Examen pentru artiștii care vor să cânte pe străzi. Cei cu note peste 8 pot cânta în centru
Dimensiune font:
Examen pentru artiștii care vor să cânte pe străzi. Cei cu note peste 8 pot cânta în centru, iar cei nota 7 pot merge doar în cartiere. Ce regulament a impus Primăria Timișoarei.
Examen pentru artiștii care vor să cânte pe străzi. Cei cu note peste 8 pot cânta în centru, iar cei nota 7 pot merge doar în cartiere.
Ce regulament a impus Primăria Timișoarei
Dupa ce in luna mai prezentau un nou regulament pentru artistii stradali, acum reprezentantii Primariei au cerut votul in Consiliul Local pentru a valida noiele reglementari.
Astfel, odata cu intrarea in vigoare a noului regulament, nimeni nu va mai avea voie sa cante, sa danseze sau sa performeze in orice fel pe strazile Timisoarei oricand, ci doar dupa un program bine stabilit si doar daca a luar examenul, scrie opiniatimisoarei.ro.
Iar asta pentru ca noul regulament prevede ca orice artist stradal sa treaca mai intai un concurs si sa fie pe strazi doar dupa un orar bine definit.
Pe centru canta doar cei cu peste 8 la examen
Pentru a se asigura ca pe strazile Ion Ionescu de la Brad, Herculane sau Bogdanestilor, de exemplu, nu canta orice afon, reprezentantii Casei de Cultura a Municipiului Timisoara le dau examen artistilor amatori.
Trebuie sa primeasca cel putin nota 7 pentru a canta prin cartiere si minim 8 ca sa ‘prinda’ zona centrala.
Iar la examen cantaretii trebuie sa vina cu cel putin 10 piese, actorii cu 3 momente teatrale si dansatorii cu 5 coregrafii.
"Forme de evaluare:
a. Audiție – pentru artiștii-interpreți, muzicieni (repertoriul trebuie să cuprindă minim 10 piese);
b. Prezentarea unui moment teatral – pentru actori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 3 momente);
c. Prezentarea unui moment coregrafic – pentru dansatori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 5 montări coregrafice în repertoriu);
d. Portofoliu de lucrări artistice și o probă de practică demonstrativă a abilităților în domeniu – pentru solicitanții din zona artelor vizuale„
Conform documentului, evaluarea ‘specialistilor’ nu poate fi contestata, iar artistii respinsi pot fi reevaluati doar in cadrul urmatoarei sesiuni de selectie.
„Municipiul Timișoara hotărăște zona în care artiștii își pot desfășura activitatea, astfel:
– Pentru Piaţa Victoriei, Piata Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Platoul din fața Parcului Central, Str. Mărăşeşti, Str. Lucian Blaga, Str. F. Griselini, Str. Eugeniu De Savoya,Str. V. Alecsandri, Str. Fără Nume, Str. Gen. Praporgescu, Str. Enrico Carusso, Str. Sergent Constantin Muşat, Str. Radu Negru, Str. Florimund Mercy, Str. A. Pacha, Str. D. Cantemir, Str. V.V. Delamarina, Str. J. Bolyai – calificativul minim necesar este 8.
Cantaretii n-au voie sa repete piesele, toti artistii trebuie sa schimbe locul din ora in ora
Documentul specifica si o serie de obligatii generale si specifice pentru fiecare dintre… ramuri.
Artistii sunt obligati ca din ora in ora sa isi schimbe locatia, sa nu cante de doua ori aceeasi melodie si sa nu cumva sa fie o distanta mai mica de 100 de metri intre ei.
De asemenea, prestatia lor trebuie sa fie live.
In plus, arta nu se va mai face… la liber pe strazile din Timisoara, ci doar cu program, de vara si de iarna:
„Mai-Septembrie
Luni-vineri: 16:00-22:00
sâmbătă – duminică: 10:00-12:00, 17:00-22:00
Octombrie-Aprilie
Luni-vineri: 16:00-20:00
sâmbătă – duminică: 10:00-12:00, 17:00-22:00
Cei care nu respecta oricare dintre prevederile noului regulament risca sa fie si sanctionati, fie cu retragerea avizelor (cu sau fara avertisment prealabil, in functie de ‘abaterile’ constatate), dar si cu amenzi sau cu munca in folosul comunitatii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau