.
Deşi autoritățile dau asigurări că vom avea toată cantitatea necesară, specialiștii prefigurează o nouă creştere a prețurilor.
Să nu uităm că preţurile carburanţilor tocmai începuseră să dea înapoi, după o lungă perioadă de creștere.
”Dacă gândim în paralel, pe lângă aceste embargo, cu inițiativa Uniunii Europene de a plafona la maximum 60 de dolari prețul de achiziție al barilului, probabil ne vom găsi în două situații: vor fi persoane care vor cumpăra carburanți la prețuri uriașe generate dincolo de embargo și altele, probabil statele estice, care vor respecta regulile.
Ideea este că ne aflăm într-o situație pe care nu am întâlnit-o până acum, însă măsura în sine pornește de la faptul că există acel conflict armat în Ucraina și este prețul pe care noi, cei din Uniunea Europeană, îl plătim, sperând să avem pace” a explicat Adrian Bența, consultant fiscal și analist economic, la Antena 3 CNN.
”Întotdeauna când avem o creștere la un produs, atunci când ai creșterea mai mare decât producția, tendința este de creștere a prețurilor. Însă să nu uităm că în anul 2022 a fost o dezmorțire a economiei și a fost o cerere mare. Este foarte posibil ca în anul următor, către sfârșitul lunii martie, aprilie, să avem, din păcate, câteva valuri ale unei crize economice.
Iar prețurile vor ține cont și de cerere. Dar după cum toate statele au anunțat că se așteaptă la scăderi economice, este posibil să vorbim despre o reducere a cererii globale și atunci poate prețurile se mai mențin”, a mai spun Adrian Bența.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau