BOMBĂ! La ce are Elena Udrea INTERZIS în închisoare. E vestea momentului
Dimensiune font:
Fructul pe care niciun deţinut nu are voie să îl mănânce. Este interzis în toate închisorile din lume
Din momentul în care ajung în spatele gratiilor, cei condamnați pentru diferite infracțiuni nu își pierd doar libertatea, ci și accesul la anumite lucruri ce fac parte din viața de zi cu zi, vorbim aici de la telefoane mobile până la anumite alimente. Puțini ar bănui care este fructul pe care niciun deținut nu are voie să îl mânânce în perioada de ispășire a pedepsei stabilite de judecători. De fapt, este interzis în toate închisorile din lume.
Care este fructul interzis în închisorile din toată lumea
Din momentul în care instanța îi declară vinovați și își află sentința, viața celor care au comis fărădelegi se schimbă complet. Primul pas făcut în penitenciar înseamnă o nouă realitate, o microsocietate în care regulile sunt total diferite de cele de afară și care este guvernată de restricții.
Cei care aleg să nu le respecte și reușesc, cumva, să aducă în mod ilicit în închisoare obiecte interzise potrivit prevederilor din regulamentul penitenciarelor vor avea de plătit o amendă cu o valoare cuprinsă între 100 și 150 de lei.
În plus, potrivit site-ul oficial anp.gov.ro, introducerea telefoanelor mobile sau a altor mijloace de comunicare la distanță constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.
Pe lista restricțiilor se regăsește și un aliment la care puțini s-ar gândi. Fructul pe care niciun deținut nu are voie să îl mânânce este banala lămâie. De fapt, este interzisă în toate închisorile din lume.
Fructul pe care niciun deţinut nu are voie sa il manance. Este interzis in toate inchisorile din lume
Deținuții, amendați
Totuși, motivul, odată explicat, este ușor de înțeles. În primul rând, lămâia și derivatele sale se pot folosi pentru obținerea alcoolului. Mai mult, acest fruct, considerat banal în viața de zi cu zi, în libertate, este ingredient important în dizolvarea unor substanțe interzise, cum este heroina, drogul cel mai des consumat în rândul celor care ajung în spatele gratiilor.
La fel cum se întâmplă în cazul telefoanelor mobile, deținuții asupra cărora se găsesc aceste fructe exotice primesc amenzi cu valori cuprinse între o sută și 150 de lei.
Dar ce este, de fapt, lămâia pe care o găsim pe rafturile magazinelor din toată țara? Un hibrid între portocala acră și lămâia sălbatică (citron).
Potrivit specialiștilor din domeniu, primul lămâi a fost crescut undeva în sudul Indiei, nordul Burmei și China, ajungând în Europa în primul secol d.Hr, pe vremea Romei Antice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau