Dosarul sclavelor sexuale tinute captive in "casa sfanta". Marturiile fetelor exploatate in Mures de liderul sectei "Cercul"

0000  iluzie-femei

Dimensiune font:

| 16-01-2021 10:41

 Judecatorii Tribunalului Mures au pronuntat in 30 decembrie 2020 o prima sentinta in dosarul sclavelor sexuale racolate si exploatate de liderul sectei "Cercul". Trei persoane au fost condamnate in dosar la pedepse cuprinse intre sapte ani si sase luni si noua ani de inchisoare.

Cea mai grea pedeapsa din dosar a primit-o "guru" Eusebiu Sebastian Apostolache. Nusa Kelemen, care avea rolul de a racola si introduce fete in secta denumita "Cercul" si care a expus-o ritualurilor sexuale, pana la maturitate, inclusiv pe fiica sa de noua ani, a fost condamnata la opt ani de inchisoare.

Marta Papai, o alta membra a "Cercului", responsabila de recrutarea, indoctrinarea, izolarea de familie si cazarea victimelor a fost condamnata la sapte ani si noua luni de inchisoare. O alta membra a "Cercului", suspecta intr-o prima faza a anchetei a primit in final doar calitate de martor. Sentinta Tribunalului Mures nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la Tribunalul Mures.

Cum functiona "Cercul"

Dosarul sclavelor sexuale a fost deschis de DIICOT in anul 2016. Procurorii aveau sa descopere ca Eusebiu Sebastian Postolache, fost muzician si coregraf si fost colaborator al Teatrului din Viena, racola prin intermediul unor membre ale sectei sale, ale carei baze au fost puse inca din 2008, studente de la Facultatea de Arte din Targu-Mures sau fete din medii defavorizate.

Odata ce fetele erau atrase in "Cerc", sub pretextul unor ritualuri spirituale, erau supuse perversiunilor sexuale si tinute captive, in conditii precare, in asa numitele "case sfinte". O astfel de "casa sfanta" era in localitatea Eremitu.

Potrivit procurorilor DIICOT, "aservirea victimelor fata de inculpatul Apostolache Sebastian si inducerea starii de deplina obedienta a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit" al lui Kelemen Nusa Ana si a lui Papai Marta.

"In acest context, inculpatii au procedat atat la exploatarea sexuala a victimelor, cat si la exploatarea acestora din punct de vedere material, victimele avand obligatia de a aduce toate castigurile sau banii obtinuti de la parintii acestora in locuinta unde erau tinute inchise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mancarea", arata procurorii DIICOT, potrivit carora, fetele erau hranite doar o data pe zi cu macaroane cu branza, iar noaptea, dupa ritualurile sexuale li se oferea doar paine cu gem. La mancarea avea acces doar de una dintre membrele "Cercului".

Una dintre victimele sectei "Cercul" a fost chiar fiica Nusei Kelemen, de care "guru" a profitat inca de la varsta de 11-12 ani. Potrivit DIICOT, Apostolache a reusit sa ii inoculeze fetei ideea ca "prin intretinerea de relatii sexuale cu el, in calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea sa progreseze spiritual, ajungand sa fie perceput ca o divinitate, nu numai de catre minora, ci de catre toate persoanele vatamate". Ulterior, fata a ajuns sa racoleze alte minore pe care le-a invitat sa intre in "Cerc".

Recrutarea si indoctrinarea

Ancheta DIICOT a scos la iveala ca principalul rol in racolarea victimelor lui Apostolache il avea Nusa Kelemen, machieuza la Facultatea de Arte din Targu-Mures. Femeia specula vulnerabilitatile studentelor, iar dupa ce le castiga increderea, dandu-le tot timpul dreptate si solutii la problemele pe care le aveau, incet, incet, le sugera ca exista si o alta cale de a fi fericit in viata, respectiv apropierea de divinitate, iar aceasta apropiere este posibila doar prin orgasm.

Dupa ce tinerele erau deja convinse de catre Nusa ca aceasta cale a dezvoltarii spirituale este alegerea normala pe care trebuie sa o faca in viata, in procesul de recrutare a victimelor, intervenea "guru". Astfel, fetele erau duse in "casa sfanta", unde Apostolache le era prezentat ca maestru spiritual.

Spunandu-le diverse lucuri din viata lor, aflate din destainuirile facute Nusei Kelemen, "guru" le spunea fetelor ca aceste lucruri ii sunt comunicate de o forta supranaturala care este in permanenta cu el si care se numeste Cehov, lui fiindu-i repartizat Cehovul numarul 1.
Odata ajunse "Cerc" fetele racolate erau sfatuite sa rupa legaturile cu familia si sa se izoleze de restul semenilor, formandu-si propriul univers in cadrul grupului. Mai mult, tinerele erau obligate sa se abandoneze cu totul ca fiinte umane, nemaiavand dreptul sa faca absolut nimic fara incuviintarea "maestrului".

El era cel care le spunea cand si ce sa manance, cand si cate orgasme sa aiba, cand sa se tunda, cati cm din par au voie sa taie, ziua si ora exacta cand au voie sa-si taie parul si unghiile, dar si faptul ca nu au voie sa arunce parul taiat (acesta fiind sufletul omului). De altfel, la perchezitii, procurorii chiar au gasit pungi cu par si unghii pe care victimele erau obligate sa le pastreze.

De asemenea, la perchezitii a fost gasita o masa cu cifre la care aveau loc ritualurile in urma carora fetele racolate practicau ritualurile sexuale sau chiar intretineau relatii sexuale cu "guru".

Secta cerculMarturiile tulburatoare ale victimelor

In proces, mai multe fete pe care membri "Cercului" le-au racolat sau au incercat sa le racoleze au depus marturie, aratand ororile care au avut loc in "casa sfanta" si manipularea psihologica la care au fost supuse. Spre exemplu, una dintre fete, careia ii vom zice "Oana" (nume fictiv), a declarat ca in anul 2008, cand era studenta la Facultatea de Arte s-a imprietenit cu Nusa Kelemen, careia i-a impartasit visul sau de a deveni actrita.

Nusa Kelemen a convins-o pe tanara sa mearga la Oradea pentru a-i face cunostinta cu Apostolache si partenera sa, o austriaca. Cei trei i-au spus tinerei ca vor merge "intr-un loc bun, cu prieteni din lumea teatrului". Pe drum, fata avea sa afle ca o sa mearga la Viena. In masina, fata a fost introdusa in discutii legate de spiritualitate, iar dupa ce i-au dat sa manance "in mod ciudat, a adormit imediat".

"Oana" a mai povestit ca in toata perioada in care a stat la Viena s-a aflat sub stricta supraveghere a grupului, fiind indrumata in privinta a ce sa manance si cu ce sa se imbrace. Tanara a marturisit ca totul trebuia aprobat de "guru" si "desi i s-au parut ciudate, au fost respectate, intrucat i-au fost prezentate de catre inculpati ca fiind in favoarea ei".

Dupa mai multe zile, Apostolache i-a spus ca pentru "evolutia spirituala" trebuie sa intretina un act sexual cu el, dar pentru ca fata nu voia, celelalte membre ale grupului au constrains-o spunandu-i ca "relatiile sexuale sunt un sacrificiu necesar pentru dezvoltarea spirituala si trecerea intr-o etapa superioara a evolutiei sale".

"Oana" a mai povestit ca in 2012 s-a mutat impreuna cu membrii gruparii in "casa sfanta" din Eremitu, iar acolo "ritualurile sexuale au inceput sa se desfasoare zilnic, iar separarea de orice alta persoana din exteriorul grupului a devenit mai accentuata".

O alta tanara racolata de membrii gruparii "Cercul" a marturisit ca "desi nu-si explica cum, a ajuns sa accepte acele ritualuri". Tanara a povestit cu lux de amanunte ritualurile din "casa sfanta", povestind ca in perioada 2014-2015, cand a locuit acolo, la ritualuri a luat parte si o minora.

Eleva de liceu, racolata de membrii "Cercului"

O tanara, martora in dosar, a povestit ca pe cand era in clasa a X-a, fiica Nusei Kelemen a chemat-o "in mod repetat, in vizita la nasul ei", Sebastian Eusebiu Apostolescu. Tanara a povestit ca la un moment dat a acceptat o astfel de invitatie si s-a dus la "casa sfanta", unde "guru", inconjurat de mai multe tinere, "conducea o discutie pe teme de spiritualitate, despre viata de dupa moarte si obligatiile noastre din aceasta viata, fiind aprobat in permanenta de celelalte femei aflate in locuinta".

Tanara a marturisti ca "dupa cateva ore s-a intors acasa foarte bulversata de acele discutii, iar in perioada urmatoare a incercat sa faca tot posibilul, si sa gaseasca scuze, pentru a nu mai merge la Eremitu". Fata a mai spus ca, la propunerea prietenei sale (fiica Nusei Kelemen) a intretinut relatii sexuale cu aceasta, pentru ca "nu a dorit sa-si supere prietena".

Martora a mai spus, de asemenea, ca dupa mai multe insistente ale prietenei sale a mers a doua oara la "casa sfanta" si a dormit impreuna cu prietena sa intr-o casuta din lemn din curtea locuintei. Martora a povestit ca a stat acolo trei zile, iar in fiecare noapte, "guru" a chemat-o pe prietena ei in casa.

Tanara a povestit ca "dupa ce s-a reintors acasa a incercat sa faca tot posibilul sa nu mai mearga la Eremitu, desi prietena ei o chema insistent, spunandu-i chiar ca nu trebuie sa o mai asculte pe mama ei, ci sa fie independenta, iar pentru a nu pierde prietenia cu aceasta, a acceptat si a treia oara sa mearga in vizita".

Fata a povestit ca de aceasta data, "guru" si-a axat discutiile spre cat de importante sunt relatiile sexuale pentru o viata mai buna, dupa moarte, iar la un moment dat, inainte de miezul noptii, Apostolescu s-a dus la o masa ce o avea intr-un colt, incepand sa murmure un fel de rugaciune si sa miste un pahar pe acea masa. In acest timp, doua dintre fete au spus ca parasesc camera, in incapere ramanand ea cu prietena sa, ambele minore, si Apostolescu.

Tanara a povestit ca "guru" i-a propus sa intretina relatii sexuale cu el, dar pentru ca l-a refuzat i-a spus ca el va intretine astfel de relatii sexuale cu prietena ei, iar ea sa se uite. Fata a spus ca dupa aceasta intamplare nu a mai acceptat niciodata sa mearga la Eremitu, iar dupa o perioada a rupt relatia de prietenie cu fiica Nusei Kelemen.

Bani castigati din actorie, adusi in "Cerc"

O alta victima a povestit ca in anul 2008, cand era studenta in ultimul an la Facultatea de Arte din Targu-Mures a fost chemata de Nusa Kelemen, care lucra ca machieuza si coafeza in cadrul facultatii, la ea acasa. Acolo, Nusa Kelemen a initiat o discutie despre spiritualitate, sustinand ca ocazie cu care, inculpata i-a spus persoanei vatamate ca pentru a atinge un anumit nivel de spiritualitate trebuie "sa dea viata", adica sa se autosatisfaca.

Tanara a spus ca a facut tot ce i-a spus Nusa Kelemen, iar pentru a le fi mai usor sa participe la ritual au consumat bauturi alcoolice. Tanara a declarat ca a intrebat-o pe Nusa daca este normal sa fie primita la divinitate sub influenta bauturilor alcoolice, iar femeia i-a spus ca este ingaduit si ca este permis pentru ca "Divinitatea a fost intrebata".

Odata ce tanara a fost initiata in ritualurile sectei de catre Nusa Kelemen, urmatorul pas a fost intalnirea cu "guru" Apostolescu, in apartamentul Nusei Kelemn. Tanara a povestit ca "maestrul" i-a spus tinerei ca ar putea sa plece in Viena, unde ar avea masa si cazarea asigurate.

Tanara s-a speriat la gandul plecarii la Viena, dar simtindu-se "oarecum obligata" fata de prietena sa, a plecat la Viena. Acolo, tanara a stat sase zile, timp in care a discutat despre viata ei si divinitate, iar la un moment dat, cand a ramas singura cu "guru", acesta a sarutat-o, dupa care a dus-o in baie, unde au intretinut relatii sexuale.

Tanara a povestit ca dupa acest prim contact sexual, "guru" "a continuat sa discute pe teme spirituale, spunandu-i ca, de fapt, trupul lui este un simplu recipient vizitat periodic de entitati superioare denumite Cehovi". "Maestrul" i-a mai spus tinerei ca "in permanenta este urmarit de alte entitati negative", acesta fiind motivul pentru care toate acestea erau spuse soptit la ureche.

Tanara a mai declarat ca a participat la ritualurile "Cercului" aproximativ cinci ani, iar toti banii pe care-i castiga din munca sa de actrita erau folositi si de ceilalti membrii ai "Cercului". Mai mult decat atat, pentru a pune la dispozitia "Cercului" banii necesari unui trai decent, tanara a accesat un credit de 18.500 de lei.

Procesul in cazul sectei din Mures continua la Curtea de Apel Targu-Mures.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Întâmplare virală. Ce a descoperit o tânără în spatele oglinzii din baie, după ce s-a mutat într-un nou apartament
06/03/2021 18:28

 O tanără care s-a mutat intr-un nou apartament in New York a inceput să facă o investigatie prin locuintă pentru că era foarte frig, spune ea, desi avea incălzirea la maxim. Samantha Hartsoe a p ...

 Bruce Springsteen şi Barack Obama, conversații într-un nou podcast
05/03/2021 13:56

   Platforma audio cu conţinut la cerere Spotify a lansat luni un nou podcast, care conţine conversaţii intre cantăreţul Bruce Springsteen şi fostul preşedinte al Statelor Unite Barack Obama, ...

Ionuț Dolănescu, despre relația dintre tatăl lui, regretatul Ion Dolănescu, și Nadia Comăneci: „A venit Miliția și l-a luat la secție”/FOTO
04/03/2021 23:37

Dragostea neimplinită a lui Ion Dolănescu a fost chiar Nadia Comăneci. De-a lungul timpului, s-a zvonit că intre cei doi s-ar fi infiripat o idilă. Acum, Dragos Dolănescu, fiul regretatului artist, a pove ...

VIDEO-   FAZE COMICE CU PREOTI
02/03/2021 16:22
Supă cremă de linte. Rețetă de post/FOTO
02/03/2021 12:12

Supa cremă de linte este delicioasă, mai ales pentru perioada de post si are putine calorii. Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate. Istoricii au găsit dovezi arheologice ale semintelor ...

Divorț între Ilie Năstase și Ioana Simion! Fostul tenisman a luat o decizie drastică: „Ea ar fi vrut să fie civilizat”
02/03/2021 12:08

 „Da, Ioana divortează. Maine va depune actele de divort. Nu se va intampla la notar, asa cum era de asteptat. Lucrurile au luat o turnură urată intre ei si au decis să o facă la tribunal. Ioana ...

Obiceiurile ciudate ale lunii martie in diverse regiuni ale tarii. Ce facem cu martisorul dupa ce nu il mai purtam ca sa nu atragem ghinionul
01/03/2021 23:53

  Luna martie, numita si luna martisorului, este cunoscuta pentru numeroasele obiceiuri si traditii pe care oamenii le urmeaza an de an. Cele mai cunoscute sunt daruirea martisoarelor si florilor fetelor s ...

Globurile de Aur:
01/03/2021 09:13

Producţia de televiziune "The Queen's Gambit" a caştigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV la cea de-a 78-a gală de decernare a acestor trofee de prestigiu, atribuite dumi ...

Globurile de Aur -
01/03/2021 09:10

Lungmetrajul "Borat Subsequent Moviefilm" a caştigat duminică seară, in cadrul celei de a 78-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie/musical, potrivit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei