VIDEO Australian Open: Simona Halep, calificare pe repede înainte în optimi/VIDEO

halep

Dimensiune font:

| 22-01-2022 10:34

 Simona Halep a făcut pasul în optimile de la Australian Open 2022 după un meci dominat cu autoritate împotriva jucătoarei Danka Kovinic (98 WTA), cea care a trimis-o acasă pe Emma Răducanu. După 65 de minute, Halep s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-1, iar pentru un loc în sferturi se va duela cu Alize Cornet.

 

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Simona Halep și Danka Kovinic.

De știut:
  • Simona va primi pentru calificarea în optimi un cec în valoare de 328.000 de dolari și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În optimi, Halep va da peste Alize Cornet (61 WTA). Franțuzoaica conduce cu 3-1 în meciurile directe cu Simona.
  • Halep a fost finalistă la Australian Open în 2018 (învinsă de Caroline Wozniacki), iar la ediția de anul trecut a fost eliminată de Serena Williams în sferturi.

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

2015, Madrid: 7-6(6), 6-3 pentru Cornet
2014, Dubai: 6-1, 1-1 abandon Halep
2013, Sofia: 6-4, 6-4 pentru Halep
2011, Monterrey: 7-5, 6-1 pentru Cornet
 

Desfășurarea partidei Simona Halep - Danka Kovinic 6-2, 6-1 din turul trei de la Australian Open 


6:1 Halep pierde un punct și își reproșează execuția (se ceartă). Revine însă cu un backhand superb în cross lung, lovitura este aplaudată și de Kovinic. Retur câștigător, Halep este la două puncte distanță de victorie. Danka este ajutată de primul serviciu pentru a ieși momentant din încurcătură. Prima minge de meci: forehand câștigător al Simonei. După o oră și 5 minute, Halep fructifică mingea de meci și se impune, scor 6-2, 6-1. Simona este în optimi la Australian Open.

5:1 Simona este în total control: are încredere, servește și un as, câștigă gameul la zero. Este la un game distanță de calificarea în optimile de la Australian Open.
 
După 56 de minute, Simona conduce cu 6-2, 4-1.

4:1 Simona continuă să pună presiune mare de la retur: lovește mingea din urcare, iar Danka nu are timp de reacție. Kovinic găsește puterea să revină de la 0-30. S-a apărat inclusiv cu mingi înalte. O serie de erori de ambele părți, iar gameul intră-n prelungiri. Danka încearcă să atace pe partea mai înaltă a fileului, dar mingea rămâne în plasă. Halep ratează mingea de break: a trimis prea lung cu forehandul. Gameul se prelungește, este unul foarte important, iar acest lucru îl conștientizează și Danka. Halep trimite lung, aproape linia de fund, iar Kovinic nu mai are un răspund pe măsură. Din păcate, Simona ratează și a doua minge de break (a fost ușor pasivă într-un raliu intens).
 
Nici a treia oară nu a fost cu noroc: Danka nu renunță și salvează încă o oportunitate de break (forehand splendid în lungul liniei). Un game maraton îi revine până la urmă Simonei: ea s-a desprins la 4-1 (dublu break).

3:1 Simona joacă un pic mai scurt, iar Danka nu ezită și face pasul în teren. Kovinic pune totul pe arma atacului. Este un game modest făcut de Halep: este pasată după ce a venit neinspirat la plasă. Jucătoarea din Muntenegru are o minge de break. A lobat-o minunat pe Halep. Simona trimite pe corpul adversarei, iar Danka nu are timp să-și facă mișcarea pentru a returna în teren. Până la urmă, Simona iese cu bine dintr-un game nu tocmai fantastic. Ea conduce acum cu 3-1 în setul al doilea. Toni Iuruc are mari emoții în tribună, mai mari decât Simona pe teren...

2:1 Simona are răbdare de pe linia de fund, iar cea care încearcă o schimbare de direcție este Danka: trimite pe culoarul de dublu. Apar unele nesincronizări de la retur: Simona caută parcă prea mult liniile. Kovinic face o dublă greșeală: prima a ei din acest meci, iar antrenorul sportivei din Muntenegru nu pare foarte încântat de ceea ce vede. Între timp, eleva sa trimite minunat pe contre-pied: defensiva Simonei nu a mai avut răspuns. Kovinic apare pe tabelă în setul al doilea, este 2-1 pentru Halep.

2:0 Simona găsește inspirat o dreaptă inside-in pe contre-pied, îi iese bine jocul în aceste momente. În plus, Danka comite erori destul de mari. O copiază și Simona: eroare de pe mediană. Nu a fost deloc un game ușor, dar până la urmă Simona a găsit modalitatea de a se impune cu toate că primul serviciu nu prea a ajutat-o (a bifat însă un as la 40-30)...

1:0 Setul al doilea a început cu Danka la serviciu. Backhand superb al Simonei în lungul liniei, pare să se simtă foarte bine în aceste momente jucătoarea noastră. De cealaltă parte, Danka pare ușor blocată în fața jocului de regularitate al Simonei. Sunt trei mingi de break. Break la zero reușit de Halep, ea a preluat inițiativa și în al doilea set.
 
A fost un set controlat fără mari bătăi de cap de către Simona: agresivă de la retur, constantă de pe baseline. Danka a încercat să domine raliurile, dar nu a avut până acum armele necesare pentru acest lucru.

6:2 Danka zâmbește după ce a câștigat un raliu din apropierea fileului. Kovinic a lovit din ce în ce mai tare, tot mai aproape de baseline până când a trimis în aut. Defensiva Simonei a făcut-o să forțeze și să rateze. O eroare neforțată din partea Simonei (15-30). Halep intră în teren și câștigă punctul cu o dreapta inside-out. Dublă greșeală, iar Simona poate fi auzită cum comentează la adresa serviciului său. Halep salvează mingea de break, iar apoi închide setul cu mare siguranță: 6-2 după 29 de minute.
 
Au trecut 22 de minute, iar Simona este la un singur game distanță de câștigarea primului set.

5:2 Aproape de baseline, Simona domină tot mai mult schimburile: dreapta este inspirată. Este clară intenția sportivei noastre: să lovească mingea din urcare și să domine raliurile. Sunt trei mingi de dublu break pentru Halep (0-40). Da, break alb reușit de Halep, ea conduce acum cu 5-2. Au fost câteva lovituri spectaculoase reușite de Simona în acest game controlat cu autoritate.

4:2 Pe o imagine este arătat Toni Iuruc, soțul Simonei, iar comentatorii americani vorbesc despre faptul că este om de afaceri. Revenind pe teren, Simona găsește superb o dreaptă în cross pe contre-pied. Apoi un forehand minunat în lungul liniei, iar apoi strigă "Da!" și strânge pumnul. Halep închide gameul cu un as.

3:2 Venită spre fileu, Simona închide punctul cu o dreaptă în cross scurt. O serie de erori de ambele părți. Halep câștigă cel mai intens raliu de până acum: reverul a făcut diferența. Sunt încă două mingi de break (15-40). Serviciul nu pare o armă pentru cele două în acest start de meci. Încă un break al jucătoarei noastre, ea conduce acum cu 3-2 în primul set.

2:2 Danka are o dreaptă aspră, deschide bine terenul și profită de o minge mai scurtă a Simonei. Pe un backhand din săritură Simona nu găsește terenul, ceva presiune (0-30). Trei mingi de rebreak: multe erori ale Simonei. Greșeală cu reverul de pe mediană, Halep își cedează serviciul imediat.

2:1 Simona se deplasează foarte bine din defensivă, dar de pe culoarul de dublu nu mai poate returna o minge. Danka variază foarte bine, încearcă să o trimită dintr-o parte în alta pe Halep. Simona găsește foarte bine un backhand în cross scurt: ce execuție! Retur direct câștigător: sunt două mingi de break pentru sportiva noastră. Halep a preluat controlul în raliu, iar breakul a venit firesc.

1:1 Kovinic pune presiune de la retur, dar nu are neapărat și precizie. Stă aproape de linia de fund și vrea să preia controlul în schimburi. Simona servește bine, cu mult kick, iar acest lucru o incomodează pe adversară. Halep restabilește egalitatea.

0:1 Partida a început cu Danka la serviciu. După două servicii foarte bune ale sportivei din Muntenegru vine un prim raliu de pe baseline câștigat de Simona. Game solid făcut de Danka: multă încredere de la lansare.
 
Încălzirea s-a încheiat, va începe în curând partida de pe John Cain Arena.
 
Dacă o va învinge pe Kovinic, pentru Simona Halep va urma o partidă contra învingătoarei dintre Alize Cornet (61 WTA) și Tamara Zidansek (favorită 29). Disputa este în direct pe Eurosport 1 în aceste momente.

Meciul Simonei cu Danka are loc în sesiunea de zi de pe "John Cain Arena".
 
 

Cine este Danka Kovinic

 
 
Danka are 27 de ani, fiind născută pe 18 noiembrie 1994. Are 1.69 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $2,199,614, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 46 (pe 22 februarie 2016).
 
Este antrenată de Nemanja Plavsic și a ajuns în trei finale în carieră: Charleston (2021), Istanbul (2016) și Tianjin (2015). Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând un turneu: Bad Gastein (2015, alături de Stephanie Vogt) și ajungând în finală la București (2018, alături de Zanevska), Auckland (2016, alături de Barbora Strycova) și Istanbul (2016, alături de Xenia Knoll).
 
Simona și Danka s-au întâlnit o singură dată, în 2016, la București, iar Halep a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2 (sferturi).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Administratorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 76/F/12 aprilie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 454/89/2022, privind debitoarea S.C. SOPHPANIS S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 28957084, sediul social în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 275, corp clădire C3, spaţiul 1, jud. Vaslui, înscrisă la O.R.C. Vaslui sub numărul J37/313/2011, notifică deschiderea procedurii generale a insolvenţei, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 20.05.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 03.06.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.06.2022. Adunarea creditorilor va avea loc în data de 09.06.2022, ora 1200 la sediul administratorului judiciar din mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la administratorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 , HCL nr.80/28.05.2021 si HCL nr.14/24.03.2022 este de 120 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – membru comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 16.05.2022 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 19.05.2022 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
Roland Garros: Irina Bara, în al doilea tur al calificărilor
17/05/2022 14:55

 Irina Bara a invins-o marti pe Jesika Maleckova (252 WTA) in primul tur al calificărilor pentru tabloul feminin de simplu de la Roland Garros. Irina Bara  Bara (114 WTA) a trecut de jucătoare ...

Lista favoriţilor la Roland Garros. Ce şanse are Halep
17/05/2022 13:12

Roland Garros incepe pe 22 mai, urmand să se incheie pe 5 iunie. Oficial, turneul a inceput incă de pe 16 mai, cand au avut loc primele meciuri din cele trei tururi preliminare care preced accederea pe tab ...

Floyd Mayweather, sex doar pe bani
17/05/2022 11:08

Floyd Mayweather, dezvăluiri fără retineri: „Nu fac sex pe gratis! Fie o plătesc eu, fie mă plăteste ea pe mine!” Americanul s-a retras din activitate, insă continuă să aibă porecla 'Mon ...

Două românce joacă marți la Roland-Garros 2022. Orele de start ale meciurilor
17/05/2022 09:30

Turneul de Grand Slam de la Roland-Garros continuă marti cu meciurile din primul tur de pe tablourile de calificare, Romania avand două reprezentante, la feminin, pe Irina Bara si Mihaela Buzărnescu. De la ...

Liga I - rezultatele etapei a noua din play-off/play-out şi clasamentul
17/05/2022 09:00

Meciurile din etapa a noua a fazelor play-off şi play-out ale Ligii I de fotbal au avut loc de vineri pană luni. Rezultate: Play-off Sambătă 14 mai FCV Farul Constanţa - FC Argeş 1-0 (1-0), Academia ...

Kylian Mbappe va juca la Real Madrid, anunță Marca
16/05/2022 13:37

 Jurnalistii de la Marca titrează luni: Kylian Mbappe va juca la Real Madrid incepand din sezonul viitor. În varstă de 23 de ani, atacantul francez este unul dintre cei mai importanti jucători din ...

Roland-Garros 2022 începe luni la Paris. Două românce joacă în prima zi. Marius Copil e și el în program
16/05/2022 09:04

Roland-Garros 2022, al doilea Grand Slam al anului, va debuta luni, 16 mai, cu meciurile de pe tablourile de calificare, in programul zilei aflandu-se si trei reprezentanti ai Romaniei. În jurul orei 13. ...

Simona Halep a urcat pe locul 19 WTA, iar Gabriela Ruse, pe locul 52 WTA, cel mai bun din carieră
16/05/2022 08:55

 Simona Halep a urcat de pe locul 21 pe locul 19, cu 2.126 de puncte, in clasamentul WTA dat publicităţii luni, iar Gabriela Ruse a urcat cinci poziţii, pană pe locul 52, cel mai bun din carieră, cu 1 ...

VIDEO CFR Cluj, campioana României pentru al cincilea sezon consecutiv (2-1 vs CSU Craiova)
16/05/2022 00:12

 Hegemonia celor de la CFR Cluj in Liga 1 continuă: echipa pregătită de Dan Petrescu a castigat al cincilea titlu consecutiv, după ce s-a impus cu 2-1, pe teren propriu, impotriva echipei CS Universita ...

Tâlcul rechemării lui Mugurel Cornăţeanu
15/05/2022 23:59

Posesor al Licenţei Pro UEFA, Mugurel Cornăţeanu a fost antrenorul principal din acte al Politehnicii Iaşi in timpul mandatului lui Daniel Pancu. Apoi, după retrogradarea echipei in eşsalonul secund, s-a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei