Ce măsuri trebuie să iei pentru a-ți proteja locuința
Dimensiune font:
Tot mai mulți români preferă să-și protejeze locuința, indiferent că vorbim de un apartament la bloc sau o casă, prin adoptarea unor măsuri, respectiv instalarea unor echipamente de securitate. Soluțiile pot fi de la cele mai simple și esențiale, până la sisteme complexe ce necesită un montaj specializat.
Ce măsuri să iei dacă stai la bloc
Asigură-te că administrația instalează un interfon de calitate în scara imobilului. Blocul trebuie să fie dotat cu încuietori solide și la ușa secundară. De asemenea, se poate instala și aici un sistem de acces pe bază de cartelă. În plus, este foarte important ca tu să nu permiți intrarea persoanelor necunoscute în bloc.
Intrarea în scară și palierele blocului trebuie să fie bine iluminate. Mai mult decât atât, se poate instala un sistem de iluminare cu detecția mișcării împreună cu camere de supraveghere video, care să capteze imagini de la ușile de intrare, scară și chiar din lift.
Montează un sistem de alarmă în apartament, cablat sau wireless. Sistemul de alarmă trebuie să conțină: centrala, detectorii, sirenele și acumulatorii de alimentare, în caz de oprire a alimentării cu energie electrică. Multe kituri de alarmă sunt ușor de instalat și pot conține și un senzor PIR de mișcare.
Asigură-te că ușa apartamentului se încuie în mai multe puncte (vezi clasa de securitate a ușii) și, mai ales, că are un butuc de calitate. Butucul este cel mai important element care acționează întregul sistem de închidere. Aspecte precum știfturi anti-găurire sau material din oțel sunt ideale. În plus, atenție și la cheile care se multiplică ușor.
Dacă stai într-un apartament situat la parterul blocului, asigură-te că geamurile termopan se închid perfect. Poți alege să montezi grilaje la geamuri pentru un plus de siguranță sau senzori pentru ferestre.
Ce măsuri să iei dacă stai la casă
Instalează un sistem de supraveghere care să înregistreze activitatea din jurul casei. În funcție de cerințe și buget, poți configura un sistem menit să-ți protejeze casa 24/7. Este recomandat un kit de monitorizare cât mai personalizabil, cu o calitate video bună (rezoluție Full HD) atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte (leduri infraroșu).
Alege un videointerfon cu o componentă de exterior (se montează la poarta casei), care dispune de cameră video și alte funcții precum iluminare pe timp de noapte, detecție mișcare etc., și o componentă de interior, adică un panou de control cu ecran tactil care se aplică pe perete.
Montează senzori pentru ferestre și uși, care te avertizează în cazul unei efracții. Senzorii se pot cabla direct la sistemul de alarmă sau au o baterie care le permite să funcționeze în regim independent. De asemenea, unii senzori pot trimite alerte pe telefonul mobil prin intermediul aplicației dedicate.
Alege o iluminare exterioară cu senzori de mișcare, care îmbunătățește securitatea spațiului, împreună cu utilitatea practică și totodată cu economisirea de energie. De asemenea, iluminarea casei de la distanță este o altă măsură eficientă. Ca exemplu, dacă sistemul de supraveghere surprinde că cineva încearcă să intre în curtea casei, se poate porni lumina în interiorul locuinței ca semnal de avertizare.
Cumpără o yală inteligentă și uită de cheile convenționale. Un astfel de sistem de închidere se poate debloca prin amprentă, cod, telefon sau chiar acces biometric. Majoritatea sunt compatibile cu multe uși, însă unele modele pot cere anumite modificări la sistemul de închidere existent. Ai în vedere faptul că o yală smart trebuie să fie rezistentă la apă și să funcționeze la temperaturi mari și mici.
Măsurile și echipamentele de securitate din locuință aduc așadar o serie de beneficii pentru proprietari, cele mai apreciate fiind asigurarea unui sentiment de siguranță și o supraveghere 24/7.
Sursă foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau