Cutremur total în Ungaria! Lovitură cumplită pentru Budapesta. S-a decis chiar acum
Dimensiune font:
Probleme mari pentru Ungaria la nivel european! Budapesta va fi chemată în justiţie. Care este motivul disputei, de această dată, între Bruxelles şi vecinii noştri?
Comisia Europeană va chema Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, deoarece a votat împotriva poziției UE adoptate cu privire la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru listarea canabisului și a substanțelor ce conţin canabis, scrie portalul ungar hvg.hu pe baza raportului Executivului de la Bruxelles.
Ungaria refuză să legalizeze utilizarea canabisului în scopuri medicale
În 2 decembrie 2020, la cea de-a 63-a sesiune a Comisiei privind stupefiantele a Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ungaria a refuzat de două ori să-și dea acordul cu privire la utilizarea canabisului în scopuri medicale.
În fața organismului ONU, Ungaria a făcut o declarație diametral opusă poziției UE, care, în conformitate cu recomandarea OMS, a fost consemnată, la finalul unui proces de negociere de doi ani, într-o decizie a Consiliului din 2021 şi care este obligatorie pentru toate statele membre. În Comisia privind stupefiantele a luat cuvântul, în numele Guvernului ungar, şi Ferenc Dancs, care în prezent este secretarul de stat pentru gestionarea provocărilor migraţioniste, scrie Hirado.hu.
Ferenc Dancs a spus că „rata consumului de iarbă a crescut drastic în ultimele decenii, ceea ce demonstrează în sine că este vorba despre o substanţă care crează dependenţă”. În acest caz, Comisia Europeană a demarat o procedură de infringement la scurt timp după vot, în februarie 2021, deoarece autoritățile ungare nu au oferit răspunsuri satisfăcătoare nici după aceea.
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, trebuie să decidă asupra faptului că „Ungaria nu și-a îndeplinit obligațiile care decurg din decizia Consiliului și a încălcat competența externă exclusivă a Uniunii Europene și principiul cooperării loiale”.
Ungaria protejează granițele Uniunii Europene
Trecerea timpului i-a dat dreptate premierului ungar în dezbaterea privind migraţia: Viktor Orbán a fost singurul lider european care în urmă cu opt ani, când a început criza migrației, şi-a dat seama de faptul că granițele trebuie protejate, dacă este necesar chiar și cu un gard, și a construit un astfel de gard, a subliniat europarlamentarul FIDESZ, Balázs Hidvéghi, în declarația sa de miercuri de la Strasbourg.
„Ne bucurăm că acum, după opt ani, tot mai mulți încep să realizeze că Viktor Orbán avea dreptate. Cert este că timpul l-a justificat și vedem că tot mai mulți lideri europeni, chiar și politicieni de la Bruxelles, au început să sublinieze importanța protecției frontierei”, a adăugat europarlamentarul, care a mai menţionat că una dintre concluziile importante și binevenite ale ultimei întâlniri a șefilor de stat și de guvern ai statelor membre UE pe tema migrației a fost aceea că trebuie consolidată protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene.
„Ungaria protejează frontiera externă a Uniunii Europene de opt ani, am cheltuit peste 1,7 miliarde de euro pentru construirea și menţinerea gardului de frontieră, iar până acum Comisia Europeană nu a contribuit cu niciun forint la costurile acestui gard. Cred că este absolut legitimă aşteptarea noastră că dacă protejăm frontiera externă a Europei, și o facem, atunci și Comisia Europeană trebuie să contribuie la costurile acesteia. E timpul să plătească facturile”, a mai subliniat Balázs Hidvéghi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau