Obiceiul turiștilor români care i-a oripilat pe hotelieri. Au ajuns la capătul răbdării, nici Poliția nu intervine
Dimensiune font:
Un obicei al turiștilor români i-a oripilat pe hotelierii dintr-o zonă a litoralului românesc. Aceștia au ajuns la capătul răbdării, în contextul în care nici Poliția nu intervine, iar multe persoane fac reclamații și renunță să se mai cazeze acolo.
Ce obicei al turiștilor români reclamă hotelierii
Mai exact, hotelierii care activează în două stațiuni de pe litoralul românesc, Eforie Nord şi Eforie Sud, se plâng de turiștii români care scapă de inhibiții pe o plajă aflată între aceste două destinații de concediu. Alți turiști care aleg să se cazeze aici se plâng de apariția nudiștilor în timpul sejurului lor la mare.
Conform legislației în vigoare, nu există plajă de nudiști și nici reguli sau sancțiuni pentru funcționarea acestor zone. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral nu poate interveni în niciun fel. Turiștii din Eforie Nord și Eforie Sud reclamă faptul că femei și bărbați se plimbă goi în public, ba chiar că unii dintre ei ar face „gesturi intime” fără nicio jenă, în văzul tuturor.
Cum ar putea fi sancționați turiștii reclamați
Totuși, turiștii nudiști ar putea fi sancționați de polițiști. Conform Codului penal, persoanele care expun sau distribuie în public fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală ori face acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite pot fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.
O altă problemă pe care o au turiștii care ajung pe litoralul românesc este faptul că prețul unui șezlong este destul de mare, iar administratorii plajelor nu le dau voie să își aducă cearșaf sau prosop de acasă pentru a putea sta la soare.
Gratuitate pentru turiști, pe o plajă de pe litoralul românesc
Specialiștii în turism au anunțat, însă, că începând din acest an, turiștii români au posibilitatea să meargă la plajă și să se așeze oriunde vor. Plajele din Mamaia Nord – Năvodari sunt chiar și acum pline de turiști care au venit cu saltele sau cearșafuri de acasă pentru a evita anumite costuri în plus.
Mai exact, plajele ce nu sunt închiriate, atât cele vechi, cât și cele noi, vor fi administrate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Noile plaje nu vor putea închiriate prea repede, deoarece va dura până când se va putea organiza o licitație.
Mai întâi, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral trebuie să recepționeze lucrările. Aceasta are are anumite termene pentru a înregistra plajele la cadastru, pentru a le intabula. Apoi, ele trebuie să apară şi în Anexa 12 a Ministerului de Finanţe ca bunuri ale statului român, administrate de ABADL. Abia apoi se va putea organiza o licitație.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau