Triplu parteneriat pentru reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași!

1 baschet 1
1 baschet 2

Dimensiune font:

| 08-09-2021 00:00

Este vorba de ACS Stomart Iași, CS Politehnica Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi * echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională * formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici, totodată președinte al secției de baschet de la CS Politehnica Iași * „sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție”, a spus reprezentantul DJTS Iaşi, Alexandru Cişman

 

Trei ani au trecut de la rușinosul sezon 2017/2018 al Ligii Naționale masculine de baschet în care gafele conducerii echipei Politehnica Iași au fost asezonate cu retragerea finanțării din partea Primăriei Iași! Față de formațiile de handbal și de rugby, nevoite să se retragă în 2018 din primele eșaloane autohtone din cauza sistării finanțării, echipa de baschet a reușit totuși să încheie campionatul. Deși avea drept de participare tot în prima divizie, a dispărut însă tot în 2018 și iată că a fost nevoie de un triplu parteneriat pentru reînființarea sa, dar, din păcate, printre cei care chiar vor baschet la Iași nu se numără și Primăria Iași, deși Consiliul Local a alocat recent 300.000 de lei pentru baschet la inițiativa consilierului Bogdan Crucianu.

Reînființarea echipei masculine de baschet Politehnica Iași a fost anunțată ieri, într-o conferință de presă, susținută la Hotel „Sport”, iar din partea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Iași, consilierul Alexandru Cișman a avut curajul să spună lucrurilor pe nume: „Mă bucură că echipa de baschet a renăscut, așa cum m-am bucurat când a fost reînființată formația de handbal sau când aud că va reînvia și echipa de rugby, toate de la CS Politehnica Iași, dar sper să nu ne trezim din nou pe cap cu marii specialiști în sport din Iași care să direcționeze din nou aceste echipe spre dispariție! Noi, cei de la DJTS, vom încerca să umblăm puțin la chiria Sălii Polivalente, deoarece știm că echipa va avea finanțare de la bugetul modest al CS Politehnica Iași”.

În trei ani se doreşte promovarea în primul eşalon

Echipa va activa în Liga 1, al doilea eșalon autohton, iar la capătul celui de-al treilea sezon speră să-și bucure suporterii cu revenirea în Liga Națională. Formația va fi pregătită de antrenorul principal Gabriel Clapon, iar team-manager va fi Ovidiu Stochici. Stochici va fi și președintele secției de baschet de la CS Politehnica Iași, iar Clapon – vicepreședinte, alte trei locuri de membri fiind disponibile pentru cei ce sunt gata să ofere o consistentă mână de ajutor formației care, printre altele, își propune să umple până la refuz Sala Polivalentă.

La rândul său, directorul CS Politehnica Iași, Vasile Manole, a spus că succesul acestui proiect depinde de colaborarea tuturor cluburilor de baschet din oraş. „Am analizat și anii trecuți posibilitatea reînființării echipei, dar între timp copiii de la CSS Unirea și Stomart au crescut și pot evolua cu brio în Liga 1. Succesul acestui proiect se bazează și se va baza pe colaborarea tuturor cluburilor de baschet din Iași, dar pentru performanță așteptăm și sprijinul autorităților locale și județene. Sper ca această echipă să crească un lot frumos de sportivi care în câțiva ani să reprezinte cu cinste Iașul luptând pentru medalii. Speranțele mele se bazează și pe primul succes al tinerilor noștri jucători, care acum câteva săptămâni au cucerit medalia de aur la Campionatul Național de baschet 3×3 Under 18. Sper ca anul viitor să putem reînființa și echipa de baschet senioare”, a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași.

Strategia antrenorului Gabriel Clapon

Campionii Andrei Cosoi (fiul regretatului Marius Cosoi, cel care ani la rând a ținut în viață echipa de senioare de la CS Politehnica Iași), Alexandru Prodan (jucător de lot național), Matei Popa, Rareș Băsescu și Adrian Ioniche au fost prezentați și aplaudați în timpul conferinței de presă, prilej cu care îndrăgitul baschetbalist Liviu Rotariu și internaționalul basarabean Ștefan Florea (18 ani) au prezentat echipamentul de joc al echipei de seniori!

„Vreau să le mulțumesc domnilor Vasile Manole și Viorel Hudac (n.r. – directorul CSS Unirea Iași) pentru că au fost promotorii acestui proiect, precum și lui Ovidiu Stochici pentru că n-a ezitat să ni se alăture. Peste 90% dintre componenții lotului provin de la cele două cluburi de juniori, dar sper să vină lângă noi jucători și de la alte cluburi, deoarece încercăm să creăm o piramidă, iar vârful ei să fie echipa de seniori. Avem în vedere creșterea performanțelor individuale ale tinerilor jucători ieșeni. Astfel, juniorii participanți în competițiile destinate seniorilor vor acumula experiență mult folositoare în următorii ani. Din acest motiv, acest proces se va întinde pe o perioadă relativ extinsă și suntem conștienți că trebuie să le oferim încredere și răbdare tinerilor noștri jucători”, a declarat prof. Gabriel Clapon, vicepreședintele secției de baschet și antrenor principal al echipei CS Politehnica Iași.

ACS Stomart Iași este deja un club privat de succes, el oferind majoritatea componenților lotului care se prezintă astfel: Alexandru Pădineanu, Liviu Rotariu, Răzvan Vatră, Horia Dragoslav, Alexandru Clapon, Matei Popa, Ștefan Florea, Rareș Herghelegiu, Vlad Ciobanu, Alexandru Prodan, Andrei Cosoi, Rareș Băsescu, Ștefan Păduraru, Mario Baciu, Robert Butnaru și Luca Tessaro. „Cel mai important aspect în acest moment este faptul că am reușit să ne unim, iar din trei cluburi am făcut o echipă care să meargă în aceeași direcție. Îmi doresc să atrag alături de noi în acest parteneriat toată comunitatea ieșeană și să formăm o echipă puternică, cu jucători crescuți aici, în orașul nostru. Avem nevoie de suporteri care să umple Sala Polivalentă și de parteneri cu viziune pe termen lung. Totodată, sunt convins că avem cu toții nevoie de răbdare pentru ca juniorii noștri să crească și să poată face față cerințelor jocului la nivel de seniori”, a declarat Ovidiu Stochici, președintele secției de baschet a CS Politehnica Iași.

Reprezentare la toate nivelele

Totodată, în următorul sezon vor fi înscrise echipe în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) 3×3 și în Campionatul Național de Baschet Masculin 3×3 – U18. Obiectivul echipei de seniori va fi accederea între primele 6 echipe din țară participante în LNBM, iar obiectivul echipei de juniori (U18) va fi obținerea unei medalii.

În ceea ce privește juniorii ieșeni, prin acest parteneriat Iașul va fi reprezentat în Campionatul Național la patru categorii sub denumirea de CSȘ Unirea – Stomart Iași la U13 M, U14 M, U16 M și U18 M. Obiectivul principal al tuturor echipelor de juniori îl reprezintă calificarea la turneul final. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cupa României numai cu jucători români
16/05/2024 06:48

După multi ani, o echipa de Liga a doua a castigat Cupa Romaniei. După multi ani, la Hunedoara renaste un centru fotbalistic care reia entuziasmul epocii Lucescu, cel care a lansat o generatie si un model. S ...

Moştenitorii lui Diego Maradona îşi reclamă drepturile asupra Balonului de Aur furat de la tatăl lor
16/05/2024 00:14

Cei cinci moştenitori ai fostului fotbalist argentinian Diego Maradona incearcă să anuleze vanzarea şi să recupereze Balonul de Aur caştigat de tatăl lor in 1986, cand acesta a fost declarat cel mai bun ...

Simona Halep a primit un nou wildcard. Turneul la care va evolua românca după Paris
15/05/2024 22:38

     Organizatorii turneului WTA 125 de la Rabat din Maroc i-au oferit un wildcard Simonei Halep. Romanca va lupta acolo pentru a fi in formă excelentă la Roland Garros şi eventual l ...

Ce se schimbă la EURO 2024? Șeful de la UEFA anunță: „Arbitrii își vor explica mai mult deciziile. Dar vor vorbi doar cu căpitanii”
14/05/2024 14:40

 Roberto Rosetti, 56 de ani, actualul director al Comisiei pentru arbitri UEFA, a explicat azi pentru public ce se va schimba la EURO 2024. Într-un articol scris de el pe site-ul forului continental, ...

Împlinirea unui vis - Echipa feminină CSM Iaşi 2020 a promovat în Liga Florilor la handball
13/05/2024 00:21

* finalul meciului decisive, cu Activ Prahova Ploieşti, a fost dramatic. Cu zece secunde inainte de sfarşit, la scorul 24-24,  Mitrache inscrie, dar arbitrii nu acordă golul pentru călcarea semicerculu ...

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025
12/05/2024 20:00

Naţionala Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025, după ce a fost invinsă de echipa Cehiei, cu scorul de 29-20 (15-9), duminică, la Brno, in manşa secundă a baraju ...

Politehnica Iași - un campionat în 90 de minute
12/05/2024 06:00

* astă seară, incepand cu ora 21,30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, ACSM Politehnica Iaşi - ACS Petrolul 52 Ploiesti, in ultima etapă a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli Iasi ...

Pugilistul Mihai Leu, transportat de urgență la București. Se află în grija medicului Irinel Popescu
11/05/2024 18:29

Mihai Leu are de dat o nouă luptă. Însă nu pe circuit de raliu sau pe ringul de box, unde a obtinut performante notabile pentru Romania. Sportivul a suferit o interventie chirurgicală la Hunedoara, d ...

Poli Iași crede în minuni!
11/05/2024 06:00

Iesenii sunt in viată, desi salvarea directă de la retrogradare nu depinde doar de ei. Pentru a infăptui ceea ce, in urmă cu două etape, părea imposibil, formatia ieseană este obligată să spulbere Petr ...

Handbal feminin - Începe Turneul pentru promovarea în Liga Florilor
10/05/2024 07:27

Turneul final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovarea in Liga Florilor debutează astăzi, vineri, 10 mai, la Iaşi şi va continua pană duminică. La start se vor alinia cele mai bune opt formaţii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei