Politehnica Iași – Rapid București 1-2 (0-1), în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal
Dimensiune font:
Politehnica Iași – Rapid București 1-2 (0-1), în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal
Poli: J. Fernandez – Guilherme Soares, Samayoa, Claudio Silva, Atanaskoski (59 Teixeira) – Gouet (59 Miskovic) – Gheorghiță (46 Ștefanovici), Bordeianu, Roman (73 Harrison), V. Gheorghe (59 Tailson) – Kamberi.
Antrenor: Anthony „Tony” Da Silva.
Rapid: Siegrist – C. Manea, Săpunaru (54 Ignat), Pașcanu, Braun – Oaidă, Gojkovic – R. Pop (69 Micovschi), Papeau (69 Hasani), Petrila – Burmaz (90+1 Jambor).
Antrenor: Marius Șumudică.
Cartonașe galbene: Bordeianu (62), Samayoa (90+4) – Papeau (45+4), Braun (45+6), Ignat (86), Jambor (90+6).
Arbitri: George Găman; Adrian Popescu, Marius Badea.
0-1, min. 44: Roman a greșit respingerea după un corner al oaspeților, mingea a ajuns la Petrila, acesta a centrat de pe stânga la bara a doua, Fernandez nu a ieșit, Atanaskoski a fost depășit într-un duel aerian de Pașcanu, care a înscris din careul mic, lateral stânga;
0-2, min. 53: R. Pop, cu un șut de la marginea careului mare, ușor lateral stânga, la colțul lung;
1-2, min. 78: Teixeira, cu un șut superb de la 25 de metri.
O primă repriză modestă
Aproape 8 500 de oameni au urcat vineri seară în Copou optimiste că o echipă ieșeană, care bătuse etapa trecută în deplasare campioana, FCSB, și o trupă giuleșteană intrată sub bagheta mult-așteptatului Șumudică vor oferi un fotbal de calitate. Sacii pregătiți pentru colectarea fazelor spectaculoase au rămas însă aproape goi în prima repriză, lipsită de condimente, în care, până pe final, singurele faze demne de notat au fost șuturile lui Gheorghiță (22) și Petrila (26 – după o gafă mare a lui Guilherme), anihilate de portari.
Într-un astfel de peisaj, golul nu putea să apară decât întâmplător, Pașcanu punctând în minutul 44. La odihnă nu s-a intrat pe picior de egalitate, așa cum ar fi fost logic dacă luăm în calcul aspectul meciului, dar și statistica (7-4 la șuturi, 3-2 la șuturi pe poartă, 3-2 la cornere), însă Silva a reluat lamentabil, cu capul, în minutul 45+7, dintr-o poziție ideală.
Poli s-a trezit prea târziu
- Politehnica a avut șansa de a egala și la cinci minute după odihnă, însă Siegrist a respins șutul lui Kamberi, deviat, din minutul 50. După doar trei minute, Pop a dus scorul la 2-0 după o execuție ca la antrenament, care a evidențiat încă o dată fragilitatea incredibilă a defensivei ieșene.
- Golul a legat de tot șireturile gazdelor, care nu au mai contat deloc în atac (Poli nu a mai avut șut pe poartă 38 de minute) și au capotat de tot în apărare. A rămas 0-2 doar pentru că Samayoa a respins de pe linia porții după reluarea lui Ignat (60), Burmaz (72), singur cu portarul, a trimis pe lângă poartă, iar Petrila (77) nu a găsit nici el ținta.
- Când nimeni nu se mai aștepta la nimic, un șut de senzație a lui Teixeira (78), care a găsit ținta, a trezit Iașul, iar Tailson a fost la un pas de a egala în minutul 81, când Siegrist a avut o intervenție excelentă. Peste două minute, a fost rândul lui Fernandez să aibă o intervenție bună, la șutul lui Hasani, astfel că suspansul a continuat până la final.
- Un final în care Tailson și Harrison au ratat o egalare care ar fi făcut ca rezultatul final să rezoneze cu statistica, care a aparținut gazdelor și în repriza a doua: 5-3 la șuturi pe poartă, 3-3 la șuturi în afara porții, 2-2 la cornere.
- Astfel, jucând, per total, sub așteptări, Politehnica a pierdut în fața unei echipe subțiri în exprimare, care nu câștigase vreun meci în acest sezon, unul singur în ultimele 16 jocuri de campionat și nu bătuse pe nimeni în afara Bucureștiului din februarie!
- Lungă analiză VAR la o fază simplă
- În minutul 8, Burmaz a înscris din ofsaid, poziție semnalizată prompt de asistentul Popescu. Decizia a fost validată abia după aproape șase minute, timp în care faza a fost analizată în camera VAR, unde au oficiat Szabolcs Kovacs și Ferencz Tunyogi.
- În minutul 28, Vali Gheorghe a solicitat penalty, însă Badea a considerat că ieșeanul plecase din ofsaid.
- Tony a fost avertizat în minutul 70, iar Șumudică pe final
- Rezerve neutilizate la gazde au fost Ailenei, Todoroski, F. Ilie, Ispas, Itu, D. Ciobanu, D. Popa.
Bătrâna arenă din Copou a împlinit 64 de ani!
- Stadionul din Copou a împlinit vineri 64 de ani. Arena a fost inagurată pe 23 august 1960, cu prilejul unui meci amical între CSMS (denumirea de atunci a Politehnicii 1945) și Nistru Chișinău. Stadionul a purtat mult timp denumirea 23 August, Ziua Națională a României între 1948 și 1989. În 1992, arena a fost numită Emil Alexandrescu, în memoria primului primar ales al Iașului de după 1989, care a decedat pe 4 martie 1992, la câteva săptămâni după ce câștigase alegerile. Apreciat inginer constructor, Alexandrescu jucase la CSMS între 1960 și 1965.
- Simbolic, lovitura de start a partidei a fost dată de team-managerul oaspeților, Ionuț Voicu. Acesta a jucat la Poli între 2014 și 2017. Startul a fost însă amânat câteva minute din cauza faptului că aspersoarele care udau gazonul nu au fost oprite la timp.
- În pauza partidei a fost prezentat lotul echipei de handbal feminin CSM Iași 2020, care a promovat în această vară din ultimul eșalon.
- Prin tribune au circulat urne în care spectatorii au putut face donații pentru un ofițer de Jandarmerie în vârstă de 35 de ani, Ciprian, care are severe probleme de sănătate.
- La meci au asistat 8 375 de spectatori, sub 500 dintre aceștia fiind fani rapidiști. Poli are 2 134 de abonați.
Declarațiile tehnicienilor
Tony: „Sunt supărat, frustrat, cred că egalul era echitabil. Am avut multe ocazii, am luptat, am terminat cu mulți jucători ofensivi. Faptul că portarul lor a fost omul meciului spune multe. Trebuia să fim mai agresivi, am respectat prea mult Rapidul”.
Șumudică: „Iașul e o echipă grea, care a făcut egal cu Dinamo și a bătut FCSB. Mulțumesc jucătorilor și fostului antrenor. La noi e un blocaj mental, care s-a văzut și la 1-0, când am făcut pasul în spate, și la 2-0, când am irosit patru-cinci ocazii de a închide meciul. Astfel, am tremurat, pentru că era să fie 2-2. Eu am lucrat doar mental, am avut un singur antrenament de când am preluat echipa. Urez succes Iașului și lui Tony. Eu știu că nu-i ușor să antrenezi într-o țară străină”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau