Drob de miel, drob de pui sau chiar drob vegetarian — oricare ar fi alegerea, acest preparat ocupă un loc aparte in gastronomia romanească, mai ales in perioada Sărbătorilor Pascale. Dar putini stiu că drobul, in diverse forme si nume, se reg ...
De Pasti sau intr-o zi de duminică lenesă, mirosul de friptură de miel umple casa si scoate la iveală amintiri, povesti si gusturi vechi de cand lumea. Între traditie si inovatie, am pornit intr-o călătorie culinară prin bucătăriile roman ...
De Paste, in fiecare casă romanească, se vorbeste despre miel. Pentru unii, e semn al mesei imbelsugate, al traditiei care se respectă an de an. Pentru altii, e prilej de reflectie – un memento viu al celei mai mari sărbători crestine: Î ...
A fost nevoie de interventia politiei, două zile la rand, in Piata Alexandru cel bun din Iasi. Transarea mieilor a starnit scandal in randul comerciantilor după ce Directia Sanitar Veterinară a mers in control si a constatat că unii vanzători nu au ...
Un camion incărcat cu peste o tonă de carne de miel a fost oprit miercuri, 16 aprilie, la intrarea in Bucuresti. Inspectorii ANSVSA au descoperit că nu erau prezente documentele legale necesare, nici marca de sănătate pentru cele peste 1.025 ...
* „Dacă unii cer pe 1 kg de rosii - romanesti, spun ei, 70 lei/kg, 49 de lei pe 1 kg de carne de miel este ok”, e primul dintre comentariile la o postare a unui fermier care vinde carnea de miel cu 49 lei/kg carcasă * „Domnii cu zarz ...
Cu doar cateva zile inainte de Paste, magazinele si pietele din intreaga tară au fost zguduite de controale fulger ale Autoritătii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Rezultatele sunt alarmante: tone de carn ...
În preajma Sărbătorilor Pascale din 2025, intrebarea „cat va costa carnea de miel?” revine in atentia romanilor, in special in contextul noilor provocări din sectorul agricol. Aparitia pestei micilor rumegătoare (PMR) in Romania a ...
Fie că pregătesti friptură fragedă la cuptor, o ciorbă acrisoară ca la mama acasă sau drobul nelipsit de pe platourile de sărbătoare, alegerea corectă a cărnii de miel este cheia gustului desăvarsit. Calitatea ingredientului principal ...
* desi pană la masa Paste mai este ceva vreme, iesenii isi rezervă incă de pe acum mielul pe care-l vor sacrifica in aprilie! * iar asta pentru că se aleg cu un pret mult mai bun (20-25 lei / kg) fată de perioada sărbătorilor, cand kilogramul de ...
Un nou studiu a adus sperantă pentru pacientii care se confruntă cu mielom multiplu, un tip devastator de cancer al sangelui. Cercetătorii de la Centrul Medical Tel Aviv Sourasky (SMC) din Israel au anuntat că o combinatie inovatoare de două medica ...
Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru că este una dintre cele mai apreciate retete ...
În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest preparat emblematic al sărbătorii este in c ...
Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care este pusă, iar după ce este gătită este m ...
Marcel Ciolacu a fost intrebat, sambătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă nu are senzaţia că o trimite pe Gabriela Firea ca „mielul la tăiere” in cursa pentru Primăria Capitalei, avand in vedere că va impărţi voturile cu ...
* dacă producătorii solicitau, initial, 50 de lei pe kilogram, acestia au scăzut rapid pretul, in lipsa cererii * a doua zi, carnea se vindea deja cu 40 de lei pe kilogram, iar in prezent, in Piata Alexandru, pretul a fost modificat la 35 de lei kilo ...
În ultimii ani, mielul a pierdut teren in fata iedului in privinta alegerii cărnii pentru friptura de Paste. Mai sănătoasă, dar si mai gustoasă, carnea de ied este pe mesele tot mai multor romani de Paste, asa ca fermierii au dublat si ei efe ...
Cu o lună rămasă pană la Paştele ortodox 2024, romanii au inceput deja să se intereseze de carnea de miel. Iar veştile nu sunt deloc bune. Acest produs s-a scumpit, in medie, cu 20% faţă de anul trecut. Carnea de miel a apărut in pieţe, iar ...
Producătorii din piete au inceput să vandă carne de miel, avand in vedere că suntem in Săptămana Mare a Pastelui Catolic, iar aceasta are un pret de-a dreptul exorbitant. Chiar dacă crescătorii de ovine au sustinut că aceasta nu va avea un pre ...
Un moment inedit a avut loc in această seară in Vama Siret din nordul tării, acolo unde fermierii si transportatorii au tăiat un miel si au făcut mancare in mijlocul străzii. Acestia au anuntat că-l asteaptă pe premierul Ciolacu la fata locului. ...
În postul Pastelui, in Muntenia de la 1850, oamenii simpli mancau fasole, cartofi fierti, praz si varză acră si toată lumea mergea la spovedit si impărtăsit. Cum petreceau boierii Pastele? Ce jocuri erau la modă in zonele mai sărace? ...
Fie că este vorba despre o simplă friptură sau despre tradiţionalul drob, carnea de miel poate fi preparată in mai multe moduri, iar cateva sugestii ne permitem să furnizăm şi noi in continuare. Drob de miel Fierbem măruntaiel ...
Rosiile au atins un pret record inainte de Paste. Pietele si supermarketurile abundă de rosii aduse din Turcia sau Spania. Dar de curand pe piată au apărut si rosiile romanesti. În unele zone din Romania sunt mai scumpe decat carnea de miel. C ...
Inspectorii ANPC au aplicat amenzi de aproape 300.000 de lei si au oprit temporar activitatea pentru patru agenti economici in urma controlului efectuat in Halele Obor din Capitală. De asemenea, au fost sigilate două depozite de carne si a unei ...
Evitaţi cumpărarea cărnii de miel de la persoane şi din locuri neautorizate, din "portbagajele maşinilor" şi a ouălor de pe marginea drumului, chiar dacă preţul oferit este mai mic, transmite directorul general al Autorităţii Naţio ...