Insistenţă răsplătită!
Dimensiune font:
Trupa lui Mircea Rednic a rămas pe locul de baraj, 12, şi după etapa a II-a a play-out-ului Ligii 1. A remizat, 1-1, în deplasare cu Dinamo, după ce a fost condusă încă din minutul 10, dar a căutat în permanenţă măcar egalarea, iar răsplata a venit cam târziu, în minutul 85, dar a venit, iar asta ar putea constitui motivaţia pentru ultimele cinci meciuri pe care le mai are de susţinut în retur.
Numai în pielea lui Rednic să nu fi fost la meciul de duminică, disputat pe un gazon a cărui calitate spune multe despre tot ce se petrece la Dinamo. Orice ar spune, tot pentru Dinamo inima sa probabil bate mai tare, mai ales că pătimaşii suporteri din Ştefan cel Mare i-au arătat, nu o dată, susţinerea lor. O victorie însă pentru actuala sa echipă ar fi însemnat un pas important pentru evitarea retrogradării şi chiar dacă n-a fost din cale-afară de inspirat totuşi CSM Poli Iaşi a avut un cuvânt important de spus în acest meci.
Rednic a început partida cu Fomba al doilea stoper lângă Frăsinescu, iar pe fundaşul central Mihalache l-a aşezat alături de Passaglia în faţa liniei de fundaşi. L-a titularizat pe Platini, iar Horşia a trecut în centrul liniei de trei mijlocaşi din spatele atacantului Luckassen. Începutul de meci a fost ezitant pentru formaţia ieşeană, aşa că Dinamo şi-a trecut în cont o bară încă din minutul 2, când Montini a centrat de pe stânga, iar Mihaiu a nimerit transversala de la 7 metri. Formaţia gazdă a schimbat direcţia de atac, iar fundaşul dreapta Sorescu a trecut din preluare de S. Şerban, iar acesta a pus mâna pe el în propriul careu şi este posibil să-l fi şi călcat pe vârful bocancului stâng. Intervenţie destul de imprudentă, de ajuns ca arbitrul Chivulete să acorde penalty, pe care tot Sorescu l-a transformat impecabil.
Citește și: Un punct important, două reprize diferite!
Dinamo a făcut imediat un pas în spate, iar CSM Poli a început să-şi arate colţii. Fundaşii laterali Lopes Cabral şi S. Şerban au urcat să susţină atacurile, iar Platini arăta multă poftă de joc. Luckassen putea restabili egalitatea în minutul 14, dar a reluat pe lângă poartă, cu capul, mingea centrată de Horşia din lovitură liberă. Formaţia ieşeană a avut o posesie mai bună, a căutat în permanenţă culoare spre poarta apărată de Straton, dar Passaglia n-a sprijinit prea mult atacul, ba chiar a şi pierdut câteva mingi, şi nici Horşia n-a găsit chiar cele mai bune pase. Platini era prea departe de Grădinaru, fotbalist care şi el putea egala până la pauză, dar a reluat la colţul scurt o centrare a lui Luckassen, însă în poartă a intrat doar Straton, nu şi balonul.
Formulă ofensivă
Repriza a doua a debutat cu primele mutări ale lui Rednic. A realizat că Fomba mai are multe de învăţat, mai ales când are mingea la picior, şi în locul său l-a introdus pe De Iriondo pentru a face pereche cu Passaglia, iar alături de Frăsinescu l-a retras pe Mihalache, cum poate indicat ar fi fost să fi jucat de la început. L-a scos şi pe fundaşul stânga S. Şerban, despre care a spus după meci că fusese chinuit în ultimele zile de o indigestie, iar în locul său l-a mutat pe Lopes Cabral, aşa că noul intrat Popadiuc a jucat fundaş dreapta. Cumva neaşteptat, Platini a părăsit terenul în minutul 57 deşi a fost cel mai activ om în atac, iar în locul său a intrat Omoh, cel care a adus o viteză în plus jocului ieşean. S-a zbătut mult, a căutat în permanenţă poarta şi putea egala la patru minute de când a intrat, dar a reluat de la 8 metri cu capul centrarea bună a lui Popadiuc, însă Straton a respins.
CSM Poli împingea jocul spre poarta adversă ca o formaţie de rugby ce lupta pentru fiecare metru de teren. Dinamo părea pasivă, asista la încercările oaspete de a egala cu convingerea că va găsi o breşă prin care îşi va majora diferenţa. Neicuţescu a pornit din banda stângă spre centrul terenului, Passaglia l-a lăsat să treacă pentru că nu se aştepta ca jucătorul de la Dinamo să vadă culoarul prin care să catapulteze balonul în transversală!
Îşi revine De Iriondo
Schimbarea lui Passaglia era inevitabilă şi s-a petrecut în minutul 71, când a intrat A. Cristea, iar Chacana l-a înlocuit tot atunci pe Grădinaru, aşa că Breeveld nu mai putea intra deloc! O gafă a lui Frăsinescu l-a pus pe D. Popa într-o poziţie favorabilă, dar portarul Axinte a fost bine plasat şi a respins, iar CSM Poli a jucat într-un sistem care îi este mai puţin familiar, 4-1-3-2, folosit de reprezentativa Belgiei, cu De Iriondo în faţa liniei de fundaşi, argentinianul începând să revină la forma cu care ne obişnuise. Omoh s-a aşezat în centrul liniei de mijlocaşi, dar a fost peste tot în jumătatea adversă, Horşia a trecut pe stânga, iar Chacana a fost mijlocaş dreapta, în timp ce A. Cristea şi Luckassen erau cei mai avansaţi. Impulsionată de Omoh şi De Iriondo, CSM Poli a continuat să preseze, ajungând cu suficientă uşurinţă în careul advers sau să şuteze spre poarta lui Straton. Nu şi-a creat ocazii clare, dar insistenţa i-a fost totuşi răsplătită. De Iriondo a şutat în minutul 84 de la 14 metri, mingea se pregătea să intre în careul mic când Skovajsa, năpustit, ca şi Popescu, prin alunecare, asupra argentinianului, nu l-a mai putut evita şi l-a secerat, iar balonul trecuse deja peste poartă când Chivulete a dictat penalty-ul pe care A. Cristea l-a executat impecabil, sub bară.
Formaţia ieşeană a căutat şi golul victoriei până la final, dar a trebuit să se mulţumească doar cu un punct. A arătat însă un plus la capitolul determinare, a egalat după ce a fost condusă şi, mai presus de toate, a arătat că dispune de jucători capabili să impună punctul de vedere al lui Rednic în partidele decisive din acest final de Liga 1. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau