Ce trebuie să știe părinții care merg cu avionul cu copii mici. „Mai bine nu, pentru el, pentru părinți și pentru restul pasagerilor”
Dimensiune font:
Este sezonul vacanțelor, iar mulți părinți se gândesc șă-și ia copiii în concedii, chiar dacă sunt micuți.
Un părinte a întrebat pe un grup de Facebook destinat celor care au nevoie de sfaturi pentru călătorii care a fost experiența altor părinți.
„Aș avea nevoie de sfaturi legate de drumuri lungi cu avionul cu un copilaș de 2 ani. Cum a fost experiență pentru voi? Ar fi de recomandat distanțele mari că prim zbor pentru copilaș?”, a scris părintele.
Mai multe persoane au venit cu sfaturi.
„Cred că sunt important de luat în calcul mai mulți factori: orele zborului, fazele în care se află copilul (dinți, puseu de creștere) ce tip de distracție îl ține ocupat dacă nu doarme (jucăria preferată, snackuri), spațiul din avion (ar fi ideal să îi cumpărați loc) serviciile oferite să aveți ceva pentru digestie ușoară, căști dacă acceptă”, a scris cineva.
O altă persoană a comentat: „Dacă nu e un zbor musai, adică e de vacanță, mai bine nu... Pentru el, pentru părinți și pentru restul pasagerilor călătorilor. N-o să înțeleg niciodată părinții care târăsc după ei copii foarte mici în vacanțe îndepărtate”.
Altcineva a venit cu o întregă listă de sfaturi:
„Din experiență noastră, poate fi ok cu un minimum de planificare.
1. Ales pe cât posibil zborurile pe orarul de somn (mai ales zborul lung dacă e cu escală).
2. Pregătit “distracții” pentru avion - jucării noi sau pe care nu le-a văzut demult, cărticele, gustări etc. De asemenea, dacă e posibil fără să deranjeze pasagerii, făcut mici plimbări pe culoar, pentru dezmorțire și explorat (nu în orele “de somn”, desigur).
Ads
3. Pregătit pentru aterizare și decolare - suzetă, biberon, sticlă cu păi, orice din care poate bea cu înghițituri mici să își desfunde urechile, dacă nu doarme.
4. Îmbrăcat în straturi care să poată fi adaptate temperaturii oscilante din avion.
5. Deși veți avea prioritate la îmbarcare, vă recomand să va urcați printre ultimii în avion, că să scutiți cel puțîn jumătate de ora în care țineți copilul “prizonier” pe scaun până se termină îmbarcarea.
6. Dacă sunteți 3, alegeți în avans locuri pe lateral, astfel încât să aveți loc și la fereastră, și la culoar. Cele din spatele pereților despărțitori au puțin mai mult loc la picioare și sunt deseori alocate familiilor (mai ales că acolo se pot monta bazinetele)”, se arată în comentariu.
Cei mici au fost duminică, 10 iulie, subiectul unor dezbateri aprinse pe internet.
Un restaurant din București a stârnit discuții aprinse după ce a rugat clienții, printr-o postare pe Facebook, să supravegheze copiii în caz că decid să îi aducă cu ei, astfel încât să nu deranjeze oamenii de la celelalte mese.
Ads
”Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la noi.
Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții localului din București pe Facebook.
Postarea a strâns sute de comentarii și de reacții în mai puțin de o zi, formându-se două tabere: unii au criticat cerința, susținând că personalul nu are înțelegere pentru copii, pe când alții au fost de acord cu mesajul, susținând că este vorba despre respectul pentru ceilalți.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau