Ultimele omagii pentru Nicu Covaci
Dimensiune font:
Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, o pot face marţi, între orele 11,00 şi 20,00, şi miercuri, în intervalul 9,00 - 17,00.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului va fi depus la Filarmonica "Banatul" din Timişoara.
"Accesul în Filarmonică se va face pe intrarea principală şi se va urmări fluxul indicat în interior, pentru a evita blocajele", au precizat membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.
Conform dorinţei celor apropiaţi, ceremonia de înhumare va fi privată.
La Casa de Cultură din Timişoara va fi organizată o expoziţie foto dedicată lui Nicu Covaci şi va fi deschisă o carte de condoleanţe, iar această acţiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit şi admirat să lase câteva gânduri în memoria lui, a anunţat primatul Dominic Fritz.
Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, a murit vineri seara.
Fondatorul trupei Phoenix s-a născut pe 19 aprilie 1947, în Timişoara.
Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. Apoi a învăţat să cânte la muzicuţă şi a luat lecţii de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara.
Liderul trupei Phoenix avea 77 de ani. El a fost operat în luna martie, de urgenţă, pe creier, la Spitalul Judeţean Timişoara.
Medicul Dorel Săndesc, care l-a tratat pe Nicu Covaci la Spitalul Judeţean din Timişoara, a afirmat sâmbătă că artistul "şi-a păstrat acea forţă extraordinară, acea forţă interioară chiar şi când organismul lui, care era şi el fizic foarte puternic, a început să slăbească". "Forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aş putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit şi au şi cântat", a povestit medicul.
El a arătat că Nicu Covaci "a suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral". "S-a căutat şi în Spania şi în România şi a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleş. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat faţă de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluţia va fi ireversibil negativă şi într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie şi aşa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat", a spus Dorel Săndesc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau