Petrece o vacanță de vis în New Alamein, primul oraș milionar de pe Coasta de Nord a Egiptului

1
2
3
4
5

Dimensiune font:

| 12-05-2023 12:38

Oamenii curajoși, temerari, dornici să exploreze cât mai mult au nevoie de provocări pe măsură și nu doar în afaceri sau carieră, ci și atunci când vine vorba despre o vacanță. După ce ai adunat amintiri din orașele emblematice ale Europei, ai mâncat hamburgeri în țara care i-a lansat ori ai făcut scuba în Caraibe, o călătorie în Egipt, la New Alamein, este un „must” pentru orice traveler, iar compania Bonjour Tour este partenerul perfect.

Atenți nu doar la bucuriile vacanței pe care o vor oferi celor care vor să se rupă de stresul cotidian, ci și la amintirile pe care le vor aduna, tour-operatorii de la Bonjour Tour au dichis toate detaliile, primul fiind punctul de decolare – Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu”, declarat, în 2011, monument istoric de importanţă naţională. Încă de la primul pas pe scara avionului, turiștii pleacă într-o călătorie în care istoria se îmbină cu modernitatea, în care parcă jurnalele de amintiri se vor deschide singure, la fel ca și albumele de fotografii.

Pentru traveleri, plecarea din Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” (Băneasa, pentru cei care vor mai multe explicații) cu o companie atentă la cei din jur, Fly Lili, cele 14 curse per sezon cu destinația El Alamein International Airport pot asigura o vacanță de vis, dacă aleg intervalul 28 mai – 3 septembrie.

Din acest moment, considerăm că deja călătoria a început și deja suntem la destinație. Imediat ce ajungem la El Alamein, frumusețea zonei ne copleșește, la fel ca și istoria. Celor interesați de vremurile celui de-al Doilea Război Mondial le readucem în memorie, poate ar fi bine să le rulăm și un film, în care A doua bătălie de la El Alamein a marcat punctul de cotitură în cadrul Campaniei din Deșertul Vestic. Bătălia a oprit înaintarea spre est a trupelor, iar în memoria ei a fost amenajat un muzeu. Victoria a pus capăt tuturor proiectelor pentru cucerirea Egiptului, iar înfrângerea de la El Alamein a marcat sfârșitul expansiunii Axei în Africa, un moment de maximă importanță.

După o scurtă incursiune în istorie revenim la modernitate, iar cu cele patru turnuri rezidențiale emblematice înalte de peste 400 de metri, orașul El Alamein este un mic Honk Kong care se dezvoltă foarte frumos și repede în destinația lansată de Bonjour-Tour.

Turism în lumea 2.0

New Alamein este primul oraș milionar de pe Coasta de Nord a Egiptului și este considerat unul dintre orașele de a patra generație, fiind similar cu Noua Capitală Administrativă în magnitudinea proiectelor globale care vor fi construite în cele mai bune orașe turistice din Egipt. Include centre comerciale internaționale și turnuri rezidențiale și turistice. Locația distinsă a orașului este și poarta Egiptului în Africa deoarece asistă la o rată fără precedent de proiecte și a atras o serie de companii internaționale să investească aici.

New Alamein va schimba harta întregii Coaste de Nord, dar și conceptul pe care a fost înființat deoarece va fi un oraș rezidențial care atrage turiștii pe tot parcursul anului, și nu numai în sezonul de vară, ca de obicei.

New Alamein se întinde pe o suprafață de 50.000 de acri, cu o adâncime de peste 60 km sud de fâșia de coastă. Orașul este împărțit în zona turistică, sectoarele istorice și rezidențiale. Segmentul de investiții este situat pe coasta mediteraneeană, la sud de Drumul Internațional Alex-Matrouh, iar segmentul istoric și arheologic este situat în cimitirul El Alamein.

Sectorul turistic al orașului este format din mai multe zone: zona Lacului El Alamein (Cartierul Hoteluri), Centrul Orașului, Cartierul Rezidențial Distins, Districtul Grădinilor Al Alamein, Al Fanara Marina, Centrul de Conferințe (Stațiune Privată) și Districtul de agrement, Centrul Cultural, Locuințe turistice, Districtul Masaken Al Buhaira și zona de târguri.

Zona hotelului se va potrivi cu Dubai Towers, iar festivitățile vor avea loc în ea în ocazii, iar numărul de camere de hotel este de 15.500 de camere.

Zona istorică este formată dintr-un muzeu deschis, un parc internațional, o zonă de agrement cu hoteluri și servicii portuare. Nu vă temeți pentru eventualele probleme medicale, orașul are un centru medical internațional cu o suprafață de 44 de acri, o universitate și un centru regional de servicii.

Există 8 platforme separate cu vedere la mare, iar turnurile de pe fiecare platformă ating o înălțime de 35 de metri.

Turnurile sunt formate din 3 etaje comerciale și administrative și un garaj subsol lângă unitățile rezidențiale.

Orașul El Alamein este unic prin faptul că reunește cele mai recente proiecte tehnologice și urbane care sunt de neegalat în Orientul Mijlociu. Acestea sunt prima instalație de producere a apei potabile cu tehnologie de condensare cu o capacitate de producție de 100.000 de litri de apă pe zi; zgârie-nori turistici și rezidențiali reprezentați în proiectele Turnurilor Noi Alamein; pavarea drumului de coastă începând de la Sidi Abdel Rahman la Wadi El Natroun; stația de canalizare și desalinizare Orascolia; proiectul wave barriers cu 18 bariere și proiectul de plantare a culturilor, cum ar fi palmier, măsline și rodie.

Orașul conține o cornișă internațională de-a lungul plajei cu o lungime de 14 km, care este egală cu Corniche din Guvernoratul Alexandria.

Odată ajunși la El Alamein, turiștii se vor bucura de spațiile superbe ale hotelului Regal Heights, care se poate compara cu Marina Bay din Singapore, prin arhitectură și tehnologie.

„Când spunem El Alamein vă asigurăm că nu vorbim de zonele unde nu te poți plimba singur.  Ești în siguranță fie că ești cu familia, singur sau cu grupul de prieteni. La fel de sigur ca atunci când ești în România și mergi în mall, la cinema sau în parcul de distracție. Ospitalitatea, curățenia, mâncarea diversificată și gustoasă sunt detalii importante și determinate atunci când ne dorim o vacanță perfectă”, au spus companionii de la Bonjour Tour, care vă invită să vă petreceți vacanța în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Mediterană a Egiptului.

Regal Heights Hotel (5 stele) - New din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj de vis și o povestă unică. Are toate dotările și serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald și rafinat. Are terase de pe care poate fi admirată priveliștea, șapte restaurante cu bucătării specifice și internationale, SPA-uri, săli de gimnastică, piscine, shopping mall, cinema, bănci, supermarket și în general tot ce ai putea găsi în centrul unui mare oraș. Doar că acest oraș este un hotel! Unul dintre cele mai neobișnuite și luxoase din Egipt, la fel ca și Rixos Alamein, un hotel ultra all-inclusive. De la hotel se pot face excursii în toate obiectivele de interes din zonă, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

Călătorie la vărsarea în Marea Mediterană

Alexandria este al doilea oraş ca mărime din Egipt dupa Cairo, aflată la vărsarea în Marea Mediterană, despre care mulți turiști nu știu că este cu totul specială și de plajele căreia se pot bucura din mai până în octombrie. „Când spun Egipt, mulți se duc cu gândul la Marea Roșie, pe plajele căreia te poți relaxa în tot timpul anului fiindcă este cald. La Mediterana este altfel și mai special, sezonul încheindu-se în octombrie, au mai spus operatorii de la compania Bonjour Tour.

O vacanță în El Alamein îți oferă bucuria de a te bucura de plajele cu nisip fin ca aurul din bijuteriile faraonilor, de a te răcori în apele turcoaz ale Mediteranei sau de a retrăi pe viu istorii care au pus bazele omenirii și civilizației. Mai mult de atât, îți oferă o întâlnire cu tine însuți și cu visele tale de a te retrage în locuri care mereu pot bucura sufletul, la fel ca apele turcoaz ale Mediteranei pe care o poți reîntâlni prin intermediul tour-operatorilor de la Bonjour Tour.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

turist inselat

Apr 25, 2023

promoveaza intens aceasta noua destinatie. va fi la fel ca marsa matruh, reclama multa si anulari fara rambursari? intreb pentru un prieten pe care am ciuda si vreau sa-i sugerez un sejur :)))

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Camping la cort sau cu rulota, vara
18/06/2024 14:46

Cel mai probabil, vom incepe sa revedem cozile imense de pe Valea Prahovei, cu bucuresteni stand bara la bara pentru o gura de aer proaspat la Sinaia si inca o gura de cafea din termos. Dar cum nici hotelier ...

Cum arată planurile de concediu ale românilor în acest an
07/06/2024 14:45

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Vola.ro, 99% dintre respondenti spun că au in plan o călătorie anul acesta, iar 67% dintre cei acestia spun că vor pleca in vacantă in următoarele 3 luni. Pri ...

Unde se află Tunelul celor 365 de stinți, unul dintre cele mai interesante calendare bisericești din Europa
07/06/2024 14:00

Două idei transpuse fericit in practică au făcut ca in staţiunea Straja, din Valea Jiului, să fie realizat unul dintre cele mai interesante calendare bisericeşti din Europa, pe un tunel in lungime de 54 d ...

Laurisilva din Madeira, un monument important al UNESCO
06/06/2024 12:10

Laurisilva din Madeira, ce face parte din Parque Natural da Madeira, este o relicvă remarcabilă a unui tip de pădure de dafin răspandită in trecut. Pădurea de pe insula portugheză păstrează cea mai mar ...

Top 20 orașe care oferă cea mai bună mâncare
05/06/2024 12:30

Napoli din Italia, Johannesburg din Africa de Sud si Lima din Peru ocupă primele 3 locuri intr-un top al oraselor cu cea mai bună mancare din lume realizat de revista Time Out, relatează CNN. „Manca ...

O aplicație lansată în Grecia răspunde la întrebările turiștilor. Oferă informații și în română
04/06/2024 15:00

 Romanii aflati in Grecia vor putea folosi o aplicatie special concepută pentru turisti. Vor putea afla informatii importante despre obiectivele turistice, dar si despre centrele medicale din apropiere, c ...

Urșii umblă liberi prin curțile caselor din Sinaia
03/06/2024 12:30

Ursii devin prezenţe obisnuite in statiunile de pe Valea Prahovei. Aproape zilnic sunt emise mesaje de avertizare. La Sinaia, o ursoaică si puii ei au escaladat gardul unei vile din apropierea mănăstirii. ...

S-a deschis pescuitul în apele de frontieră
31/05/2024 11:09

Pescuitul comercial in apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina şi Bulgaria a reinceput, vineri, potrivit ordinului de prohibiţie a pescuitului in Romania emis de Ministerul Agriculturii şi cel al ...

În Rimini (Italia), s-a deschis hotelul cu un singur angajat: Prețuri mai mici, dar cu mai mult confort și tehnologie -FOTO
25/05/2024 18:51

Hotelul Homie din Rimini, statiune la Marea Adriatică, in apropiere de San Marino, se deschide cu cele 41 de camere ale sale, insă nu are decat un singur angajat la receptie. Serviciile de curătenie si cater ...

Adio, Grecia și Turcia pentru turiștii din România? O recentă descoperire pune sub semnul întrebării exodul obișnuit din fiecare vară
19/05/2024 16:12

 Turisti din tara noastră trebuie să fie atenti atunci cand merg in vacantă pe plaja de la Marea Adriatică. O specie de peste pune in pericol sănătatea celor care intră in contact cu acesta. O capt ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei