Experiență șocantă pentru un prahovean: A vândut mașina și ce a urmat este inimaginabil
Dimensiune font:
Un bărbat din Ploiești a avut un șoc neplăcut atunci când s-a trezit cu mai multe amenzi de circulație din străinătate de achitat, chiar după ce și-a vândut autoturismul.
Adrian Ionescu se confruntă acum cu o citare din partea unei instanțe din Milano, deoarece nu a reușit să lămurească situația generată de amenzi de circulație, care au apărut după ce și-a vândut autoturismul. Potrivit acestuia, cumpărătorul mașinii nu a respectat procedura legală și nu a înscris vehiculul pe numele său, conform StirileProTV.
În septembrie 2022, Adrian Ionescu a vândut autoturismul către o persoană din județul Olt. Tranzacția a fost înregistrată la notar, iar fiecare și-a urmat propriul drum. Însă, în decembrie același an, Ionescu a început să primească amenzi rutiere prin poștă.
Conform relatării lui Ionescu, problema ar fi că mașina a fost cumpărată de către o persoană care nu deținea niciodată permis de conducere. Aceasta situație a dus la apariția unor amenzi de circulație, iar Ionescu a trebuit să plătească o sumă considerabilă, aproximativ 3500 de euro, într-un anumit interval de timp. Ulterior, au urmat și alte amenzi mai mici.
Sancțiunile continuau să fie emise până în luna octombrie a anului trecut, iar recent, Adrian Ionescu a găsit o citație pentru a se prezenta la Tribunalul din Milano în cutia poștală.
Adrian Ionescu exprimă stresul pe care-l resimte în această situație: "În primul rând sunt stresat. Vă dați seama cum să mă duc eu acolo? Plus cheltuielile de rigoare? Nu mai zic, la traduceri numai vreo mie și ceva de lei, plus alergări de colo colo".
Potrivit legislației, cel care achiziționează un autovehicul are la dispoziție 90 de zile pentru a-l înregistra pe numele său.
Subcomisarul de poliție Adrian Plăcintă de la Serviciul Rutier Prahova explică: "În cazul în care noul proprietar nu solicită înregistrarea, acesta este pasibil de contravenție. Practic, înmatricularea se suspendă, iar dacă este depistat pe drumurile publice, certificatul de înmatriculare este reținut, iar sancțiunea poate fi cuprinsă între 9 și 20 de puncte"
În cazul lui Adrian Ionescu, cumpărătorului nu i-a păsat de aceste aspecte. Deși serviciul de înmatriculări auto a efectuat mențiunea de înstrăinare a mașinii în registrul național pe baza informațiilor furnizate de vânzător, autoritățile din străinătate nu au fost informate despre această modificare.
Comisar șef Ana Roxana Rămneanțu explică: "Ei nu au acces la baza noastră de date. Această mențiune de înstrăinare nu înlocuiește o transcriere efectivă".
Daniel Gaspar declară: "Prin acel contract de vânzare-cumpărare în care se face dovada înstrăinării, proprietarul anterior are posibilitatea de a contesta orice amendă sau orice altă posibilă infracțiune săvârșită de noul proprietar".
Revoltat, Adrian Ionescu a decis să sesizeze Avocatul Poporului pentru a fi ajutat să iasă din această încurcătură.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau