Rutiera ieșeană a ieșit cu sistemul e-Sigur pe DN28
Dimensiune font:
* Sistemul e-Sigur este o platformă digitală care colectează date în timp real și le analizează prin intermediul inteligenței artificiale, ceea ce permite emiterea automată a sancțiunilor * pe viitor, sistemele de monitorizare ar putea detecta și lipsa rovignietei, ceea ce va permite sancționarea automată a șoferilor care circulă fără achitarea taxei de drum
Polițiștii rutieri ieșeni acționează astăzi, 14 aprilie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-Sigur, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice. Este vorba de Drumul Național 28, unul cu risc crescut de accidente, drum care leagă Romanul de Iași și ajunge la granița cu Republica Moldova.
„Regimul legal de viteză reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, iar respectarea legislației de către toți participanții la trafic ar reduce semnificativ dramele care se întâmplă pe șosele”, au transmis cei de la IPJ Iași.
Introdus în acest an, sistemul e-Sigur (care folosește dispozitive radar montate pe trepiede mobile) integrează tehnologii de ultimă generație – de la camere de supraveghere și radare până la algoritmi inteligenți de analiză – pentru a monitoriza continuu traficul și pentru a identifica comportamentele riscante ale șoferilor.
Practic, Sistemul e-Sigur este o platformă digitală care colectează date în timp real și le analizează prin intermediul inteligenței artificiale, ceea ce permite emiterea automată a sancțiunilor. Astfel, e-Sigur elimină subiectivitatea umană din procesul de control al traficului, asigură corectitudinea și eficiența măsurilor luate, dar și un răspuns prompt atunci când sunt necesare intervenții în caz de urgență.
Camerele de supraveghere instalate pe drumuri și în intersecțiile periculoase înregistrează imagini și date despre trafic și comportamentul șoferilor. Informațiile colectate sunt analizate automat în timp real pentru a identifica încălcările regulilor de circulație, iar documentele necesare sancționării sunt generate pe loc. De asemenea, datele sunt transmise instantaneu către centrul de control al Poliției Rutiere, permițând intervenții rapide în caz de accidente sau alte situații urgente.
Se pot semnala posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, precum depășirea limitei maxime de viteză, nerespectarea interdicțiilor sau restricțiilor de trafic, ignorarea semnificației culorii roșii a semaforului, conducerea unui vehicul cu înmatricularea suspendată, încălcarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată sau manifestarea unui comportament agresiv în trafic.
Pe viitor, sistemele de monitorizare ar putea detecta și lipsa rovignietei, ceea ce va permite sancționarea automată a șoferilor care circulă fără achitarea taxei de drum.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau