Adio, Grecia și Turcia pentru turiștii din România? O recentă descoperire pune sub semnul întrebării exodul obișnuit din fiecare vară
Dimensiune font:
Turiști din țara noastră trebuie să fie atenți atunci când merg în vacanță pe plaja de la Marea Adriatică. O specie de pește pune în pericol sănătatea celor care intră în contact cu acesta.
O captură terifiantă a fost scoasă de un pescar în Croația. Acesta a prins șapte exemplare de pește-pufă cu cap de iepure din apă în Golful Medulin, lângă insula Cres. Această specie invazivă, cunoscută și sub denumirea de pește-puffer, este considerat unul dintre cei mai otrăvitori pești din lume. Acum reprezintă un risc pentru Marea Adriatică și pentru locuitorii săi. Peștele puf cu cap de iepure are neurotoxina tetrodotoxina. Chiar și o doză de unul până la două miligrame poate prezenta riscuri grave pentru sănătatea oamenilor și poate duce chiar la deces.
Otrava se găsește mai ales în interior, dar și pe pielea peștelui. Prin urmare, contactul cu mâinile goale trebuie evitat cu orice preț. Experții spun că Peștele nu este agresiv în sine, dar este un animal sălbatic care se apără atunci când se simte atacat. Au existat chiar rapoarte de decese în apele Turciei și Greciei. Turiștii ar trebui să fie în gardă și să fie precauți atunci când întâlnesc un pește necunoscut în mare.
Pericol și pentru pescari
Cel mai otrăvitor pește din lume, peștele-pufă cu cap de iepure, și-a găsit drum în apele populare și amenință oamenii și animalele. Pe lângă toxicitatea sa, peștele-puffer cu cap de iepure este cunoscut pentru dinții săi ascuțiți. Aceasta înseamnă că poate mușca prin plase și, prin urmare, reprezintă un pericol pentru pescari și uneltele lor de pescuit. Se hrănește și cu alte specii de pești și, prin urmare, amenință biodiversitatea din Marea Adriatică. În Marea Mediterană, specia invazivă nu are dușmani naturali, arată Oe24
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau