Orgoliul, mai presus de toate: au vrut şi au demonstrat că sunt fotbalişti
Dimensiune font:
Vestiarul rupt de luni bune în biserici şi bisericuţe, salarii plătite doar unora, sfadă maximă la nivel de management, sponsori care au notificat că vor renunţa la colaborare, un teren degradat cu mult înainte de vreme, un antrenor de la care se aştepta un superSMURD, astea au fost premizele meciului capital cu sibienii.
Jucătorii au vrut şi au demonstrat că sunt fotbalişti, au trecut peste disputele interne şi au ales să joace fotbal, decizie luată de ei, în vestiar, fără prezenţa cuiva din staff. Autohtonii şi străinii şi-au dat mâna, interesul era comun.
Încă preşedintele executiv, Cip Paraschiv, a dorit să le pregătească o surpriză şi a venit, cu o oră înainte de meci, punându-le pe masă o primă de 20.000 lei (pentru tot lotul) în caz de victorie. Finanţatorii au dorit să rămână anonimi, au dat doar banii.
Echipierii Politehnicii au ieşit, aparent indiferenţi, din vestiar. Au inspectat starea gazonului şi au început încălzirea. Cuvântul de ordine a fost: "azi, jucăm fotbal şi batem!". Prima promisă a arătat că nu-s chiar singuri, dar nu banii au fost hotărâtori, ci orgoliul lor. Au ţinut să demonstreze că sunt fotbalişti şi au reuşit. Recompensa materială, da, utilă, dar insuficientă. Mai e nevoie de mulţi bani la Politehnica. Nu s-a achitat niciun salariu aferent lunii martie, sunt jucători neplătiţi încă de anul trecut, deşi au salarii mai mult decât modeste.
Au învins adversarii, ghinionul, starea terenului şi atmosfera potrivnică generată de disputele de la vârf. Asta înseamnă caracter şi asta face diferenţa între un fotbalist şi un jucător de fotbal. Iaşul a dovedit că are un lot alcătuit din fotbalişti. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau