Acestea sunt toate medaliile câștigate de România la JO 2024 de la Paris
Dimensiune font:
Delegația României a obținut 9 medalii la jocurile Olimpice de la Paris: 3 de aur, 4 de argint și 2 de bronz. Astfel, țara noastră s-a clasat pe locul 23 în clasamentul pe națiuni, mai sus decât Serbia, Cuba, Croația, Cehia, Kazahstan, Polonia, Grecia sau Turcia.
Pasionații de sport care au făcut download Superbet au putut miza pe evoluția sportivilor tricolori, înotătorul David Popovici fiind unul dintre cei care au confirmat așteptările. El era principalul favorit la proba de 200 de metri liber și a câștigat medalia de aur, iar în proba de 100 de metri a luat „bronzul”.
David a încheiat cursa de 200 m într-un minut, 44 de secunde și 72 de sutimi, fiind urmat de britanicul Matthew Richardson (1.44.74) și de americanul Luke Hobson (1.44.79). A fost primul titlu olimpic din cariera înotătorului care va împlini 20 de ani pe 15 septembrie.
În proba de 100 m, sportivul lui CS Dinamo a fost la o sutime de secundă de locul 2. Aurul a fost cucerit de chinezul Pan Zhanle, care a stabilit un nou record mondial, cu timpul 46:40.
Canotajul a adus alte două medalii de aur și trei de argint
Celelalte două medalii de aur au fost aduse de canotaj. Echipa feminină de 8+1, care este campioană mondială și europeană en-titre, a câștigat cursa detașat, cu un timp de 5:54:39. Podiumul a fost completat de Canada și de Marea Britanie. „Cea mai puternică echipă pe care a avut-o România până în prezent”, așa cum consideră specialiștii, este formată din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu.
Echipajul de dublu vâsle, format din Andrei Cornea și din Florin Enache, a urcat și el pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cei doi au declanșat un sprint puternic pe ultimele sute de metri ale cursei, desprinzându-se decisiv și câștigând cursa cu timpul de 6 min 12 sec și 58 de sutimi. Olanda a cucerit argintul, iar Irlanda bronzul.
Canotajul ne-a adus și trei medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind cea mai performantă disciplină. Simona Radiș și Ancuța Bodnar (campioane olimpice la Tokyo) au câștigat „argintul” la dublu vâsle, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au terminat pe locul al doilea în proba de dublu rame feminin, iar Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au trecut linia de finiș cu al doilea timp la dublu vâsle feminin, categoria ușoară.
Mihaela Cambei terminat concursul de haltere cu un total de 205 kilograme ridicate și a luat medalia de argint. Pe primul loc s-a clasat Zhihui Hou, care și-a apărat titlul cucerit la Tokyo.
S-a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Internațional
România a avut din nou echipă în finala de gimnastică feminină după o pauză de 12 ani, clasându-se pe locul 7. La individual, în finala de la sol, Ana Bărbosu a câștigat inițial medalia de bronz. Americanca Jordan Chiles, clasată pe următorul loc, a contestat punctajul obținut, iar arbitrii au admis contestația. Ana a aflat că a căzut pe locul 4 exact în momentul în care urcase pe podium.
Federația Română de Gimnastică a contestat decizia, iar cazul a fost judecat de Tribunalul de Arbitraj Internațional (TAS). Verdictul s-a dat cu o zi înaintea încheierii Olimpiadei, judecătorii considerând că Chiles a depus contestație după expirarea termenului regulamentar. Astfel, Ana a primit medalia de bronz după revenirea în țară.
Medaliații cu aur au primit 140.000 de euro din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în timp ce „argintul” a fost premiat cu 100.000 de euro, iar „bronzul” cu 60.000 de euro. De asemenea, toți cei care s-au clasat pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris au primit câte o mașină din partea fundației „Ion Țiriac”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau