Incendiile de vegetaţie uscată, tot mai dese. Pompierii au intervenit, în ultimele trei zile, la un număr de 55 de situații de urgență, în Gorj
Dimensiune font:
Pompierii au intervenit, în ultimele trei zile, la un număr de 55 de situaţii de urgenţă, cele mai multe solicitări fiind pentru acordarea asistenţei medicale şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, a informat luni, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.
Potrivit acestuia, în perioada 21-23 februarie, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate şi au intervenit la 55 de situaţii de urgenţă, constând în 44 de intervenţii pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi prim-ajutor calificat, 2 incendii izbucnite la construcţii, 7 incendii de vegetaţie uscată şi 2 accidente rutiere, conform Agerpres.ro.
"Duminică, în jurul orei 18,40, am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un incendiu izbucnit la o încăpere a unui
imobil dezafectat situat în municipiul Motru. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru, echipajul de intervenţie constatând că incendiul se manifesta la reziduuri depozitate într-una dintre încăperile imobilului dezafectat. Pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, eliminând pericolul de propagare. Au ars reziduuri menajere aflate în încăpere. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare", a precizat Florin Chisim.
El a adăugat că, în perioada menţionată, pompierii au intervenit şi pentru gestionarea a 7 situaţii de urgenţă generate de incendiile de vegetaţie uscată izbucnite în municipiul Târgu Jiu, oraşele Tismana şi Bumbeşti-Jiu, comunele Muşeteşti şi Mătăsari.
"Numărul incendiilor de vegetaţie izbucnite în judeţul Gorj de la începutul anului şi până în prezent a ajuns la 150. Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod roşu de vânt puternic care vizează altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi un cod galben de intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a ţării, atragem atenţia despre pericolul pe care îl reprezintă utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau pentru arderea resturilor menajere. 26 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări doar în ultimele 3 zile, fiind nevoie de intervenţia echipajelor noastre pentru a localiza şi lichida incendiile. Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei", a mai Florin Chisim, citat în comunicatul de presă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau