„Teatrul imersiv este ceva ce trăiești pe viu, iar spectacolul se construiește în mintea fiecăruia, în funcție de felul lui de a fi”

interviu radu popescu

Dimensiune font:

| 04-10-2024 07:45

* dialog cu regizorul Radu Popescu, directorul Teatrului Apropo din București

 

 Teatrul imersiv reprezintă o formă inovatoare de artă performativă care depășește barierele convenționale ale teatrului tradițional. Prin implicarea directă a publicului în narațiune și prin crearea unor medii interactive și multisenzoriale, acest tip de teatru oferă spectatorilor o experiență unică și personalizată. Spre deosebire de cel clasic, unde publicul este un observator pasiv, teatrul imersiv încurajează participarea activă a spectatorilor. Ei nu mai sunt limitați la scaune fixe într-o sală de spectacol, ci se deplasează prin spații special amenajate, interacționând cu actorii și cu elementele de decor. Interacțiunea poate varia de la simple conversații până la influențarea directă a desfășurării acțiunii. Un alt aspect definitoriu este utilizarea spațiului neconvențional. Producțiile de teatru imersiv au loc adesea în clădiri abandonate, case particulare sau alte locații transformate pentru a servi drept cadru al poveștii. Acest lucru permite o flexibilitate creativă și o adaptare a mediului pentru a reflecta temele și atmosfera spectacolului.

Una dintre cele mai cunoscute producții de teatru imersiv este Sleep No More de la compania Punchdrunk din New York. Spectacolul reinterpretează piesa Macbeth de Shakespeare într-un decor labirintic, unde spectatorii, purtând măști, explorează liber diferite camere și scene, descoperind fragmente din poveste în funcție de traseul ales.

Teatrul imersiv creează o conexiune mai profundă între public și poveste. Prin implicarea senzorială și emoțională, spectatorii nu doar asistă la o reprezentație, ci devin parte integrantă a acesteia. Abordarea poate duce la o înțelegere mai nuanțată a temelor prezentate și la o experiență memorabilă care depășește limitele unui spectacol obișnuit. Tehnologia joacă un rol crucial în dezvoltarea teatrului imersiv. Utilizarea efectelor sonore avansate, a proiecțiilor video și a realității virtuale sau augmentate permite crearea unor medii și experiențe și mai captivante. Aceste instrumente tehnice extind posibilitățile narative și oferă noi modalități de a implica publicul.

Teatrul imersiv reprezintă o evoluție semnificativă în artele performative, oferind noi perspective asupra modului în care poveștile pot fi spuse și trăite. Prin eliminarea barierelor dintre scenă și public și prin încurajarea participării active, acest tip de teatru redefinește experiența teatrală. Pe măsură ce artiștii continuă să experimenteze cu forme și tehnologii noi, teatrul imersiv are potențialul de a transforma fundamental relația dintre artă și public. Despre toate aceste detalii am discutat cu scenograful și regizorul Radu Popescu, de la teatrul Apropo din București, care va aduce la Iași spectacolul „Întâmplări stranii în Iași”. Reprezentația este inclusă pe agenda Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPTI) și poate fi urmărită joi, 10 octombrie, de la ora 17, la Cafeneaua Jassyro.

- Cum ați ales subiectul dispariției Insulelor Marshall din cauza încălzirii globale ca punct central al acestui spectacol?

- Subiectul acesta nu este punctul central din spectacol. E doar o știre care rezonează cu subiectul distopic al spectacolului, care este inspirat (foarte pe departe) dintr-o piesă – puzzle pe care am scris-o și montat-o prin 2016 – „România 2050”. Am folosit acea parte de text ca pe un teaser pentru spectacol, dar spectacolul e mult mai amplu, iar problemele ecologice sunt doar o bucățică din puzzle-ul care îl reprezintă viitorul, așa cum ni-l imaginăm astăzi.

- Ce înseamnă pentru dumneavoastră conceptul de performance imersiv și cum credeți că acesta influențează publicul într-un mod diferit față de un spectacol de teatru tradițional?

- Înseamnă un alt mod de a „impresiona” un spectator. E greu de explicat, trebuie să treci prin experiență ca să înțelegi. Pentru cei mai refractari sau cei atașați de tipul clasic de spectacol, răspunsul scurt este „experiența imersivă NU este un spectacol de teatru”. Este ceva ce trăiești pe viu, iar spectacolul se construiește în mintea fiecăruia, în funcție de felul lui de a fi, de cultura, vârsta, cunoștințele fiecăruia. Teatrul imersiv este o formă foarte specială de artă performativă. Dacă aș avea ocazia – cred că aș face doar asta. Din păcate e un tip de spectacol foarte costisitor și cu un raport disporoporționat între numărul de spectatori și numărul de performeri („unu la unu” de cele mai multe ori) – iarăși un motiv de costuri mari.

- Mesajul piesei despre schimbările climatice este unul alarmant. Cum doriți ca publicul să reacționeze la această experiență? Să fie provocat, inspirat sau poate chiar înfricoșat?

- Cum spuneam, nu e numai despre asta. Desigur că problemele ecologice ne îngrijorează din ce în ce mai mult pe toți. Cel mai bine ar fi să întrebați publicul la final... De cele mai multe ori la noi se pleacă cu zâmbetul pe buze. Unii au plecat și plângând, dar tot dintr-o emoție pozitivă.

- În descrierea spectacolului se face referire la întrebări existențiale precum „Unde vei fi în 2029? sau „Pe cine vei iubi peste zece ani?”. Cum contribuie aceste întrebări la atmosfera și narativa spectacolului?

- Din ce am spus deja, cred că se subînțelege: e o formă de spectacol în care se pun multe întrebări de către artiști. Din răspunsurile pe care și le dă fiecare se construiește „filmul” spectacolului pentru „spectatori”. Mai mult nu vreau să spun, ca să nu dau spoilere.

Întâmplări stranii la Iași își trage forța foarte mult din echipa de performeri”

- Limita dintre realitate și actul artistic se șterge în acest spectacol. Cum ați regizat interacțiunile dintre participanți și elementele spectacolului pentru a crea această senzație de fuziune între realitate și ficțiune?

- E vorba de o practică (teatru labirint, teatru senzorial sau site-specific – sunt mai multe definiții și ramificații în jurul unor concepte asemănătoare) pe care atât eu, cât și actorii am parcurs-o de mai multe ori. Înainte de acest spectacol la Teatrul Apropo a mai existat un spectacol hibrid „OrfEU și EUridice” unde am învățat multe de la regizorul și actorul Adrian Ciglenean, cu care am co-regizat acea producția. Apoi, el a mai făcut un spectacol imersiv foarte amplu, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” în care o parte din actorii din distribuția actuală s-au regăsit. Deci e o experiență de durată în spate.

Pe de altă parte trebuie să mărturisesc și să afirm: „Întâmplări stranii” își trage forța foarte mult din echipa de performeri. Fiecare dintre ei vine cu personalitatea, cunoștințele, emoțiile și prezența sa. Și sunt foarte prezenți și foarte puternici în ceea ce fac. Asta garantează spectatorului o experiență specială. Altfel, orice poveste sau traseu aș fi gândit eu la început și-ar fi pierdut din consistență.

- Publicul este invitat să fie „erou în propria poveste”. Cum își va putea pune fiecare spectator amprenta asupra experienței și în ce mod se va simți implicat în acțiune?

- Asta va trebuie să-i întrebați pe ei!

- Cum ați conceput legătura dintre orașul Iași și tema globală a încălzirii climatice în structura spectacolului?

- Nu e numai despre încălzirea globală. Ce vom face noi la Iași va fi să adaptăm povestea, traseul imersiv pe care l-am construit la București între Universitate și Teatrul Apropo – într-un alt spațiu. De exemplu – la București avem metroul, la Iași vom avea un tramvai etc.

- Ce provocări ați întâmpinat în regizarea unui spectacol care se desfășoară și în afara spațiului scenic clasic și implică tehnologii moderne, precum telefoanele mobile și căștile audio?

- Păi... tehnologia deși ne ajută, ne joacă și feste. Când am jucat spectacolul la Arad, de exemplu, într-unul din spații unde aveam nevoie de semnal pentru telefon – nu aveam. A trebuit să improvizăm. Sau dacă vreunul din spectatori nu citește instrucțiunile înainte și nu își ia căști (sau nu are, ni s-a întâmplat...) atunci pierde aproape jumătate din experiență.

- Care este cel mai important mesaj pe care doriți ca publicul să-l ducă acasă după această experiență imersivă?

- Nu am dat sentințe sau mesaje nici când am făcut spectacole de teatru clasic... Sper să îi impresioneze cât mai tare. Mesajul și-l construiește fiecare.

- În contextul schimbărilor climatice și al incertitudinilor viitorului, cum credeți că arta poate influența conștientizarea și acțiunea în rândul comunității?

- Am mai spus-o și altă dată. Nu cred că teatrul are forță să schimbe lumea. Politica o are. Dar dacă fiecare dintre noi vom fi mai buni și mai corecți în ceea ce facem în fiecare zi – atunci e deja mult. Poate teatrul ne poate modifica în felul acesta pe fiecare în parte, pe cei care participăm la el.

- Aici aș schimba registrul și aș trece în cel personal – medicină și teatru. Cum se îmbină cele două domenii aparent fără nicio legătură? Cum le-ați ales și ce v-a oferit fiecare?

- Nu se îmbină în nici un fel pentru că am părăsit practica medicinei când am dat la Facultatea de Teatru. Poate am păstrat de acolo o anumită rigoare, care în primii ani chiar m-a încurcat. Teatrul e ceea ce fac acum. Cu bucurii, cu eforturi, dar uneori și cu frustrări. Nu regret schimbarea de carieră.

A consemnat Maura ANGHEL

Teatrul Apropo este un spațiu de creație independent, pentru tinerii artiști, deschis din 2018 în cartierul Pipera, aproape de metrou, în inima corporatistă a Bucureștiului. Un spațiu care își propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator, care are ambiția de a produce o breșă în trepidația alergăturii zilnice la și de la munca la birou. Ne dorim să inovăm prin formă, conținut și prin promovarea teatrului contemporan.

Și, pentru a celebra teatrul independent, organizăm anual, încă din 2010, Festivalul Bucharest Fringe, un spațiu al libertății artistice unde sunt aduse în lumina reflectoarelor și puse în valoare cele mai curajoase și inovative performance-uri din zona independentă, din București și din țară.

Hai să facem un experiment: vino la un spectacol la noi, la teatru, și a doua zi o să-ți vezi cartierul și jobul cu ochi mai îngăduitori și mai buni.

Acordă-ți două ore, după serviciu sau în weekend. Nu o să îți pară rău. La Teatrul Apropo găsești comedie, dramă, teatru-dans, teatru imersiv și senzorial, dar în primul rând vei descoperi povești care sunt și ale tale.

Noi, la Teatrul Apropo, spunem poveștile zilelor noastre. Spectacolele noastre vorbesc despre lucruri la care te-ai gândit și tu. Vei regăsi oameni–personaje, fraze sau idei care te-au amuzat, indignat sau revoltat în viața ta reală, în acest an și în această lume complicată în care ne mișcăm cu toții.

Foarte mult timp, creatorii de teatru s-au amăgit cu iluzia că arta lor poate schimba lumea. Teatrul nu poate schimba lumea. Ceea ce poate face teatrul este însă să ne « curețe », să ne redea pe noi nouă înșine, într-o formă mai bună. Teatrul ne poate face oameni mai fericiți, mai împliniți” - echipa Teatrului Apropo

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Un bărbat și-a bătut soția pentru că nu i-a plăcut cum a împodobit bradul de Crăciun. Ce măsuri au fost luate împotriva individului
20/12/2024 19:23

Un bărbat din municipiul Suceava este cercetat penal pentru violentă in familie. Individul si-a bătut sotia pentru că nu i-a plăcut cum a impodobit bradul de Crăciun. Incidentul s-a intamplat miercuri s ...

Începe judecata în dosarul de corupție al fostului preşedinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu
20/12/2024 19:06

Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au dispus, vineri, inceperea judecăţii in dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu. In acelaşi dosar va fi judecat şi Radu J ...

Femeie găsită carbonizată într-o locuință din Neamț. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare
20/12/2024 18:18

O femeie de 80 de ani a fost găsită carbonizată intr-o locuintă din satul Itrinesti, comuna Mărgineni, judetul Neamt. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o lumanare lăsată nesupravegheată ...

Bărbat reținut de DNA Iași pentru trafic de influență: Sume uriașe pretinse de la o femeie
20/12/2024 17:49

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA Iaşi după ce ar fi pretins peste 42.000 de euro şi 277.000 de lei de la o femeie, pretinzand că poate influenţa funcţionari din cadrul Primăriei Iaşi pentru ...

O poliţistă de 23 de ani a murit în Botoșani, în urma unui accident rutier / Mașina în care se afla a fost lovită frontal de un autoturism care a intrat pe contrasens
20/12/2024 11:38

O poliţistă, in varstă de 23 de ani, a decedat in urma unui accident rutier ce a avut loc, in noaptea de joi spre vineri, pe drumul naţional DN 28 B, intre localităţile Flămanzi şi Copălău, judeţul B ...

UN HUB MEDICAL ROPHARMA SE DEZVOLTĂ ÎN BUCȘINESCU
20/12/2024 11:06

UN HUB MEDICAL ROPHARMA SE DEZVOLTĂ ÎN BUCSINESCU Medical Hub Ropharma, situată pe Strada Smardan, reprezintă o solutie inovatoare pentru profesionistii din domeniul sănătătii care caută spat ...

Incendiu devastator în Iași: șase locuințe afectate și un bărbat rănit
20/12/2024 10:53

Şase locuinţe au fost afectate in urma unui incendiu izbucnit in noaptea de joi spre vineri, pe o stradă din Iaşi, iar un bărbat a fost rănit şi a fost transportat cu arsuri de gradul I la nivelul frunţ ...

Azi se deschide un nou tronson din Autostrada Moldovei. Când se va putea circula până la Pașcani
20/12/2024 10:48

 Autostrada Moldovei (A7) deschide o nouă rută de 80 de kilometri, iar pană la finalul anului, numărul total de kilometri circulabili va ajunge la 102. Potrivit planurilor, pană in 2026, intreaga auto ...

Moș Crăciun așteaptă scrisorile copiilor la Opera Iași
20/12/2024 10:28

În această perioadă a anului, magia sărbătorilor de iarnă prinde viată la Opera Natională Romană din Iasi, unde traditia intalnirii sufletelor curate ale copiilor cu generozitatea lui Mos Crăciun ...

Concertul de Revelion va fi susținut exclusiv de artiști ieșeni
20/12/2024 07:59

Primăria Municipiului Iasi si Ateneul National din Iasi au anuntat programul special al Revelionului Iesenilor 2025, un eveniment care isi propune să adune comunitatea, de la cei mici la cei mari, intr-o atmo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei