Scene INCREDIBILE la Spitalul Județean Timișoara. Bolnavii fără certificat verde, opriți la ușă
Dimensiune font:
Camelia Iovanovici, o pacientă care s-a prezentat la Spitalul Județean Timișoara pentru efectuarea unor analize, descrie infernul prin care bolnavii trec la porțile acestui spital. „Oameni cu tuburi de dializă în ei, cu fire de la operații ce trebuiau scoase, oameni ce trebuiau să fie internați sau care trebuiau sa ridice rezultate medicale, toți au stat 2h, fără să fie primiți, fără să li se răspundă la întrebări. Zeii efectiv ieșeau, lătrau de certificate verzi, îi priveau în ochi pe oamenii care îi întrebau disperați când intră și ei la dializă, întorceau capul și închideau ușile Raiului”, a povestit aceasta într-o postare pe Facebook.
„Rar mi se întâmplă să îmi exprim indignările în mediul online, precum și rar mi se întâmplă să mă șocheze ceva. Nu de alta, dar am învățat să nu am așteptări, pentru a nu suferi din cauza dezamăgirilor. Însă ceea ce se întâmplă azi la Spitalul Județean din Timișoara se numește bătaie de joc, discriminare și posibile crime cu premeditare.
În data de 11 septembrie 2021, mă prezentam la serviciul de urgență al spitalului județean cu o problemă de sănătate acută (Nu vă mai plictisesc, povestindu-vă despre atitudinea, incompetența și nivelul psiho-emotional / educațional al cadrelor medicale de la serviciul de urgență. Vă spun doar că este dureros de scăzut), urmând ca azi, 20.09.2021, ora 08.30 să mă prezint în policlinică pentru o ecografie și reevaluare, în vederea luării unei decizii referitoare la internare și / sau pentru a se stabili dacă trebuie intervenit chirurgical.
Ca un pacient model, la ora stabilită mă aflam în fața policlinicii spitalului județean, care avea ușile închise, în fața căruia se aflau, în doar 4m pătrați, cca 50 de persoane îngrămădite toate, lipite una de alta, așteptând cu disperare ca ZEII spitalului să deschidă porțile pentru a le explica faptul că au programări și trebuie să intre.
Zeii însă, ieșeau periodic, doar ca să întrebe cine are certificate verzi, ei fiind unicii care aveau dreptul să intre în spital și să fie tratați.
Plebea a rămas afară. Oameni cu tuburi de dializă în ei, cu fire de la operații ce trebuiau scoase, oameni ce trebuiau să fie internați sau care trebuiau sa ridice rezultate medicale, toți au stat 2h, fără să fie primiți, fără să li se răspundă la întrebări. Zeii efectiv ieșeau, lătrau de certificate verzi, îi priveau în ochi pe oamenii care îi întrebau disperați când intră și ei la dializă, întorceau capul și închideau ușile Raiului.
Din când în când se auzea: Cei fără certificat verde trebuie să fie testați! însă NIMENI nu era dus / îndrumat către testare. Stăteau oamenii, ca oile de ore în șir, fără să facă, cineva, ceva, pentru ei.
Un focar de infecție, 50 de oameni lipiți unul de altul, tensiune psihică, voci răzlețe care spuneau: „să spargem geamul”, disperare, teamă, frustrare, confuzie pe de o parte, iar de cealaltă parte: nepăsare, dezorganizare, neprofesionalism, aroganță și atitudine pasiv-agresivă.
O bătaie de joc pentru care ar merita să fie linșați. După o viață întreagă de cotizat în acest sistem medical infect, plin de lepre incompetente cu atitudine de zei, este inadmisibil așa ceva.
Cum este posibil? Cum este posibil să ții oamenii cu tuburi atârnând din ei, 2h în fața spitalului? Cum????
De ce nu exista un cort în fața policlinicii (cel lăsat în paragină în curtea intrării de la urgențe) în care să se facă teste, o barieră, un portar și o coadă organizată, de unde oamenii să vină pe rând să anunțe care le este nevoia și de acolo să fie îndrumați, pe rând, fie către cort, fie către policlinică?
Cum este posibil să discriminați până la riscul de a ucide oamenii???”", a scris femeia pe Facebook.
Nu vă este rușine? Șpăgari împuțiți și incompetenți ce sunteți, marea majoritate dintre voi.
În ceea ce mă privește, am plecat, întrucât nu îmi permit să risc să mă contaminez, stând 4-5 ore inhalând respirația a 50 de oameni și pentru că îmi permit să merg la o clinică privată. Dar ce se întâmplă cu oamenii care nu își permit asta? Cu oamenii care au boli care nu pot fi tratate în clinici/ spitale private?
Ce se întâmplă cu săracii pensionari care, după o viață întreagă în care i-au plătit pe acești nemernici, mor acum pe scările spitalului?
Îmi doresc din tot sufletul să apuc ziua în care să fie obligatorie asigurarea privată și să se anuleze cea de stat.
Simt furie, scârbă și neputință< a scris
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau