Comisia Europeana a facut o modificare in Raportul pe Justitie: Doi in loc de trei ministri cercetati penal pentru fapte de coruptie -documente
Dimensiune font:
Reamintim ca miercuri un oficial al Comisiei a declarat pentru HotNews.ro sub protectia anonimatului ca cei trei ministri ar fi Liviu Dragnea, Relu Fenechiu si Varujan Vosganian. Aceeasi informatie a fost publicata si de Agentia France Presse, care a citat, de asemenea, un oficial al Comisiei Europene.
Verificarile HotNews.ro au aratat insa ca pentru Varujan Vosganian, ministrul Energiei, informatia privind existenta unei urmariri penale nu se confirma. Vosganian a negat ca ar fi implicat intr-un dosar penal, DIICOT nu a confirmat informatia. Joi, la o zi dupa raportul initial, Comisia Europeana a modificat raportul oficial si a spus ca numarul ministrilor implicati in dosare penale este doi.
Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, este trimis in judecata in dosarul "Transformatorul" pentru fapte petrecute inainte de a avea functia de ministru. Pe de alta parte, informatii publice ale DNA arata ca Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, este urmarit penal in dosarul referendumului din iulie 2013.
HotNews.ro opereaza rectificarea si in stirea initiala, aparuta miercuri, 30 ianuarie.
UPDATE Mark Gray: Modificarea din raportul MCV este o clarificare, nu corectarea unei erori
Modificarea din textul raportului MCV vizand numarul ministrilor cercetati penal reprezinta o clarificare, nu corectarea unei erori, fiind decisa joi de catre Colegiul Comisarilor in urma unei analize interne, a declarat joi, pentru Mediafax, Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene.
"Am modificat textul in acest mod pentru a evita ambiguitatile. Sunt doi ministri care au fost efectiv pusi sub urmarire penala, acestea fiind cazuri confirmate", a afirmat Gray.
De asemenea, el a aratat ca aceasta modificare pe text a fost facuta in urma unei decizii luate joi in cadrul Colegiului Comisarului, precedata de o analiza a problemei care s-a bazat doar pe argumente interne.
"Nu sunt la curent cu o plangere formalizata trimisa Comisiei din partea Guvernului roman sau a unor persoane din acesta referitoare la acest subiect", a specificat purtatorul de cuvant.
Totodata, Gray a aratat ca este o procedura normala verificarea textului raportului dupa adoptarea acestuia, inainte de a fi trimis Parlamentului European si statelor membre.
"Versiunea de pe site-ul Comisiei este cea finala. Cred ca aceasta este singura modificare a textului, nu ne asteptam sa mai apara si altele. Am mai facut-o de cateva ori si in anii trecuti, nu e prima modificare de acest fel. Dupa ce este adoptat, textul raportului mai este verificat inca o data pentru a avea o forma finala inainte de a fi trimis statelor membre", a mai spus Mark Gray.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau