LIVE Război în Ucraina, ziua 45: Vizită surpriză a lui Boris Johnson la Kiev / Mare parte din trupele rusești din Ucraina ar fi „efectiv inoperabile” / Rusia, retrogradată de S&P în categoria „faliment selectiv”

razboi  mitraliera-fara-watermark-afp

Dimensiune font:

| 09-04-2022 19:39

 În ziua 45 a invaziei Ucraina cere mai multe arme și sancțiuni mai aspre după ce a acuzat Rusia pentru un atac cu rachete care a ucis cel puțin 52 de persoane într-o gară plină de femei, copii și bătrâni care fugeau de amenințarea unei ofensive rusești în estul țării.

Razboi in Ucraina 

Cele mai importante informații de sâmbătă privind invazia din Ucraina sunt LIVETEXT  :

19:24Continuă eforturile ucrainenilor de a elibera dărâmăturile clădirilor bombardate în Borodyanka, lângă Kiev. Salvatorii se mișcă cu grijă în caz că dau peste supraviețuitori prinși în beciuri sau corpurile celor ce au murit. Până acum un cadavru a fost găsit sub dărâmături.

 
 

19:02Ce înseamnă războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru România și riveranii Mării Negre – expert german

Primii politicieni români care au ajuns la Kiev

18:37Comisia Europeană promite 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina 

18:24VIDEO VIRAL Soldați ucraineni fac colțunași în tranșee între luptele cu rușii

18:07Primii politicieni români care au ajuns la Kiev de la izbucnirea războiului: „Mi-e greu să descriu atrocităţile pe care le-am văzut”

 
 

​Deputaţii Filip Havârneanu şi Diana Stoica, precum şi europarlamentarul Vlad Gheorghe, toţi membri USR, s-au aflat timp de trei zile în regiunea Kiev, alături de alţi aleşi din 11 state europene.

Boris Johnson a vorbit cu Zelenski la Kiev despre noi ajutoare financiare și militare pentru Ucraina

17:45Johnson a discutat cu Zelenski despre furnizarea de către Marea Britanie a unor ajutoare financiare și militare suplimentare pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt din Downing Street, citat de Reuters, a spus că Johnson a mers să se întâlnească cu Zelenski pentru a-și „arăta solidaritatea cu poporul ucrainean”.

„Vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar prim-ministrul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar și militar”, a precizat reprezentantul guvernului britanic.

17:40Cine a dus mesajul Rusiei la tribuna Parlamentului României la o zi după ce Zelenski s-a adresat poporului român: „micul Zelenski - acest erou purtător de tocuri”

17:09Vizită surpriză: premierul britanic Boris Johnson se află la Kiev și s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski

17:00Peste 4,4 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la declanșarea invaziei ruse, potrivit cifrelor anunțate de Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați (UNHCR).

UNHCR a recenzat până sâmbătă un număr de exact 4.441.663 de refugiați ucraineni, cu 59.347 în plus față de bilanțul anunțat cu o zi în urmă.

În total, aproximativ 11,4 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, 7 milioane dintre ei fiind strămutați în interiorul țării, conform datelor Agenției ONU.

16:58Ursula von der Leyen avertizează Ungaria: Dacă plătiți în ruble, încălcați sancțiunile UE contra Rusiei

16:40FOTO Și Rusia folosește drone-kamikaze în Ucraina, dar pare că nu prea au mult succes: „Măcar de data asta cel puțin a explodat, chiar dacă n-a rănit pe cineva”

15:59Autorii crimelor împotriva civililor din orașul ucrainean Bucha s-sunt vinovați de crime de război și trebuie să fie trași la răspundere, a declarat sâmbătă cancelarul german Olaf Scholz.

"Este ceva ce nu putem uita. Nu putem trece cu vederea că aceasta este o crimă. Acestea sunt crime de război pe care nu le vom accepta... cei care au făcut acest lucru trebuie să fie trași la răspundere", a spus Scholz.

15:48Premierul italian Mario Draghi se va duce luni în Algeria pentru a aranja importuri de gaze naturale care să le înlocuiască pe cele din Rusia

15:42Cancelarul austriac Karl Nehammer a mers la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski

15:21Rusia a desfășurat sâmbătă exerciții de război în Kaliningrad, anunță Interfax

15:07Europarlamentarul român Dacian Cioloș este la Cernăuți, unde discută cu autoritățile locale despre nevoile ucrainenilor:

Un sfert din forța de război rusă din Ucraina, „efectiv inoperabilă”

14:43Un sfert din forța de luptă rusească a devenit „efectiv inoperabilă” de la începutul invaziei și până acum, a estimat un oficial european citat de CNN:

14:30UE a anunţat că îşi va relua prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia

14:10Prețul alimentelor a crescut așa mult în Rusia încât supermarketurile au început să pună dispozitive antifurt pe produse simple precum untul cașcavalul sau conservele:

14:04Youtube a închis canalul Dumei de Stat, provocând o reacție furioasă a oficialilor ruși. „Și-au semnat singuri mandatul”, a spus Zaharova

13:30Un tribunal din Sankt Ptersburg l-a amendat pe un bărbat pentru defăimarea forțelor armate, deși pe pancarta acestuia era un citat din Vladimir Putin.

Slovacia vrea să de Ucrainei și două baterii Zuzana

13:10FOTO Ucraina a doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război

12:55Italia intenționează să își redeschidă ambasada din Kiev imediat după Paște, a declarat sâmbătă ministrul de externe Luigi Di Maio.

„Am fost ultimii care au părăsit Kievul și vom fi printre primii care se vor întoarce. În același timp, trebuie să intensificăm presiunea diplomatică pentru a-l aduce pe (președintele rus Vladimir) Putin la masa discuțiilor și a ajunge la o încetare a focului”, a declarat Di Maio

12:46Slovacii continuă sprijinul susținut pentru ucraineni: se pare că vor să le dea și două baterii Zuzanade 155 mm și s-au oferit să le repare echipamente militare avariate

12:31Ce au înțeles oamenii din Rusia despre masacrul de la Bucha: între „este o rușine pentru noi” și „sunt surprinsă că ucrainenii își ucid siguri poporul”.

12:10Un ministru al guvernului de la Kiev a declarat că se așteaptă ca Ucraina să primească statutul de țară candidată la UE în luna iunie.

Olga Stefanishyna, vicepremier pentru integrare europeană și euroatlantică, a spus că țara sa este „pregătită să se miște rapid” în demersul de a deveni membră a Uniunii Europene. (Guardian)

Atacul asupra gării Kramatorsk, ordonat de noul șef al trupelor de invazie

11:41Pe măsură ce salvatorii ucraineni avansează pe teritoriul eliberat de ocupanții ruși, noi crime de război monstruoase sunt descoperite, potrivit ministerului ucrainean al apărării.

„Orașul Makariv din regiunea Kiev este pe jumătate în ruine. Au fost găsite deja 132 de trupuri chinuite ale unor cetățeni torturați și uciși”, afirmă sursa citată

11:35Oficialii occidentali cred că ordinul de a lovi stația de tren din Kramatorsk, unde se aflau mii de civili, a fost dat de noul comandant general al forțelor ruse.

Generalul Aleksandr Dvornikov a supervizat, în trecut, devastările produse de trupele Moscovei în Siria contra forțelor ce se opuneau regimului Assad. (Daily Mail)

11:32VIDEO Cum arată un atac din perspectiva soldatului: Lansează o rachetă de pe acoperișul unei case asupra unui blindat rusesc

11:25Forțele rusești au distrus un depozit de muniții la baza aeriană Myrhorod din centrul Ucrainei, afirmă Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

Un avion de vânătoare MiG-29 al forțelor aeriene ucrainene și un elicopter Mi-8 au fost, de asemenea, distruse în atacul asupra bazei din regiunea Poltava, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

11:02Liderul celui de-al doilea mare partid de opoziție din Suedia va sugera, în cazul în care vecina Finlanda va solicita intrarea în NATO, ca partidul său să își schimbe poziția în favoarea aderării Suediei, a declarat acesta pentru cotidianul Svenska Dagbladet.

O schimbare de poziție din partea Partidului Democraților Suedezi ar însemna constituirea unei majorități parlamentare în favoarea aderării Suediei, care a fost mult timp neutră, la Alianța Nord-Atlantică. (Reuters)

Rating-ul Rusiei, retrogradat la „faliment selectiv”

10:43Trupele ruse au încă o problemă marepe lângă loviturile încasate de la TB-2: Ucraina a începutsă folosească și drone mini-Bayraktar

10:11Ce spune un soldat german care luptă pentru Ucraina: „Mulți soldați ruși sunt fără experiență, trimiși parcă ca momeală”

09:58Ce pierderi ar fi suferit trupele de invazie, potrivit estimărilor armatei ucrainene:

09:34S&P a retrogradat Rusia la categoria „faliment selectiv”. Rușii n-au mai intrat în incapacitate de plată, de la Revoluția din 1917

09:16În zona controlată de Kiev a regiunii Luhansk a rămas 30% din populație, dar li s-a cerut să plece pentru că bombardamentele s-au intensificat, iar rușii pregătesc o ofensivă, a spus guvernatorul regional

Soldații ruși retrași din luptă refuză să se întoarcă pe front

09:04Ministerul britanic al apărării a publicat evaluarea de dimineață a situației din Ucraina:

  • Rusia continuă să lovească necombatanți ucraineni, cum ar fi cei uciși în atacul cu rachete de ieri asupra gării Kramatorsk
  • Operațiunile rusești continuă să se concentreze asupra regiunii Donbas, Mariupol și Nikolaiev, susținute de lansarea continuă de rachete de croazieră în Ucraina de către forțele navale rusești.
  • Se așteaptă ca activitatea aeriană rusă să crească în sudul și estul Ucrainei în sprijinul acestei activități.
  • Cu toate acestea, ambițiile rusești de a stabili un coridor terestru între Crimeea și Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistența ucraineană.

08:52Institutul pentru Studiul războiului spune că aproape toți soldații ruși retrași din luptă refuză să se întoarcă pe front / Trupele ucrainene încă mențin poziții defensive Mariupol / Forțele de invazie nu fac progrese în est

08:23Moscova a decis să numească un general cu experiență în Siria la comanda tuturor trupelor de invazie, potrivit unei surse BBC

07:54Unele unități militare rusești au suferit pierderi majore, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, iar Pentagonul estimează că puterea de luptă a Rusiei se situează între 80% și 85% din nivelurile de dinaintea invaziei. (Guardian)

07:26Volodimir Zelenski vrea să răspundă într-o săptămână la chestionarul UE care serveşte drept bază pentru discuţiile de aderare

07:20Rușii au o „presiune autoimpusă” pentru a obține un fel de victorie până la 9 mai, potrivit a doi oficiali europeni, citați de CNN

Scurtă recapitulare, sâmbătă dimineață, a știrilor recente privind războiul:

  • Ucraina a spus că gara Kramatorsk a fost lovită de o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune Tochka U care conținea muniție cu dispersie, care explodează în aer, pulverizând bombe letale. Primarul orașului a estimat că aproximativ 4.000 de persoane se aflau în stație.
  • Ministerul rus al Apărării a susținut că rachetele despre care se spune că au lovit stația sunt folosite doar de armata ucraineană, dar imaginile apărute pe internet o contrazic
  • Ucraina se așteaptă acum la o tentativă a forțelor rusești de a obține controlul total asupra regiunilor Donețk și Luhansk din est, ambele controlate parțial de separatiștii susținuți de Moscova din 2014.
  • Kremlinul a spus că „operațiunea specială” din Ucraina s-ar putea încheia într-un „viitor previzibil”, obiectivele sale fiind atinse de armata rusă și de negociatorii de pace.
  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat asupra unui război care ar putea dura luni sau chiar ani. Citește întreaga știre
  • Anchetatorii criminaliști au început să exhumeze o groapă comună din orașul Bucha, cercetând cadavrele civililor despre care oficialii ucraineni spun că au fost uciși în timpul invaziei rusești
  • Familii ruse și-au îngropat rudele ucise în Ucraina cu salve de tun și fanfare militare, la o zi după ce Kremlinul a recunoscut pentru prima dată că a pierdut un număr semnificativ de soldați
  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Kievul pentru a-și arăta solidaritatea și a accelera procesul de aderare a Ucrainei.
  • Unii oficiali ai Moscovei au început să se piardă cu firea. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a făcut o serie de declarații bizare
  • Slovacia a donat Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300, a declarat vineri premierul Eduard Heger
  • UE le-a sancționat pe cele două fiice ale lui Vladimir Putin, care se află acum pe lista neagră a UE

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze
03/05/2024 15:30

Un somn urias a fost prins pe o baltă de pescuit din Vestul Romaniei. Este vorba despre un peste de peste doi metri lungime si aproape 50 de kilograme. „Uriasul” era dorit de pescari de multi ani. ...

Turcia suspendă toate relaţiile comerciale cu Israelul
03/05/2024 11:22

Turcia a suspendat joi relaţiile sale comerciale cu Israelul, după ce a restrans deja exporturile către această ţară in aprilie, ca răspuns la războiul din Faşia Gaza, a anunţat Ministerul turc al Com ...

Caz revoltător în Parcul Natural Apuseni. Polonezi prinşi cu 22 de maşini într-un raliu off-road clandestin
03/05/2024 06:09

Un grup de polonezi, imbarcaţi in 22 de maşini de teren, au fost opriţi de rangerii Parcului Natural Apuseni. Polonezii veniseră pentru un raliu in munţi, dar au fost nevoiţi să renunţe, alegandu-se şi ...

Descoperirea terifiantă făcută de arheologi în casa lui Hermann Goring, prietenul lui Adolf Hitler: „Am fost complet șocați“
01/05/2024 21:52

Schelete infiorătoare, cu membre lipsă, au fost găsite in „Barlogul Lupului", unde a locuit candva un apropiat de top al lui Hitler, relatează The Sun. Arheologii germani si polonezi au făcut această d ...

Armele ghidate de precizie ale SUA cad rând pe rând pradă războiului electronic al Rusiei. „După șase săptămâni, eficiența a scăzut la doar 6 %“
01/05/2024 21:11

O altă armă americană ghidată de precizie a fost aparent paralizată de războiul electronic rusesc, a declarat un oficial al Pentagonului. Munitia, care a fost rapid dezvoltată si transportată in Ucrain ...

NATO se pregătește de invazia Rusiei: are loc cel mai mare exercițiu militar de aproape 40 de ani, cu 90.000 de oameni
01/05/2024 19:20

 Romania participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional organizat, in luna mai, de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA in Europa şi Africa. SWIFT RESPONSE ...

Ce pensie va avea Klaus Iohannis. „Are 42 de ani de muncă și 10 de președinție”
01/05/2024 16:13

Preşedintele Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare de la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, lucru deja confirmat de Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis ur ...

Cum s-au îmbogățit peste noapte sute de mii de români în anii sărăciei crunte. „Am vândut o vacă și am băgat banii acolo”
01/05/2024 15:31

Cum s-au imbogătit peste noapte sute de mii de romani in anii sărăciei crunte. „Am vandut o vacă si am băgat banii acolo” Sute de mii de familii din Romania s-au imbogătit in anii 90, la scurt timp d ...

Primarul din Băile Herculane spune că taxa de stațiune pe care o plătesc turiștii este prea mică
29/04/2024 19:13

Turistii care vizitează statiunea Băile Herculane de 1 Mai si de Pasti vor fi nevoiti să plătească o taxă de statiune. Primarul Cristian Miclău a declarat la Radio Romania Resita că valoarea actuală a ...

Curtea Penală Internaţională se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi Hamas
29/04/2024 12:05

Curtea Penală Internaţională (CPI) se pregăteşte să emită mandate pe numele liderilor israelini şi Hamas in legătură cu Războiul din Faşia Gaza, declară cinci oficiali israelieni şi străini, re ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei